Horne ulozenie prednych tlmicov
Moderátor: Blue Lanos
- vado
- Kontaktovat uživatele:
Trochu OT, ale nedalo mi.
Vcera predo mnou isiel biely pasat, ktory asi nemal zadne tlmice (alebo take znicene) Zadok mu po prechode kazdej nerovnosti lietal pol metra hore-dole. Ked presiel cez vaecsiu nerovnost, mal som dojem, ze zadna naprava stratila kontakt s cestou . Vodicovi (okolo 20 rokov) to zjavne nevadilo. Ja by som sa do takeho auta bal sadnut ...
Vcera predo mnou isiel biely pasat, ktory asi nemal zadne tlmice (alebo take znicene) Zadok mu po prechode kazdej nerovnosti lietal pol metra hore-dole. Ked presiel cez vaecsiu nerovnost, mal som dojem, ze zadna naprava stratila kontakt s cestou . Vodicovi (okolo 20 rokov) to zjavne nevadilo. Ja by som sa do takeho auta bal sadnut ...
V.
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
- Reklama
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
..no..
To ppp: ..pokial len "vyrazish" gulove klby von, a nepohnesh s nimi,
...taq asi ani netreba robit geometria, pokial bola predtym v poriadku..
..ja vsak doporucujem....
..To Viktor: .. ja som napravu robil v garaazi..
...ale auto staalo na ulici...bez olesa... (jak sa to vsetkym luuubilo, naje policajtom )..
..To Vado: /// takych jazdii viac ///
To ppp: ..pokial len "vyrazish" gulove klby von, a nepohnesh s nimi,
...taq asi ani netreba robit geometria, pokial bola predtym v poriadku..
..ja vsak doporucujem....
..To Viktor: .. ja som napravu robil v garaazi..
...ale auto staalo na ulici...bez olesa... (jak sa to vsetkym luuubilo, naje policajtom )..
..To Vado: /// takych jazdii viac ///
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
- Slavek
- Kontaktovat uživatele:
aby to pak nedopadlo jako u me, ja sem menil tlumice a koukal ze to ulozeni uz dlouho nevydrzi ale mel sem jen tlumice obednavat ulozeni to by tervalo jeste 2 dalsi dni a auto sem potreboval takze sem rekl ze to vymenim az to bude nejhorsi, ale necekal sem ze to bude uz po 5 mesicich, kdybych nebyl trochu setrilek tak to koupim a vymenim celi ale ted to musim rozebirat zase, no ale myslim si ze ulozeni pujde vymenit docela rychle, vymeny tlumicu mi trvala asi 5 hodek zadni sem mel za 30 min. jen ty predni, byli zarezli matky, musel sem pouzit nasili. Uz mam doma ulozeni a tak nejak se mi zda ze sou malinko jiny nez co tam mam, ale ne v tom ze je to druhovyroba ale ty uchytovy srouby se mi zdaj nejak blizko u sebe, zitra se na to vrhnu
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
ted VOLVO 1.9TDi
Holt bezpeči je bezpeči
Dovoz aut zD
pružiny, tlumiče
Ahojka, při poslední výměně zadních tlumičů mi mechanik utrhl vnitřní matku v rameni údajně neměl patřičný klíč aby si ji podržel. Při sváření CO mi odstřelil komplet zapalování - škoda 8 tisíc. Kč. Reklamace nemožná. Jak se mu to povedlo nechápu - byl to vůl korunovanej. Normálně mi svářeli CO výfuk úprava sportovní koncovky a ani neodpojily baterku a nic se nedělo ( možná proto, že výfuk je na silentbloku a motor taky ). Na servisy jsem dost alergický - doposud jsem byl sponzor. Litoval jsem toho, že jsem si to neudělal sám.
Geometrii jsem nedávno ( v roce 2004 ) nechal dělat v Tempo servisu Čestlice u Praha to byl horor. Po chvilce mi mistr sdělil, že chtějí rozhýbat kulové čepy - údajně u Oplů ( mám Nexii ) zareznou. Nejde prý sundat kulový čep. Chlapci to co jsem uviděl po příchodu do dílny to byla groteska. Mladý tlustý a vyholený tupec mi třískal palicí to nebylo kladivo na rameno kulového čepu. Po dotazu zda to hovadu vůbec mělo mámu nebo spadlo z Marsu, jsem si půjčil originál stahovák dvakrát dotáhnul a poklepnul kladívkem a bylo dole. Viděl jsem sklepnout kulák, ale to se musí umět.
