Víte jezdím už od svých 17, tedy 33 let a např. cestu, kterou jezdím často na chalupu znám velmi dobře. Pamatuju cesty, kde žádná čára nebyla a jezdili jsme taky. Pamatuju, že když člověk vyjížděl ze zatáčky na rovinu, byla v jeho směru čára přerušovaná a v protisměru plná. Tohle jsem už dlouho neviděl. Plná se mění v přerušovanou až tak po 100 mtrech a pro oba směry najednou. Na konci rovinky je to stejné. Tímto značením se zkracuje místo pro předjetí. Já osobně začínám za této situace předjíždět (pokud to jde) a na plnou čáru neberu ohled.
Dále na mnoha místech přibyla plná čára, kde dřív byla mnoho let přerušovaná. V jednom kopci za Úštěkem je asi 1km plné čáry, když tam potkám trambus s přívěsem plnej písku, kterej jede do tohodle kopce 5km/hod. tak dlabu na čáru a předjedu ho, protože nepojedu kilák do kopce přes spojku

Tvrdím, že zbytečná plná čára odradí jen slušné řidiče, ti druzí bez pudu sebezáchovy a trochy ohleduplnosti na čáry stejně kašlou

A ještě něco, už jsem zde psal, že např. v Rakousku je přerušovaná čára na 99% silnic i v zatáčkách!!!! A nikdo se tam nezabíjí tak zbytečně jako u nás, divné co?