Výměna převodového oleje
Moderátor: Blue Lanos
Výměna převodového oleje
Chtěl bych vyměnit převodový olej u Lanose, v příručce je psán SAE 80W, nebude lepší ale nějaký 75W-80 popř. někdo doporučoval Dexron? Je vlastně u Lanose vypouštěcí šroub nebo se musí oddělat vana jako u Kadetta?
- Reklama
Keď mi vymieňaly rozvodový remeň pítal som sa v značkovom servise. Netreba meniť prevodový olej. Iba sa doplna ak by bolo potrebné. Ten šrôb je na kotrolu. vyteká cez neho ak je dosť.
Lanos S 1.5 8V, r.v. 98, Sedan, bledozelená metalíza 43U, modré podsvietenie palubovky.
http://www.lanosclub.com/gallery.php?mo ... erie_id=54
http://www.lanosclub.com/gallery.php?mo ... erie_id=54
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
Tiez by ma zaujimalo co myslia pod tym sae 80W. Pod to predsa spada aj starucka pp80 a tu asi nemyslia.
Co sa tyka (ne)vymeny tak niekto na oleje.cz spominal ze vypusteny olej z prevodovky nechla odstat a po tyzdni mal na spodku zo dve deci vody. Takze ona ta vymena nejaky vyznam moze mat. Napriklad voda niektore aditiva v oleji rozklada.
Asi skusim mogul syntrans 75w/90. Viskozitu ma dostatocnu, teda max vyssiu nez je max predpis pre 80w a bod tuhnutia nizsie nez oleje s 80w.
Co sa tyka (ne)vymeny tak niekto na oleje.cz spominal ze vypusteny olej z prevodovky nechla odstat a po tyzdni mal na spodku zo dve deci vody. Takze ona ta vymena nejaky vyznam moze mat. Napriklad voda niektore aditiva v oleji rozklada.
Asi skusim mogul syntrans 75w/90. Viskozitu ma dostatocnu, teda max vyssiu nez je max predpis pre 80w a bod tuhnutia nizsie nez oleje s 80w.
- Akri
- Kontaktovat uživatele:
zitra sem dam foto original toho oleje, mel by se tam opravdu davat ten shell pro automaticke prevodovkyppp píše:Tiez by ma zaujimalo co myslia pod tym sae 80W. Pod to predsa spada aj starucka pp80 a tu asi nemyslia.
AKRI - (byl) Muž z Ria !
AVEOtici všech zemí, spojte se
AVEOtici všech zemí, spojte se