Bum-bac-bang :( + Havarijne poistenie

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Viktor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Viktor »

mi sa asi nepochopime, ty mi chces stale nanunit ze to je moja vina, co ja UZNAVAM uz od prveho prispevku ... takze sa prosim uz o tom nebavme, ja len hovorim, ze zdrhol z miesta nehody a to je podla nasich zakonov ovela horsie ako to, ze som ja nabural, neviem ake mate vy zakony v CR, ale u nas je to tak a chcel som sa dalej dostat k tomu, ci to mam nahlasit pri vybavovani havarijnej poistky, pretoze inak sa mi tam vyhrazaju, ze to musim bezodkladne ohlasit policii, tak neviem ci mam teraz klamat ...
(predane) Lanos SE 1.5MPI 8V 63kW/86HP sedan
(teraz) Ford Focus 16V 74kW/100HP hatchback
Reklama

mil

Příspěvek od mil »

To je jasné. Ten trtko nemal prečo zastavovať, tak odišiel . Veď on asi ani nevie, že spôsobil nejaký ťukanec aut idúcich za ním. Vždy nesie vinu vodič, ktorý neubrzdil. Takých blbečkov, ktorí neustále testujú naše reflexy sú, bohužiaľ, plné cesty. Kvôli nim musíme úplne zbytočne donekonečna brzdiť a znova sa rozbiehať aby sme mohli zas brzdiť a stále dokola. Ženy a starci majú úžasný dar vyvolávať takéto situácie. Nedávno som v najstrmšom kopci, aký poznám, dobehol jedného dzeda na škodovke. Mal som pekný rozbeh a plné auto ľudí. Do poslednej chvíle som neveril, že za ním bude treba až úplne zastaviť a následne sa na ručnú rozbiehať takmer kolmo k nebu. Niekedy mám pocit, že títo "vrhači" (čo sa mi neustále hrdinsky vrhajú do cesty) ani nie sú skutoční. To by mi aj tak nikto neveril, aké zákony schválnosti sa mne neustále uplatňujú na cestách a tiež v radoch pred pokladňami v obchoďákoch.
Losos 1.5 SE HB, ´98, bez výbavy
JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

...
Viktore stym plastom by som ti mohol helfnut..
..ten tukanec neni az taky hroznyy..
..podla mna netreba nic nove kupovat..
.. je na tebe ci ti stojii sa natahovat z poistovnou..
..platit spoluucast 5t..alebo to za 3 opravit..
..

ja som v januaary (piatok 13-teho) moju Nexinku taqto kefol
..a bez laku ma to vyslo 4600,-...
..to som mal toho rozbiteeho viac ako ty..
..
ked tak sa ozvi na PM.. alebo sa zajtra staf u mna...(co asi neviesh kde je... )
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
Viktor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Viktor »

Neboj, mozno sa ozvem, ono ja viem, ze sa to da spravit, ale pokial si mam vybrat za 3 litre opravene a za 5 nove diely, tak to radsej dam za to tych 5, ale neviem jak k tomu bude pristupovat poistovna, mozno ma poslu do prdele, lebo ako hovorim, vo vseobecnych podmienkach, ktore mi poslali, je napisane, ze mam vzdy volat policiu, tak uvidim, a co som cital tak v ceskej su vraj dobry hajzli ... co sa platenia tyka ... v pondelok budem mudrejsi, ale bol by som rad, keby ste mi tu zatial popisali ake mate skusenosti s havarijnymi, aby som vedel ako sa k tomu postavit, pri vybavovani ... ono cajtov mozem vzdy zavolat a povedat, ze som tak auto teraz nasiel ... alebo, ze sa to stalo vcera bla bla bla
Viktor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Viktor »

