Bum-bac-bang :( + Havarijne poistenie

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

blaho píše: No milý PavelZ bohužial si si to zinterpretoval špatne. Aj ten panáčik, čo odbočoval účastníkom je, a to z toho dôvodu, že ako sa Ti píše v zákone účastníkom DN je aj vodič a posádka vozidla, ktoré svojím konaním vyvolalo udalosť v cestnej premávke, - čiže tou udalosťou v cestnej premávke sa rozumie aj to brzdenie odbočujúceho auta, "následkom ktorej došlo k nehode iného účastníka premávky." - v tomto prípade sa jedná o tú oktávku, ktorej tiež nastala ujma. Síce to potom neriešil a Vy ste sa zamerali na Viktora, lenže keby mu Viktor spôsobil väčšiu škodu, tak by to bolo tak isto predmetom poistnej udalosti. Kde síce to odbočujúce auto nezapríčinilo dopravnú nehodu, ale vyvolalo udalosť, následkom ktorej k dopravnej nehode nepriamo. Došlo.
Kdyby uz havarovalo i to auto, do ktereho Viktor narazil, je to jasne. Jenze pokud to auto pred nim stacilo zastavit tak, ze se nic nestalo, dokazuje to, ze situace, ktera vznikla odbocovanim prvniho vozu se dala vyresit bez havarie.

Kdyby ale to bylo tak, ze ten ridic pred Viktorem uz by to musel strhnout ke krajnici a narazil treba do svodidel a pak az do nej narazil Viktor, bylo by to uz jasne. Ridic odbocujiciho vozidla by svym konanim vyvolal situaci, ktera vedla k havarii. Navic tenhle pripad by byl jeste komplikovanejsi, ze by vznikla skoda na majetku 3. osoby.

Ale pokud auto pred Viktorem stihlo zastavit, tak pricinou nehody je to, ze Viktor nedodrzel bezpecnou vzdalenost a/nebo nevenoval dostatecnou pozornost rizeni motoroveho vozidla.
Reklama

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

..pocujte nexete sa uz na to kto bol viniikom a kto uucastnikom..
..a pod. polemizovanie vysrat ..?? :evil:
..
vobec ma to nebaviii citat...

..Viktor ma proste dokryveny kusok plechu,..nieco skrabnutee..
..ten na oktaafke tiez.. a ten tretii sa niekde tiisko smeje.. (hehe ty dva sa nadrbali)..

...ja osobne si viem plechy spravit sam..
..
ale viac by ma sralo vedomie, keby som niekomu pri tej buracke ublizil.
..a este viac keby mal potom z toho trvale nasledky, alebo nedajboze by to neprezil

..(tamto totizto JA "opravit" neviem)..
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Jo to si pri takovyhle prkotine clovek uvedomi. Kdyz do neceho tukne a pak mu dojde, ze to treba nemuselo byt auto, ale clovek... To by teprva byl pruser. Auto se opravi, cloveka to nastve, ale zivot de dal...
blaho
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaho »

Akože odmňa jeden príspevok , tak nechápem to pohoršenie JRD.

...mimochodom ako píšeš ide o Viktora a tak som sa ho musel zastať, lebo mal pravdu s tým účastníkom.

to PavelZ - ja som neriešil vinníka, ešte raz si prečítaj príspevok. ;)
Daewoo Espero, 1.5 DOHC, 60 000km, f elektrike, IMM, alarm, klíma, SONY CDX-C5850
JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

blaho píše:Akože odmňa jeden príspevok , tak nechápem to pohoršenie JRD.

...mimochodom ako píšeš ide o Viktora a tak som sa ho musel zastať, lebo mal pravdu s tým účastníkom.

to PavelZ - ja som neriešil vinníka, ešte raz si prečítaj príspevok. ;)
..nemyslel som len teba...
..citam tu na 4-och stranach, o ucastnikoch viniikoch.zaakonoch..predpisoch a pod..
..
Simone tam napisal, ako by to na 99.99999% dopadlo, keby sa zavolala k tukancu policia..
..dohaduje sa tu kto bol viniik ..kto uucastniik..
..a je to uz vlastne aj tak jedno..
lebo aj ked sa dohodnete "navolacom" auta ostanu pokrivenee..
..a aj tak sa uz vlastne Viktor z "Oktaviou" zhodol (dohodol)..
ze sa nic nestalo, a odisli seci "spokojne" domov..
..(to ze za svetla to uz vyzeralo inaac, je druhaa vec)..
..a co sa tyka rad k poistovniam...
TAK KAZDA TO MAA INAC...a jednoducho si tam treba zatelefonovat..a spytat sa (aj) tam..
..aj ked nevylucujem ze sa nemoze stat ze by nikto nevedel poradit..
..(sak vlastne na to je FORUM aby sa ludia pytali)..
..ja maam z poistovnami zle skusenosti, a zo servismy takisto..
(takze neporadim v tomto smere)
..ale napr. PECO to napisal podla mna vystizne..

