Znateľné zníženie výkonu pri zapnutej klíme

Moderátor: Blue Lanos

Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

karstn píše:ja jsem kupoval auto v osmem mesici. po najeti 15000km coz bylo v lete tak mi zacla klima smrdet. tak jsem si ji vystrikal a do ted mam klid a to mam pres 30000km tak ze min. rok by to melo vydrzet
co si pouzil a kolko sprejov?
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
Reklama

karstn

Příspěvek od karstn »

Blue Lanos píše:
karstn píše:ja jsem kupoval auto v osmem mesici. po najeti 15000km coz bylo v lete tak mi zacla klima smrdet. tak jsem si ji vystrikal a do ted mam klid a to mam pres 30000km tak ze min. rok by to melo vydrzet
co si pouzil a kolko sprejov?
kupil jsem si mysli za 250kč + hadicku 150 kč (nejsem si jist) a ted mi zbytek lezi ve skrini. pocitam ze jsem nevystrikal ani 10% naplně.
zatim jsem se nedival kdy konci trvanlivost
Nubira SE 1,4 16V
Orlando 1,8
Blue Lanos

Zajdi do srkine a koukni co to je za znacku :D
Kto vie pokial si sa dostal az s tou hadickou... :idea: :)
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
Obrázek
karstn

Příspěvek od karstn »

Blue Lanos píše:Zajdi do srkine a koukni co to je za znacku :D
Kto vie pokial si sa dostal az s tou hadickou... :idea: :)
sory je to berner.
postup jsem uz nekde na tomto foru psal
hadicka ma 50cm si myslim nechce se mi to jit merit. je jen na prostrik vzduchovych vydechu ale tam to moc nesmrdi vetsinou ale par bakteri se dycky najde :)
u spolujedce jsem vymontoval filtr prosrikal a pak je tam zebrovani ktere chladi vduch. to sem prostrikal a smotoval do kupy po provetrani cca 15min tam dopurucujou jsem zavrel auto a uz sem od te doby na to nesahal a je klid
Nubira SE 1,4 16V
Orlando 1,8
Blue Lanos

diiiiik ;) ;)
Obrázek
Tompetr

Příspěvek od Tompetr »

Richard píše:V Nubiře když pořaduji plný výkon např. při předjíždění řídící jednotka klimu vypíná, myslím, že i při normálním běhu nejde pořád, když jí mám zapnutou a jedu s lehkou nohou na plynu cítím občas jakoby se něco zadrhlo, takový lehký poškubávání. Protože to dělá jen při zapnuté klimě, myslím že klima spíná podobně jako lednice - občas. I u 2,0 je znát když se zapne klima a u motoru co co má o nějakých 60 koní míň to musí být sakra znát :!:
Myslím, že i když nemám automatiku, tak nějaký termostat tam je a řídí klimu zapínáním a vypínáním
automatické vypínání v Kalosovi asi není, ale taky jsem zpozoroval, že se odběr/výkon mění skokem - takže asi možná nějaké "odmražování" či co... nejsem z oboru tak nevím.

vždycky mě to na začátku léta překvapí, ale pak si na to zvyknu a točím to trochu výš, a tak mě nějaký pokles výkonu nepřekvapuje ;)

Pokud ale předjíždím nebo musím rychle odjet z křižovatky, klímu zásadně vypínám - už jsem tu káru párkrát tlačil očima jak to nechtělo jet :twisted:
Odpovědět

Zpět na „KALOS“