Pak mějte důvěru v servisy - mimo Golc Car palikxe a petrma, tam jsem byl taky a jinam už nejdu. Mějte se fajn.
Geometrii jsem nedávno ( v roce 2004 ) nechal dělat v Tempo servisu Čestlice u Praha to byl horor. Po chvilce mi mistr sdělil, že chtějí rozhýbat kulové čepy - údajně u Oplů ( mám Nexii ) zareznou. Nejde prý sundat kulový čep. Chlapci to co jsem uviděl po příchodu do dílny to byla groteska. Mladý tlustý a vyholený tupec mi třískal palicí to nebylo kladivo na rameno kulového čepu. Po dotazu zda to hovadu vůbec mělo mámu nebo spadlo z Marsu, jsem si půjčil originál stahovák dvakrát dotáhnul a poklepnul kladívkem a bylo dole. Viděl jsem sklepnout kulák, ale to se musí umět.
Pak mějte důvěru v servisy - mimo Golc Car palikxe a petrma, tam jsem byl taky a jinam už nejdu. Mějte se fajn.
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
Re: pružiny, tlumiče
..to boli PAT a MAT z " A JE TO " SERVISU ...Serpico píše:Ahojka, při poslední výměně zadních tlumičů mi mechanik utrhl vnitřní matku v rameni údajně neměl patřičný klíč aby si ji podržel. Při sváření CO mi odstřelil komplet zapalování - škoda 8 tisíc. Kč. Reklamace nemožná. Jak se mu to povedlo nechápu - byl to vůl korunovanej. Normálně mi svářeli CO výfuk úprava sportovní koncovky a ani neodpojily baterku a nic se nedělo ( možná proto, že výfuk je na silentbloku a motor taky ). Na servisy jsem dost alergický - doposud jsem byl sponzor. Litoval jsem toho, že jsem si to neudělal sám.
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Ja si tiez hovorim ze ked to dam do servisu tak tam to sice uz robili (mozno) takze nejake skusenosti by mali mat ale zase to nie je ich auto takze to urobia len potial aby to auto odislo uspesne za branu servisu. Ked to budem robit sam tak mi to sice bude trvat neporovnatelne dlhsie a kedze niektore veci nebudem poznat tak mozem nieco poskodit alebo znicit ale vysledna kvalita bude az na prace vyzadujuce zrucnost vyssia nez zo servisu.
AJ ked ja budem tlmice menit asi aj s napravou. Kupim inu, zgeneralkujem a potom uz len prehodim .
AJ ked ja budem tlmice menit asi aj s napravou. Kupim inu, zgeneralkujem a potom uz len prehodim .
- Viktor
- Kontaktovat uživatele:
tak ja som rad, ze som to nakoniec dal do servisu, ale moc mi nieje do smiechu, prislo sa aj na ine veci, hodne, hodne drahsie vyjadrim sa v novej teme
edited:
To Blue: sa necuduj, ze to ulozenie odchazda, ked takto vyzera prosim pekne nove ulozenie:
Cele je popraskane, je to mozno trochu prehnane vidiet, lebo je to makro, ale aj tak, nove ulozenie by malo podla mna vyzerat inak
Tak som to podla predchadzajucej Blueovej rady poriadne pretiahol silikonovym olejom:
hned to vyzera lepsie
edited:
To Blue: sa necuduj, ze to ulozenie odchazda, ked takto vyzera prosim pekne nove ulozenie:
Cele je popraskane, je to mozno trochu prehnane vidiet, lebo je to makro, ale aj tak, nove ulozenie by malo podla mna vyzerat inak
Tak som to podla predchadzajucej Blueovej rady poriadne pretiahol silikonovym olejom:
hned to vyzera lepsie
(predane) Lanos SE 1.5MPI 8V 63kW/86HP sedan
(teraz) Ford Focus 16V 74kW/100HP hatchback
- Viktor
- Kontaktovat uživatele:
OT: este pred par dnami sa mi to zdalo vtipne, az kym som to nevidel na vlastne oci vcera som videl favorit, ktory sa prehnal sidliskom asi 80km/h pri jednej mensej nerovnosti sa mu rozhupal zadok a videl som ako sa hupal z lava do prava este asi 200m kym neprisiel na krizovatku myslel som, ze sa vykoti, magor.vado píše:Trochu OT, ale nedalo mi.