..a taktiez , v Cechach je iny zakon, na Slovensku tiez iny..
..a PRAX byvaa uz uuplne inaaa...
(riesit viniika, ucastniika, a pod. tu uz nemaa zmysel)
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
Viktor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Viktor »

orgi píše:
Viktor píše:Dik za vycerpavajucu odpoved, presne take veci som potreboval pocut, ale s autom to uz vyzera celkom v pohode, dnes som objednal aj dalsie suciastky(vsetky uchyty, sroby na naraznik, ktore sa urvali + uchyt znacky), je to pomerne zanedbatelna suma, aj s ostatnymi opravami to vyjde na taku plnsiu nadrz, teda pevne dufam :lol: lepsie ako cakat 1/2 roka na prachy od poistovne a teraz by mi prave dost chybali, mam dost vysponovany rozpocet, hlavne koli tomu autu.
Viktor, neviem v ktorej poistovne si poisteny (asi som nepostrehol z prispevkov), ale nepoznam poistovnu, kde by si cakal 1/2 roka (aspon nie z osobnych skusenosti).. ja mam Allianz a mal som tukes dva krat. naozaj drobny tuk, aspon sa to tak tvarilo.. najskor 55tis a potom 35tis. mam spoluucast 2tis alebo 5%.

ako blaho pisal, nechaj si vystavit kryci list a je vsetko v poho.. auto som mal za cca 7 pracovnych dni uz spet, ja som si zaplatil spoluucast a vsetko ostatne uz bolo medzi servisom a poistovnou. zhruba po 3tyzdnoch potom iba prisiel informacny list, ze poistovna zaplatila servisu tu ciastku...

pohoda.. aspon co mam skusenosti, v poistovni boli likvidatori maximalne ustretovy a vzdy sa to snazili vyriesit v moj prospech. par telefonatov naviac, trocha ich posuris a aj peniazky pridu rychlejsie.

ak mas havarijnu, neriesil by som.. ok, zacvaknes 5litrov, ale nemas prakticky ziadne starosti.. za jedno doobeda obehnes poistovnu, zanesies do servisu a hotovo :) ked si vsak schopny to za radovo mensiu ciastku opravit sam (ja som v tomto strasny nesika), tak je to iba na tebe :))
Heh, ze drobny tuk, nemas photos, nech viem ako vyzera drobny tukes za 55 tis? Ono vzdy sa mozem rozhodnut, ze to nahlasim ako poistnu udalost, aj o rok :), ono keby som chcel vymenit silou mocou niekedy ten naraznik, tak to mozem v pohode opriet do lampy ...

edited:
To JRD: mas absolutnu pravdu, do tejto roviny sa to vobec nemalo dostat ... ja som chcel iba poradit a nie sa dohadovat a vinnikoch.
Naposledy upravil(a) Viktor dne stř říj 11, 2006 10:56, celkem upraveno 1 x.
(predane) Lanos SE 1.5MPI 8V 63kW/86HP sedan
(teraz) Ford Focus 16V 74kW/100HP hatchback
blaho
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaho »

To máš pravdu Viktor, oprieť to môžeš kedy koľvek, aj cez poisťovňu to môžeš prehnať kedy koľvek, dokiaľ budeš mať havarijnú :P

A s poisťovňami máš JRD úplnú pravdu. Každá k tomu pristupuje absolútne individuálne a musíš si tam vždy cinknúť. Preto som hovoril aj o tom krycom liste, lebo ak by mu ho mali odmietnuť dať, tak by to bolo o ničom. Čakať na peniaze dnes môžeš hóóódne dlho. U nás sa niektoré (Allianz) ťahajú aj cez 2 roky!! a peniaze v nedohľadne.

Každopádne Ty Viktor už to máš viac menej v cajku, takže nie je o čom. Majte sa. :lol:
Daewoo Espero, 1.5 DOHC, 60 000km, f elektrike, IMM, alarm, klíma, SONY CDX-C5850
Odpovědět

Zpět na „LANOS“