mil píše:To je jasné. Ten trtko nemal prečo zastavovať, tak odišiel . Veď on asi ani nevie, že spôsobil nejaký ťukanec aut idúcich za ním. Vždy nesie vinu vodič, ktorý neubrzdil. Takých blbečkov, ktorí neustále testujú naše reflexy sú, bohužiaľ, plné cesty. Kvôli nim musíme úplne zbytočne donekonečna brzdiť a znova sa rozbiehať aby sme mohli zas brzdiť a stále dokola. Ženy a starci majú úžasný dar vyvolávať takéto situácie. Nedávno som v najstrmšom kopci, aký poznám, dobehol jedného dzeda na škodovke. Mal som pekný rozbeh a plné auto ľudí. Do poslednej chvíle som neveril, že za ním bude treba až úplne zastaviť a následne sa na ručnú rozbiehať takmer kolmo k nebu. Niekedy mám pocit, že títo "vrhači" (čo sa mi neustále hrdinsky vrhajú do cesty) ani nie sú skutoční. To by mi aj tak nikto neveril, aké zákony schválnosti sa mne neustále uplatňujú na cestách a tiež v radoch pred pokladňami v obchoďákoch.
neboj ten hajzel dobre vedel co sa stalo, ved to ako som flekoval a ten naraz za nim bolo pocut dobre daleko, ved sme boli par metrov od seba, keby nestihol vybocit z drahy tak aj ta octavka ho sunda, ale mal nejake male vrtke auticko, ale vobec neviem v tej rychlosti ani farbu, ani znacku :) ale mas pravdu odteraz si budem drzat velmi velky odstup a v kopci pojdem radsej na dvojke, radsej miniem viac benzinu, ako rozmlatit auto ...
Docent

Příspěvek od Docent »

Viktore, máš pravdu, že si nerozumíme, ale prostě kvůli tomu, že je to přesně tak, jak píše mil: ten vepředu nebyl účastníkem nehody, ani se nemusel všimnout, že za ním k nějakému ťukanci došlo.

Jezdím skoro 30 let (teda oficiálně, táta byl řidič z povolání s najetými 2.000.000 km bez nehody, takže nějaký kilometr jsem najel už před tím, než jsem měl řidičák), najedu toho dost, a řeknu ti upřímně:

Pokud bych byl nucen někde prudce brzdit, i třeba z toho důvodu, že jsem si pozdě vzpomněl, že mám odbočovat, a za mnou se dva řidiči srazili kvůli mému brždění, ani mne nenapadne, abych zastavoval a čekal, co se z toho vyklube...

Nemůžu tušit, který z nich má kámoše u policajtů, takže bych to mohl odnést, i když vinu ve skutečnosti nese ten, co nedodržel bezpečnou vzdálenost...
peco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peco »

viktore, viktore, taka hlupa chyba. nevadi, clovek sa uci cely zivot:)

a teraz to len zhrniem. nieco bolo spominane, na nieco som odpoved necital:

1) cisto tvoja chyba.
2) ten odbocujuci ani urcite nezistil ze ste sa tukli
3) policiu si volat nemusel ked ste sa dohodli a skoda je menej ako 10x min. mzda
4) zakon je viac ako nejake vseobecne podmienky poistovne
5) treba ist do poistovne a vypisat taky formular o nehode(niektore poistovne ho davaju uz dopredu, takze mozno ho mas aj doma.
6) co je horsie, potrebujes aj udaje o aute s ktorym si mal tukes.(t.j. spz, meno vodica, jeho poistovnu, cislo op)
7) potom obhliadka skody v poistovni
8) oprava podla toho aky postup preferuje poistovna( ja ked som isiel cez Hav. P. tak som zaplatil v servise celu fakturu, kopiu odniesol na poistovnu a oni mi do 30 dni poslali vysku faktury-spoluucast( 5% ale min. 5000 sk)

pevne nervy na tej poistovni, budes ich potrebovat ;)

a zhrnutie vo vseobecnosti:

1) pomaly je niekedy rychlejsie
2) 5m, je maly odstup
3) a ked uz sa o bode 2 presvedcite tak NEZABUDNUT, ze VZDY si treba opisat identifikacne udaje VSETKYCH ucastnikov nehody(ci uz som alebo niesom vinnik)
udaje: meno, cislo OP, ECV,poistovna, cislo poistky(zakonnej), a dobre je urobit si fotky, po pripade nechat si podpisat priznanie od vinnika nehody.pripadne aj telefonne cislo.
JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Viktore nove za 5t nepociitaj...
kopmlet novy naarazniik si bude servis uctovat za min. 8t..
..a ten tvoj neni az tak poskodeny..
..ver tomu ze by ho daavali "komusi" opravovat..
..a viesh kolko aaut som viidel ..co jazdia z taq prehnutou vyysuhou jak maash ty...
..
tu poistovnu budesh vedet, az ked tam zavolaashh..
..a rozhodni sa ci ti stoooji za to.. stratit neaky ten "bonus"..
mil

