Tak vážení a milí, včera večer, když jsem se vracel z práce, potkala mně nemilá skutečnost - přestalo to dobíjet.. Celou cestu z práce jsem jel jen z baterky (25km) a pár km před Brnem už skoro ani nesvítily světla, blinkry, hodiny v autě, no prostě skoro nic. Po optické kontrole klínového řemene jsem závadu identifikoval jako vadný alternátor a druhý den ho z auta vymontoval.. a ejhle.. ty nepatrné skřípající zvuky, které se projevovaly za studena z míst, kde je alternátor uložen nebyly jen tak... výsledek - alternátor se zadřel..
Ví někdo o prodejně s N.D., kde seženu víko alternátoru, nové ložisko + uhlíky s regulátorem? Popř. jaké jsou ceny? Děkuji
Alternátor kaput
Moderátor: Blue Lanos
- Reklama
no to je dobry.kdyz si s tebou altik po startu povidal a ty si ho neposlouchal tak se rozlobil .kde v brne se daji sehnat dily ale nevim.v praze je firma elan a tam maji do altiku vsecko na ruzne vozy.viko altiku ale nevim.v nejhorsim zavolej do firmy draffel cz a myslim ze ti ho poslou.ale nevim to jiste.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Mně se to zezačátku projevovalo tak, že když zapršelo, nebo prostě bylo vlhko, tak při rozjezdu a třeba rozsvícených světlech to začalo jakoby skřípat, vrzat, pískat... Myslel jsem si, že už je špatnej klíňák, tak jsem to zatím neřešil.. a ono ejhle...klíňák je naprosto v poříádku a ono se to ozývalo ložisko... Každopádně mám teda oooobrovskou radost Za 3 roky používání jsem už do auta nasypal přes 10.000,- Kč
Zkus se zeptat tady http://www.baes.cz/autoelektro-nabidka.html . Kdyz jsem shanel pastorek do starteru tak byli celkem ochotni.
Cervenej Matiz II 0.8l,r.v. 2004