(predane) Lanos SE 1.5MPI 8V 63kW/86HP sedan
- Blue Lanos
Gooood work Viktor Ja to tak mazem 8r. zatial ani naznak praskaniaViktor píše:Tak som to podla predchadzajucej Blueovej rady poriadne pretiahol silikonovym olejom:P
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Ahojte. Som po dovolenke.
Zistil som, že mám vybyté vrchné uloženie na tlmičoch ale VZADU. Prejavilo sa to klepotaním pri hrbolatej ceste. Myslel som prv že je to plato pri reprakoch. Vytlmil som a podložil penou. Zase klepot. Potom nasledovalo odmontovanie a vyloženie všetkých vecí z kufra. Zase klepotanie. Tak som si sadol do kufra a manželku som poslal po doooobre hrbolatej ceste. Dá sa tam jazdiť max 30km/h. Tak som ja zistil že mi búcha ulozenie pravého tlmiča. Mám vybytý gumený silentblok nad tlmičom. Volal som do Auto Art majú za 45.- Tak si to idem dnes kúpiť.
Vymlátilo sa to od zhrdzaveného puzdra, ktorý je pichnutý do tej gumi. Naviem odkedy to je ale určite dobre dlho. Vnútorná hrúbka sedí ale vonkajšok namiesto 16mm na koncoch je v strede len 12mm.
Zistil som, že mám vybyté vrchné uloženie na tlmičoch ale VZADU. Prejavilo sa to klepotaním pri hrbolatej ceste. Myslel som prv že je to plato pri reprakoch. Vytlmil som a podložil penou. Zase klepot. Potom nasledovalo odmontovanie a vyloženie všetkých vecí z kufra. Zase klepotanie. Tak som si sadol do kufra a manželku som poslal po doooobre hrbolatej ceste. Dá sa tam jazdiť max 30km/h. Tak som ja zistil že mi búcha ulozenie pravého tlmiča. Mám vybytý gumený silentblok nad tlmičom. Volal som do Auto Art majú za 45.- Tak si to idem dnes kúpiť.
Vymlátilo sa to od zhrdzaveného puzdra, ktorý je pichnutý do tej gumi. Naviem odkedy to je ale určite dobre dlho. Vnútorná hrúbka sedí ale vonkajšok namiesto 16mm na koncoch je v strede len 12mm.
Lanos S 1.5 8V, r.v. 98, Sedan, bledozelená metalíza 43U, modré podsvietenie palubovky.
http://www.lanosclub.com/gallery.php?mo ... erie_id=54
http://www.lanosclub.com/gallery.php?mo ... erie_id=54
- Slavek
- Kontaktovat uživatele:
no nevedel sem ze lanos ma ulozeni i nazadku ja tam mam jen silenblok,
tak ja sem taky po vymene ulozeni a dopadlo to stejne jako u viktora vypadalo perfekto a jak sem dotah tlumic a ten se lehce protocil tak ta guma okolo cela popraskala, taky sem to namazal silikonem tak to mozna trochu vydrzi a taky sem tjistil ze oproti oryginalu maj veci diru zuhruba o 1.6 mm, nevim ted jestli ten tlumic v tom nebude litat, ale i ty puvodni nebyli presne na tlumic, taky tam byla vule. jinak uz nic netuka neboucha a je svaty klid
tak ja sem taky po vymene ulozeni a dopadlo to stejne jako u viktora vypadalo perfekto a jak sem dotah tlumic a ten se lehce protocil tak ta guma okolo cela popraskala, taky sem to namazal silikonem tak to mozna trochu vydrzi a taky sem tjistil ze oproti oryginalu maj veci diru zuhruba o 1.6 mm, nevim ted jestli ten tlumic v tom nebude litat, ale i ty puvodni nebyli presne na tlumic, taky tam byla vule. jinak uz nic netuka neboucha a je svaty klid
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
Holt bezpeči je bezpeči
Dovoz aut zD
ted VOLVO 1.9TDi
Holt bezpeči je bezpeči
Dovoz aut zD
Ja som mal ten isty problem. Vybite boli ale obydve ulozenia. Ta kovova trubka v tom puzdre bola uplne zhrdzavena. Tak som kupil nove ulozenia aj tie trubky, namontoval a aj tak to buchalo ale uz o dost menej. Tak nakoniec som kupil komplet nove tlmice Monroe a tie maju ine gumene ulozenia, z tvrdsej gumy.. tak je to teraz v pohode. Ani maly tuk nepocut.
Daewoo Lanos 1,5 S, 14"CMS 185/60 R14 Barum Bravuris, CD/MP3 Panasonic, centrál, alarm, tlmiče Monroe Reflex