problem s radenim rychlosti
Moderátor: Blue Lanos
- Reklama
Buď jsi tam tu zpátečku nezařadil pořádně, nebo je krpa v převodovce..matiz0.8 píše:Dneska ráno jedu do kopce na zpátečku, najednou rána, až vyběhl pes z boudy a začal štěkat a auto stojí. Samo se to vyřadilo na neutrál. Po opětovném zařazení zpátečky to jelo normálně. To jsem ještě nelyšel, že by nějaký kvalt vyskočil bez spojky.
jo razeni dvojky u matize je proste problem.ale da se to resit.1 zpusob zkusit vymenit olej za ATF-olej do automaticjke prevodovky.jestli se to potom nezlepsi tak ze uz jde radit vcelku normalne tak je to dal na opravu prevodovky.rc michal menil synchrony a pomohlo mu to.my upravujeme vule v prevodovce bez vymeny synchronu a funguje to taky.cena tusim nekde kolem 3-5000.nevim to ale jiste uz sme to dlouho nedelali.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
No a po spusteni spojky zastavis, a pujdes se podivat na matizkovi strevicka rozhazena vsude kolem po poli )Ondras píše:Proč ne? Klidně i jedničku. Jen prostě nesepneš spojku potom. Jediné co nejde zařadit je zpátečka - je tam pojistka.Robert píše:Hm, to bych chtěl vidět, jak v kile zařadíš za dva
DAEWOO MATIZ 1.0 SE, r.v. 2003
No a po spusteni spojky zastavis, a pujdes se podivat na matizkovi strevicka rozhazena vsude kolem po poli )Ondras píše:Proč ne? Klidně i jedničku. Jen prostě nesepneš spojku potom. Jediné co nejde zařadit je zpátečka - je tam pojistka.Robert píše:Hm, to bych chtěl vidět, jak v kile zařadíš za dva
DAEWOO MATIZ 1.0 SE, r.v. 2003
Já mám teda zase problem při řazení trojky. Je to jako by to tam vůbec nepatřilo a když už mám pocit že tu páku zlomim tak to tam skočí, ale taky to neni furt, jednou to jde krásně a jenou se s tim peru jak debil. Tak si tak říkám jestly to třeba nemůže bejt nějakej problem z ,,domečkem,, nebo jak se tomu řiká ...
Daewoo Matiz 0,8 r.v. 2001 červený. 40 tkm.
Mohou to být vytahané lanovody řazení ( 90% ). A když používáš na řazení 3 hrubou sílu, tak to může být i na 100%, ale nemusíMiza píše:Já mám teda zase problem při řazení trojky. Je to jako by to tam vůbec nepatřilo a když už mám pocit že tu páku zlomim tak to tam skočí, ale taky to neni furt, jednou to jde krásně a jenou se s tim peru jak debil. Tak si tak říkám jestly to třeba nemůže bejt nějakej problem z ,,domečkem,, nebo jak se tomu řiká ...
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Radenie rýchlostí
Tiež mám veľký problém so zaradením dvojky.Keď je to studené tak je to hrozné. Keď sa to zohreje tak v pohode.
Re: Radenie rýchlostí
Tomík píše:Tiež mám veľký problém so zaradením dvojky.Keď je to studené tak je to hrozné. Keď sa to zohreje tak v pohode.
Ja ja som na tom tak isto za studena.Dvojku tam niekedy davam tak ze ju tam drzim a pomali pustam spojku a ona tam skoci.A do trojky ju musim supnut lebo ked zavaham skrkne.
Kluci, chce to do převodovky velmi kvalitní olej a o 60% se řazení z lepší. Již se tu někde řešilo. U mého Matíze, bohužel nevím značku oleje, jakou jsem koupil, ale litr byl něco okolo 200 Kč.
Mne menili aj lanka, menili olej prevodovky, ale radenie 2-ky za studena je stale trochu blbe... Podla mnozstva ohlasov mi to uz pripada ako konstrukcna vada Matiz-ov... Vyzera to ozaj cisto mechanickeho povodu, ani nie tak tymi lankami, ale vyslovene akoby ozubene kola do seba nezapadali presne...
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
Jasně Rado, řazení rychlostí je slabým článkem Matíze a je to nejhorší řazení jaké jsem kdy zažil na osobních autech za mé řidičské kariéry. Jsou tu jen možné rady, jak toto trochu napravit, ale ideální to není nikdy.