BENZINOVE CERPADLO

Moderátor: Blue Lanos

Michal M.

BENZINOVE CERPADLO

Příspěvek od Michal M. »

Zdravim,

chcel by som sa opytat ci niekto nevie kde v BRATISLAVE by mi vedeli zmerat tlak v benzinovej sustave. Ze vraj ma byt 2.5 az 4.
Ide o to, ze mi nechce startovat, nastartujem az ked 3 krat otocim a vyberiem klucik (3 krat sa pusti benz. cerpadlo) a s najvacsou pravdepodobnostou to bude spominane benzinove cerpadlo (nedava dostatocny tlak)
Ale este pred jeho vymenou to potrebujem vediet na 100 %, ze je to ono. Predsa nedam za nove 4500 Sk a potom sa zisti, ze to nepomohlo.
Tak preto to premerania tlaku.

Dakujem
Daewoo Espero 1.5 16V DOHC (66kW), 1996, LPG (Lovato-LDW01), 230 000 km (15.10.2010)
Reklama

stanoc

Re: BENZINOVE CERPADLO

Příspěvek od stanoc »

a ešte predtym by som skusil vymeniť palivovy filter
Michal M.

Příspěvek od Michal M. »

stanoc píše:a ešte predtym by som skusil vymeniť palivovy filter
Benzínový filter som už menil pred tyzdnom. Su uplne nove kable k svieckam, sviecky, palec a hlava rozdelovaca, vycisteny krokovy motorcek volnobehu a sacie potrubie, preskusane senzory na pocitaci, atd. Vsetko O.K.
Takze z toho mi vychadza, ze cerpadlo nedava taky tlak aky by malo. Len to potrebujem zmerat.
Inak keby to bolo aj nikde v okoli Ba, tak do 100 km, dajte mi plz vediet.

Dakujem
Daewoo Espero 1.5 16V DOHC (66kW), 1996, LPG (Lovato-LDW01), 230 000 km (15.10.2010)
Filip
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip »

Michal M. píše:Zdravim,

chcel by som sa opytat ci niekto nevie kde v BRATISLAVE by mi vedeli zmerat tlak v benzinovej sustave. Ze vraj ma byt 2.5 az 4.
Ide o to, ze mi nechce startovat, nastartujem az ked 3 krat otocim a vyberiem klucik (3 krat sa pusti benz. cerpadlo) a s najvacsou pravdepodobnostou to bude spominane benzinove cerpadlo (nedava dostatocny tlak)
Ale este pred jeho vymenou to potrebujem vediet na 100 %, ze je to ono. Predsa nedam za nove 4500 Sk a potom sa zisti, ze to nepomohlo.

Dakujem

zdravim ta. ak by si mal zaujem mam doma jedno benzinove cerpadlo z espera skoro nove. je na nom odjzadene asi 5000 km. ked mas zaujem ozvi sa - 0905517330.
cena 2500 Sk
PREDAM - Daewoo ESPERO 2,0 8V SOHC, r.v. 96, zelena metaliza, Green vlozka, ABS, AirBag,klima spotreba kombi 6 - 7 l/100km, cena 60k, treba vidiet. tech stav 95%, vizualny stav 70%

Renault Laguna 1.9 DCi Authentic combi, 79kW, r.v. 2002, naj.75tis. , ABS, 8x ABG, ..., man.klima, turbo,
Slavek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek »

no ja sem tam dal cerpadlo z volva, a taky jezdim, cerpadlo jako cerpadlo akorat sem ho musel tam narvat bylo o neco veci, ale zase me nestalo ani korunu
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA

Dovoz aut zD

Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
Serpico

čerpadlo

Příspěvek od Serpico »

....ono nejde tam narvat cokoliv je daný tlak pro ten který typ - ovlivńuje jízdní parametry a spotřebu....navíc jsou různé typy čerpadel, třeba dvousťupňová - těch typů je moc - jiný je pro monovstřik - vícebodový vstřik atd... v tomhle bych neexperimentoval....

mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Michal M.

