Kdo již přišel o body a za co ?

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Blue Lanos, pejee

Odpovědět

zrušili by jste bodový systém ?

ano
10
24%
ne
25
61%
je mi to jedno
6
15%

Celkem hlasů: 41

V.Brousek

Kdo již přišel o body a za co ?

Příspěvek od V.Brousek »

Jen tak , jak jsou řidiči Daewoo ukáznění v novém bodovém systému ?
Já mám zatím body všechny a jsem denně na silnici.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Reklama

Kessler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kessler »

Zatím mi body nikdo nesebral ani nepřidělil...popravdě řečeno za poslední půlrok jsem neviděl policejní hlídku...takže bodový systém mi může vlézt na záda :D
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Viete u nás v SR ješte body niesu,ale keď to má byť len o priestupkoch tak je to dobré,lepšie ako buzerácia keď sa polda zle vyspí(a to tu býva dosť často). :roll: :roll: :roll:
Richard

Příspěvek od Richard »

Tak zatím mám taky všechny a plnej souhlas s Kesslerem, taky jsem policajty nějak neregistroval a podle toho to už na silnicích zas začíná vypadat :!: :!: :!:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

U nas V RIU prevzali mereni mestaci, vetsi magory jsoem nevidel, vezmou si na sebe ty reflexni vesty a jsou videt na dva kilometry :roll:
Ma to vyznam? Ano nema, jen jsem se utvrdil, ze magor zustane magorem, dravim sraznika Dlabku 8)
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Jo neviem ako v CZ ale u nás stavajú pri ceste Policajtov z překlišky(po našom z preglejky),no a nedávno im zopár takých krásavcou aj krasavíc ukradli asi na topení veď už ide zima.Tie makety sú jinak zpestrením cestnej premávky (nebuzerujú) :twisted: :twisted: :mrgreen:
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no tak zatim mam vsecky a snazim se jezdit podle predpisu.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Bergman

Příspěvek od Bergman »

já bych bodový systém nerušil a musím souhlasit již zde napsaným, policajti jsou venku málo a nehod a neukázněnosti příbývá.
Slam

Příspěvek od Slam »

A to ja bych ho zrusil hned... Nervozita a strach o body vubec nicemu na silnici neprospiva, slusny ridice akorat sikanuje a prasata stejne budou dal jezdit jako prasata... :(
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
xpet

Příspěvek od xpet »

Mě bodový systém nijak neomezuje. Nejsem z něj nervózní ani nemám strach, že přijdu o body. Jezdím totiž předpisově. Za těch osm let co mám řidičák, jsem platila pokutu jen jednou za nerozsvícená světla. To už mi ale teď taky nehrozí.
Chevrolet Aveo, 5D HB, r.v. 2006 1,2 8V
Cross

Příspěvek od Cross »

Dle meho je bodovy system dobra vec. Ale samozrejme to musi policajti hlidat. Pokud jsou porad nekde zalezli, tak se neni co divit, ze to na silnicich zase zacina vypadat jako pred jeho zavedenim.
Ja jsem taky jeste nebodoval, ale nerikam, ze jsem obcas trosku rychlost neprekrocil.
Daewoo Nubira Wagon, 2,0
Slam

Příspěvek od Slam »

Cross píše:Ja jsem taky jeste nebodoval, ale nerikam, ze jsem obcas trosku rychlost neprekrocil.
To jsme mel presne na mysli, i kdyz se clovek bude sebevic snazit jezdit predpisove, stejne nastane nekdy okamzik, kdy vlivem soubehu okolnosti nebo nahod nejaky ten predpis preci jen porusi, byt treba zcela nevedomky nebo z objektivnich duvodu. Kdo tvrdi, ze jezdi pouze predpisove, tak je obycejny lhar a to, ze za x let nedostal pokutu, znaci pouze to, ze mel stesti a jeste ho nevyhmatli... :? Navic poruseni predpisu je IMHO casto ryze subjektivni vec - sam jsem byl nedavno svedkem male dopravni nehody (jen trochu pomackane plechy), kdyz jedna zenska chtel zaparkovat na parkovisti, blikala uz delsi dobu a v momente kdyz konecne nasla volny flek a zacala opatrne odbocovat, priritil se nejaky 18-lety vocas ve sportaku a chtel ji podjet, ale misto toho ji pochopitelne nabral z boku! Samozrejme podle policajtu na vine byla jednoznacne ta zena, protoze pry omezila druhe vozidlo (nechapal jsme, jak mohla zabranit tomu, ze do ni nejaky idiot nevlitne). Trochu ironicky pak vyznelo, kdyz ten mladik tu vydesenou zenu utesoval slovy, ze to nic neni, ze on uz mel takovych nehod nekolik a nic si z toho nedela... :x
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

xpet píše:Mě bodový systém nijak neomezuje. Nejsem z něj nervózní ani nemám strach, že přijdu o body. Jezdím totiž předpisově. Za těch osm let co mám řidičák, jsem platila pokutu jen jednou za nerozsvícená světla. To už mi ale teď taky nehrozí.
Problem naseho bodoveho systemu je v tom, ze i kdyz budes jezdit podle predpisu muzes prijit o body a po case i o ridicak. Bodovy system je dobry, to co udelali u nas ne.
Serpico

body

Příspěvek od Serpico »

