za jak dlouho se ohřeje motor
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
za jak dlouho se ohřeje motor
Blíží se zima a tak mi zajímá, po kolika kilometrech se ohřeje motor? Teda alespoň tak, aby bylo vidět, že ručička teploměru se pohnula, nebo začalo trochu dýchat topení. Ve městě ve dvou se mi ani po 3 km nic moc neděje. Ručička leží jak mrcha dole a teplo prakticky žádné. Termostat jsem zkoušel podle rad které tu proběhly a vypadá, že je OK. Ta doba se mi ale zdá dost dlouhá. Neměl bych ho raděj preventivně vyměnit?
Kia Rio 1.25 CVVT COOL
Nubira hatchback 1.6 16v - důvěrně zvaná Cecilka † 29.9.2016
- Reklama
- simone
- Kontaktovat uživatele:
teplo
mne začne fukať teplo po cca 5km ale parkujem v garaži a ak je vonku asi minus 2
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
maxi skuter Kymco Xciting 500
To bylo první co jsem udělal.Richard píše:Uz jsem to tady popisoval v tématu o termostatu -- dej hledat
Chtěl jsem jen slyšet od víc lidí za jak dlouho se to komu ohřeje a topí. Jezdím spíš kratší tratě, zima na krku a nerad bych v tom jezdil zase jak tanku, jen s malým průzorem. S tou mojí spotřebou se to taky přes všechny možný kouzla, který jsem tady vyčetl nikam nepohlo. Termostat je jedna z posledních věcí mimo lambdy, kterou jsem ještě nezkoušel.
Proto nové téma, snad se tu objeví víc údajů a něco mi to napoví.
Kia Rio 1.25 CVVT COOL
- Viktor
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam do prace 4.5 km, ked idem vecer z prace je dost zima takze hned zapinam kurenie na max., idem z garaze, ktora ma 6 poschodi, ked parkujem na streche, kym pridem na druhe poschodie uz kuri, cize cca 3 min.
(predane) Lanos SE 1.5MPI 8V 63kW/86HP sedan
(teraz) Ford Focus 16V 74kW/100HP hatchback
(teraz) Ford Focus 16V 74kW/100HP hatchback
Vlasto, asi fakt bude problém v termostatu, nic jiného ti ohřev motoru neovlivňuje. Myslel jsem, že můj termostat je OK, ale až po výměně jsem zjistil, že ne. Stačí aby jen malinko propouštěl a v zimě se ohřev motoru ohromně prodlouží. Bydlím na Vypichu, tak do práce jezdím kopce ( Strahov, okolo hradu, Klárov, a končím u hotelu Hilton) je to 8 km. Když je tak okolo 10 C mám motor zahřátej u hradu, což je asi 3 km z kopce. Když jsem jezdil se starým termostatem neměl jsem motor ohřátej ani v práci. Když je zima provozní teplota je na Klárově, což je o cca 1,5 km dál a taky z kopce. Když jedu z práce (od Bílé labutě) mám v každém případě ručičku teploměru u hradu na obvyklém místě (1mm před půlkou)
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Sveje zkušenosti s termostatem na motor 2.0 jsem popsal v: https://www.chevroletclub.cz//viewtopic.php?t=4232
Kupoval jsem v AutoKelly termostat i s domkem a zatím OK
Kupoval jsem v AutoKelly termostat i s domkem a zatím OK
Daewoo Nubira kombi, 2.0 CDX, 2000, plná výbava
igor.ma píše:Ja mam zase na Lanse problem s odmlzovanim predneho skla. Aj ked pustim fukar na 4 stupen, tak posledne miesto, ktore sa odmlzi je zrovna taky cip v zornom poli vodica. Aj sa mi zda, ze zrovna v tom mieste to najslabsie fuka. Ake mate skusenosti? Je to normalne?
myslim, ze normalne to neni. mas tam asi nejaku spinu. lebo mne to prave na soferovej strane odfuka o kusolincek skorej ako na zvysku skla. ale urcite nie neskor. najdlhsie trvaju bocne okna aj to len zadna polovicka, kde uz ten vzduch nedoprudi tak rychlo.
BTW. nemas tam v tom mieste nejaku vonu? ono staci aj uplne malicka a problem je na svete.
ExLanos
http://www.lanosclub.com/gallery.php?mo ... erie_id=53
-----------------------------
Suzuki SX4 Freeze http://moje.auto.cz/Peco/suzuki-sx4.html
http://www.lanosclub.com/gallery.php?mo ... erie_id=53
-----------------------------
Suzuki SX4 Freeze http://moje.auto.cz/Peco/suzuki-sx4.html
Já si nejdřív koupil samotný za cca 300kč a ten domek je nerozebiratelný.Tak jsem koupil v originál servise za 740kč plus 9kč těsnění a zjistil že ten můj předešlý byl špatný,ted se zahřeje dřív a na větší teplotu do té doby to bylo max. do 1/4 teploměru.Vlasta píše:Než udeří mrazy, tak ho zkusim vyměnit. Teď jen jestli vzít z Auto Kelly samotnej, nebo z Krče ten v tom plastovým domečku. Auto Kelly mám kousek od domu a je za půlku.
Nubira 1.6 16v LPG plná výbava
Tak jsem vyměnil termostat a šok. Starý propouštěl, ale ohřálo se to s ním asi 3 mm nad poslední čárku před půlkou. Novej nepropouští, ale ohřeje se to přesně jen k tý čárce před půlkou. Odvzdušňuje se to někde?
Kde je chyba, je proto nějaké rozumné vysvětlení?
Kde je chyba, je proto nějaké rozumné vysvětlení?
Kia Rio 1.25 CVVT COOL