Příspěvek od Michal M. »

Filip píše:

Dakujem

zdravim ta. ak by si mal zaujem mam doma jedno benzinove cerpadlo z espera skoro nove. je na nom odjzadene asi 5000 km. ked mas zaujem ozvi sa - 0905517330.
cena 2500 Sk
Super. Ak by teda v servise skonstatovali, ze chyba je teda v cerpadle, tak by som sa Ti ozval.
dedo.miki
Kontaktovat uživatele:

Re: čerpadlo

Příspěvek od dedo.miki »

Serpico píše:....ono nejde tam narvat cokoliv je daný tlak pro ten který typ - ovlivńuje jízdní parametry a spotřebu....navíc jsou různé typy čerpadel, třeba dvousťupňová - těch typů je moc - jiný je pro monovstřik - vícebodový vstřik atd... v tomhle bych neexperimentoval....

mějte se fajn
Ešte chcem poukázať na jednu vec.Nesmie vam nikdy benzín celkom dôjť,lebo čerpadlo na suco nesmie ísť aby nedošlo k jeho poškodeniu-zníži sa tlak pri dodávke benzínu ,alebo úplne sa zadrie.To na starých typoch kde bolo membránové čerpadlo sa mohlo kludne tak robiť ,že auto išlo kým nedošiel benzín ,tu sa to nesmie!!!!
Serpico

čerpadlo

Příspěvek od Serpico »

.. jo dedo.miki to je základ - nedojíždět nádrž - čerpadlo se v podstatě protékajícím benzínem chladí - uzavřený prostor....přisávání přes uhlíkový filtr ( ekologie výparů benzínu u GM )...

mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Slavek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek »

no nevim jestli je rozdil tak velky ale kdyz se podivam na parametry cerpadel tak se lisi jen momentem tlaku, a rychlosti cerpani, jinak mi to jezdi bez problemu.
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA

Dovoz aut zD

Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
neofun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od neofun »

Dakujem
Ahoj Michal M.
chcm sa spytat ako si dopadol s tym tvojim nestartovanim lebo ten isty problem mam zrejme aj ja!!
biele espero 1.5 16V
Michal M.

Příspěvek od Michal M. »

opt_neofun píše:

Dakujem
Ahoj Michal M.
chcm sa spytat ako si dopadol s tym tvojim nestartovanim lebo ten isty problem mam zrejme aj ja!!
No zatial som nedopadol nijako, lebo v servise mi povedali, ze to bude urcite tym, ze mam auto na LPG. Tak som bol v piatok na technickej kontrole u plynarov. Samozrejme vsetko O.K. Tak tento tyzden idem do servisu a dam to vymenit. Inak este mi hovoril servisak, ze by to mohol byt ventil ktory drzi tlak a prepusta benzin spat do nadrze. Ze moze byt pokazeny a prepusta benzin stale a tym nevznikne pozadovany tlak. Tak skusim dat vymenit najskor to a potom uz zostava naozaj len to cerpadlo. Inak ked prepnem na benzin a zrazu stlacim pedal na podlahu tak uplne strati vykon a asi po sekunde taha. Takze z toho vyplyva, ze je to slaby tlak v benzinovej sustave. Ved uvideme tento tyzden. Dam vediet.
Michal M.

PORUCHA ODSTRANENA

Příspěvek od Michal M. »

Zdravim vsetkych,
tak uz to mam za sebou. Ako som predpokladal bolo to benzinove cerpadlo. Dnes som bol vo Fancare, zmerali tlak a cerpadlo davalo len okolo 1. Ono islo, tocilo, ale uz slabo. Auticko startuje pekne na prvy krat a uz ani netrha ked ho prepnem z LPG na benzin. Takze dakujem vsetkych za cenne rady a nech nam to pekne bez poruch jazdni ... :-)

Miso
dedo.miki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedo.miki »

Len by si si mohol skontrolovať či ti vypína benínové čerpadlo po prepnutí na plyn.Ak nie tak sa nečuduj ,že skôr skončilo svoj život. A ked nevypína tak reklamuj u toho čo zapájal plyn.A nech teraz on zaplatí to čerpadlo.
Richard

Příspěvek od Richard »

Já myslím, že při provozu na LPG čerpadlo běží normálně, vstřiky jsou natlakovaný, jen nestříkají, tím přepoušťákem to jde zpět do nádrže a tak furt dokola. Čerpadlu je jedno jestli se benzín odebírá nebo ne. V případě přepnutí by trvalo dlouho, než by motor přešel na benzín, kdyby bylo čerpadlo vypnutý a proto se nechává běhat. 8)
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Odpovědět

Zpět na „ESPERO“