Bodový systém po našem - v tomto stavu je to jenom výměšek bývalého pana ministra Šimonovského - jemu doporučuji, aby zůstal při provozu svého kola ( mimochodem testy pro autoškoly se vydávaly opakovaně - neschopnost - ministerstva, já nevím, posuďte sami - zpoplatnění dálnic výběrové řízení - firma KAPS to je výsměch daňovým poplatníkům ( stavět zastaralý a druhý nejdražší systém - jednoznačně měl být satelitní systém, který byl navíc levnější, ovšem pokud by nebyli lobisti a nenasytné žebírko ), podotýkám tyto informace mám z médií. A to neberu důsledky momentálního zastavení stavby - následné úniky v miliardách a další plundrování našich dálnic MKD ( na opravy a výstavbu nových úseků nejsou v rozpočtu potřebné částky. Často jsem jezdil po D1 ponejvíce v nočních hodinách, vyjeté koleje od přetížených náklaďáků, cizinci překladali dva kamiony na jeden ap. Nejlevší průjezd je přes nás stát.
Hlasoval jsem pro zrušení současného bodového systému, přesto si
vážím zodpovědnosti našich členů - nechci ji v žádném případě zlehčovat naopak, přiznávám se, točím už ke 2mil. km - byl jsem i učitelem v autoškole, jezdil jsem snad už ze vším i s kombajnem
( mimo autobusu ) nicméně jsem jenom velký kluk - a jsem tady na servru rád. Rozhodně si odmítám hrát na přemoudřelého a všeho znalého. To ani nelze, vývoj jde neustále kupředu ( viď Palikxy nebo Petrme ).
Ale k věci bodový systém "ANO" - body pro jednotlivé přestupky nelze ale stanovit taxativně to je za 2 a to je za 7 - policista nemá možnost hodnotit míru ohrožení u přestupku - tedy jsem pro neměcký systém
0 - 2 nebo 0 - 7, a zároveň pro "zkvalitnění" policistů ( míra korupce u policie značně převyšuje míru před rokem 1989 ).
Nakonec nechápu proč u nás nelze aplikovat, to co už se osvěčilo jinde. A vymýšlí se nové s velikými právními dírami ( viz krásný příklad ze SM - Novák před koncem vesnice předjede kombajn přes plnou - MP mu naměří 95 ve vesnici bylo 40 + plná čára - odejmutí ŘP - Bláha v BMW MP mu naměří 150 a Bláha ujede - následně při projednávání přestupku sdělí s vozem jel nějaký Abramovič ze Srbska vůz jsem mu půjčil na zkušební jízdu, prodávám ho = a Bláha bude dál lítat v bavoráku vesnicí 150 ( mám taky na mysli právní kličku - pokud vozidlo řídila osoba mě blízká, nemusím ji prásknout ).
Šéfredaktor SM Běhal je mladý a dobrý SM čtu a doporučuji. Snaží se o pohledy z různých úhlu při nejvyšší míře objektivity. Trošku jsem toho napsal víc, nechci sem zatahovat politiku - nicméně musel jsem se vantilovat.
Mějte se faj a zkuste diskutovat, nepovažuji svůj názor za nejlepší - od toho je diskuse - třeba váš názor bude lepší. :lol:
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
blaho
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaho »

SERPICO - máš pravdu. Staviate príliš drahý a podla mňa tiež zastaralý systém elektronického mýtného. Nehladiac na to, ako teraz máte na dialniciach každých pár km obmedzenie, aby firma KAPSH mohla cucať. Inak od včerajška už zasa pokračujú v budovaní. Ono možno by ste mali aj satelitné, ale problém bol asi v tom, že Šimonovský nepoznal nikoho z firmy, ktorá by takéto niečo zastrešila a tudíš sa mu to ako "osobe" neoplatilo. Rozumieš, nie?

SLAM - máš recht - predpisový vodič neexistuje, existujú len "skoro" predpisový vodiči a to mi dáte asi za pravdu každý! "Kto neporušil ešte žiadny predpis, nech hodí kameňom!" :P :P
Daewoo Espero, 1.5 DOHC, 60 000km, f elektrike, IMM, alarm, klíma, SONY CDX-C5850
Odpovědět

Zpět na „POKEC“