problem so zaradenim dvojky
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
problem so zaradenim dvojky
V poslednom case mam na nexii problem zaradit 2. rychlostny stupen. Presnejsie ked radim z jednotky dvojku tak pri preradeni mam taky pocit ako by tam do seba narazali zuby v prevodovke. Robi to iba v pripade, ked preradujem z jednotky, pri preradovani z ostatnych rychlosti zaradit dvojku problem neni... Neviete kde by mohol byt problem?
Doteraz islo vsetko bez problemov...
Doteraz islo vsetko bez problemov...
- Reklama
- Kessler
- Kontaktovat uživatele:
Na dvojce je nejnámáhanější synchron (kdysi jsem i věděl proč, ale už jsem to zapomněl )...a když je převodový olej studený, tak se to více projevuje než když je ohřátý...na Rackovi mi to dělalo taky...vyřešil jsem to tím, že jsem tu dvojku prostě řadil pomaleji a jakoby nadvakrát, aby měly ozubený kola dost času srovnat rychlost...
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
vymenit olej v prevodovke..........ono to nieje bezudrzbovy olej ale vravi sa celozivotny............ale vyrobca pocita zivotnost na 5 rokov alebo 250 prip 300 tkm.......cize kazda jedna nexia uz ma viac ako 5 rokov..........ja som vymenil olej, prevodovka je ovela tichsia, lepsie sa radia rychlosti aj vlete ak je zohriata az aza............a v zime ani nevravim okolko sa to zlepsilo..........pouzil som plne synteticky prevodovy olej Petro Canada
Ako píše Peter vymeniť olej ... ja som menil pri výmene simeringu a o poznanie sa to zlepšilo aj ked teraz sa mi sem tam stane ze dvojka ide cez zuby...ale bude to zvacsa tým že je chladno a autom chodim kratke vzdialenosti od semaforu po semafor.
DAEWOO NEXIA DOHC 1996- moje 1. osobné motorové vozidlo
CITROEN C4 Seduction 2010
Hyundai SANTA FE -T 2,4 16V 2006
CITROEN C4 Seduction 2010
Hyundai SANTA FE -T 2,4 16V 2006
Ja som to uz pisal.... PETRO CANADA XL Syntetic Blend 75W-90 http://www.petro-canada.ca/eng/prodserv ... s/6886.htmppp píše:AKy olej ste pouzili do nexie? Predpokladam ze rovnaky by som mohol naliat aj do espera. Zatial zhanam mogul syntrans 75w90 gl4.
A v poriadku? Prevodovka je s viskozitou spokojna aspon co sa tyka radenia?PeterMI_SK píše:Ja som to uz pisal.... PETRO CANADA XL Syntetic Blend 75W-90 http://www.petro-canada.ca/eng/prodserv ... s/6886.htmppp píše:AKy olej ste pouzili do nexie? Predpokladam ze rovnaky by som mohol naliat aj do espera. Zatial zhanam mogul syntrans 75w90 gl4.
olej
....olej do převodovky Nexie ...bylo zde řešeno ( někde najdeš i foto ) SHELL TA Dextron II
( klasifikace GM ) minerální, červený pro automatické převodovky a stejný je i pro servo. Doporučeno - palikxem s petrmem servismani daewoo - chevrolet a to velmi dobří...celoživotní náplň jaksi pro nás neplatí viz stáří 9 - 12 let...
mějte se fajn
( klasifikace GM ) minerální, červený pro automatické převodovky a stejný je i pro servo. Doporučeno - palikxem s petrmem servismani daewoo - chevrolet a to velmi dobří...celoživotní náplň jaksi pro nás neplatí viz stáří 9 - 12 let...
mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
serpico
zpátečka
...to Ivan tyhle typy chtějí pro zpátečku úplně vyšlapnout spojku a pomalu zařadit - povytáhnout a pak ( ale co ti to vykládám, máš to pěkně nadupaný a tvoje převodovka je na mezních hodnotách, byla jaksi postavena na trochu menší přenosy kroutících momentů )...já si taky někdy škrtnu zpátečka - rychle ( ale to se ani pes nevys...)....nemám k převodovce výhrady, řadí bez problémů lehce a v přesných polohách za studena je normální trochu tužší řazení II stupně. Pro ostatní pokud čtu recenze v různých motoristických časopisech o řazení rychlostních stupňů, tak se bavím, ty redaktoři asi nikdy nejeli s Š - 1203 ( hledala se trojka ) s Avií ( řazení na volantu ) atd. dnes se požaduje krátké, přesné lehké atd. Ale pak do toho přijde olšová ruka a je to v řiti. Ale to je všechno věc názoru...
mějte se fajn ať nám to řadí....
mějte se fajn ať nám to řadí....
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
serpico
serpico