Příspěvek od mil »

To Viktor: S takými cennými skúsenosťami si odteraz perfektný vodič. Prajem Ti, nech je Tvoj elegantný lososík čo najskôr opravený. A nech vyberieš to najlepšie riešenie jeho opravy. Keď som ja bol pred rokmi v Tvojej situácii, nechal som sa presvedčiť argumentmi typu: Nech to stojí čo to stojí, len nech je zase ako nové. Trpko som to oľutoval. Vyhodil som kopu peňazí (najmä za lakovanie) a vzápätí mi auto "dorichtovali" vandali.
Losos 1.5 SE HB, ´98, bez výbavy
Viktor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Viktor »

Docent píše:Viktore, máš pravdu, že si nerozumíme, ale prostě kvůli tomu, že je to přesně tak, jak píše mil: ten vepředu nebyl účastníkem nehody, ani se nemusel všimnout, že za ním k nějakému ťukanci došlo.

Jezdím skoro 30 let (teda oficiálně, táta byl řidič z povolání s najetými 2.000.000 km bez nehody, takže nějaký kilometr jsem najel už před tím, než jsem měl řidičák), najedu toho dost, a řeknu ti upřímně:

Pokud bych byl nucen někde prudce brzdit, i třeba z toho důvodu, že jsem si pozdě vzpomněl, že mám odbočovat, a za mnou se dva řidiči srazili kvůli mému brždění, ani mne nenapadne, abych zastavoval a čekal, co se z toho vyklube...

Nemůžu tušit, který z nich má kámoše u policajtů, takže bych to mohl odnést, i když vinu ve skutečnosti nese ten, co nedodržel bezpečnou vzdálenost...
ty proste nechces citat, ani pochopit ... :lol: samozrejme, ze ja by som urobil to iste, ale podla zakona bol ucastnikom, a ty si sam dobre odporujes:
...ten vepředu nebyl účastníkem nehody, ani se nemusel všimnout...
//bol a vsimol
... Nemůžu tušit, který z nich má kámoše u policajtů, takže bych to mohl odnést, i když vinu ve skutečnosti nese ten ...
// coho sa bojis, ked niesi ucastnikom nehody
Myslim, ze mas velky problem s pojmami VINNIK a UCASTNIK nehody, vinnik som ja a ucastnik bol aj on, tak ako aj kazdy svedok, ktory v tom case stal pobliz ... a vobec neviem naco to tu stale rozoberame, ked ty si chces vkuse rozpravat svoje, ja som len vravel, ze to nemozem poistovni povedat, lebo by som to musel podla ich podmienok nahlasit policii, tak si uz konecne precitaj riadok po riadku vsetko, nechaj si to rozlezat v hlave a neopakuj mi prosim, stale to iste ... nikam to nevedie a rozpravas stale to iste co ja, ze ja som vinnik, tak co si to mam dat aj do profilu, aby si bol spokojy?
:roll:
Viktor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Viktor »

peco píše:viktore, viktore, taka hlupa chyba. nevadi, clovek sa uci cely zivot:)

a teraz to len zhrniem. nieco bolo spominane, na nieco som odpoved necital:

1) cisto tvoja chyba.
2) ten odbocujuci ani urcite nezistil ze ste sa tukli
3) policiu si volat nemusel ked ste sa dohodli a skoda je menej ako 10x min. mzda
4) zakon je viac ako nejake vseobecne podmienky poistovne
5) treba ist do poistovne a vypisat taky formular o nehode(niektore poistovne ho davaju uz dopredu, takze mozno ho mas aj doma.
6) co je horsie, potrebujes aj udaje o aute s ktorym si mal tukes.(t.j. spz, meno vodica, jeho poistovnu, cislo op)
7) potom obhliadka skody v poistovni
8) oprava podla toho aky postup preferuje poistovna( ja ked som isiel cez Hav. P. tak som zaplatil v servise celu fakturu, kopiu odniesol na poistovnu a oni mi do 30 dni poslali vysku faktury-spoluucast( 5% ale min. 5000 sk)

pevne nervy na tej poistovni, budes ich potrebovat ;)

a zhrnutie vo vseobecnosti:

1) pomaly je niekedy rychlejsie
2) 5m, je maly odstup
3) a ked uz sa o bode 2 presvedcite tak NEZABUDNUT, ze VZDY si treba opisat identifikacne udaje VSETKYCH ucastnikov nehody(ci uz som alebo niesom vinnik)
udaje: meno, cislo OP, ECV,poistovna, cislo poistky(zakonnej), a dobre je urobit si fotky, po pripade nechat si podpisat priznanie od vinnika nehody.pripadne aj telefonne cislo.
Konecne niekto pise k veci:

Myslis, ze budu potrebovat jeho udaje, ked on "akoze" nemal ziadnu skodu a povedal, ze ten skrabanec dlabe?
V havarijnej pisu, ze ak som si skodu sposobil sam, co som si aj sposobil, nemal by som potrebovat nic, to neni predsa zakonna poistka ...
Takze diskutujme k veci, aby som vedel, co zajtra povedat, lebo takisto mozem povedat, ze som tak auto nasiel na parkovisku a nemusim do toho tahat ziadnych dalsich ucastnikov nehody ...
Viktor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Viktor »

mil píše:To Viktor: S takými cennými skúsenosťami si odteraz perfektný vodič. Prajem Ti, nech je Tvoj elegantný lososík čo najskôr opravený. A nech vyberieš to najlepšie riešenie jeho opravy. Keď som ja bol pred rokmi v Tvojej situácii, nechal som sa presvedčiť argumentmi typu: Nech to stojí čo to stojí, len nech je zase ako nové. Trpko som to oľutoval. Vyhodil som kopu peňazí (najmä za lakovanie) a vzápätí mi auto "dorichtovali" vandali.
No dik, ako som uz hovoril, odteraz budem jazdit asi dost daleko, len ono to v BA moc dobre nejde ... no hold obcas sa chybicka vloudi, bol som za Po-Pi 44 hod v praci a 10 hod v skole, bol som uz uplne zniceny, tak som sa ponahlal domov, bol uz vecer a bol som uz asi 300m od domu, tak som sa tesil, ze si konecne lahnem k telke, no a nepodarilo sa :roll: zivot je pes
Viktor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Viktor »

JRD McLAREN píše:Viktore nove za 5t nepociitaj...
kopmlet novy naarazniik si bude servis uctovat za min. 8t..
..a ten tvoj neni az tak poskodeny..
..ver tomu ze by ho daavali "komusi" opravovat..
..a viesh kolko aaut som viidel ..co jazdia z taq prehnutou vyysuhou jak maash ty...
..
tu poistovnu budesh vedet, az ked tam zavolaashh..
..a rozhodni sa ci ti stoooji za to.. stratit neaky ten "bonus"..
inac to auto nevyzera nejak zle po mojej vcerajsej jemnej oprave, ked som vtlacil naraznik spat pod blatnik :) ono by sa to dalo opravit svojpomocne, ale vyjde to presne ako pises cca 3litre a ja som v poslednom case totalne vytazeny, nemam kedy ist ani na zachod, nie sa este vrtat zase v aute, problem je v tom, ze by som to chcel mat zase ako nove, a ten naraznik je uz dobre obity od kamenov, bolo by fajn tu havarijnu pouzit na to aby to pekne vsetko opravili, ved uvidim co mi na to povedia, aj tak kapota je skrabnuta, keby ju prelakovali tak sa mi to oplati, ale ako vravim, po skusenostiach s poistovnami sa mozno na to vykaslem a urobim to nakoniec sam ...

edited:
inac ako spravis taku velku prasklinu? dieru pochopim, ze sa zatmeli, ale taku prasklinu po dlzke? ale je mi jasne ze to ide :)
Naposledy upravil(a) Viktor dne ned říj 08, 2006 10:18, celkem upraveno 1 x.
JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

..no sak uvidiish co ti povedia f poistovni..
..
ak by si potom xel zavarit ten plast..
tak sa ozvi, viem ti stym helfnuut..

..jo a vystuha sa rovna taq, ..ze sa uviaze lano na vystuhu a druhy konec na stttlllllp..
..
a kapaanek sa cuuvne..;)
Viktor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Viktor »

a tak uz si mi aj odpovedal kym som to z-editoval :) takze sa to zavari, hmm , to s tou vystuhou znie tiez velmi lakavo, je mozne ze, to tak budem nakoniec riesit, ono lakovat to za kazdu cenu nema vyznam, takto by sa to dalo spravit celkom slusne aj do 1000 - 1500 SK :)
Odpovědět

Zpět na „LANOS“