Minulý týden jsem zjistil, že se sjíždějí přední gumy zevnitř. Brácha konstatoval, že je to rozbíhavost, a pokusil se ji od oka upravit na sbíhavost. Mates se po tomto zásahu začal chovat divně - když jsem jel po rovině a pustil plyn, zamířil si to doleva a bylo nutno jej vrátit do původního směru.
Usoudil jsem, že nejlépe bude svěřit jej odborníkům, a objednal se v Barum servise na Praze 5 v Nádražní ulici - digitální měření, vytištění protokolu...
Včera jsem tam byl. První, co mne dostalo, byl mechanik, který si v neuvěřitelně zasraných montérkách sedl na moje fungl nové potahy za 2.620,- Kč

Pak mně přišel vynadat, že mám vzadu gumy 145 a vepředu 155 a nerovnoměrně sjeté gumy, jestli trvám na tom seřízení. Opáčil jsem, že ano, že právě kvůli těm sjetým gumám to tam dávám. Asi půl hodiny se v tom hrabal, pak přišel s tím, že je to hotové, ale prý to nejde udělat pořádně, protože na levé straně je ohnutá tyč řízení. Zaplatil jsem pakatel, 580,- Kč a odjel.
Jestli se Mates choval před tím divně, teď se choval naprosto příšerně. To, co před tím předváděl při prudkém ubrání plynu, předváděl teď při jízdě konstantní rychlostí na rovné silnici. Při průjezdu sebemírnější pravou zatáčkou příšerně kvičely gumy. Chtěl jsem to reklamovat, bohužel jsem tušil, že neuspěju právě s odvoláním na tu ohnutou tyč.
Dneska jsem odjížděl z práce, ujel jsem asi 200 metrů, ozvala se rána a kolo začlo o něco drhnout. Zastavil jsem, vyběhl ven, nic nebylo vidět. Stál jsem těsně před křižovatkou, takže jsem ještě za stálého rachotu popojel za křižovatku a zastavil. Zkusil jsem otočit volantem doleva a doprava, z přední nápravy se ozvaly lupance, najednou rána a bum, levé přední kolo vypadlo z čepu...
Tak by mne docela zajímalo, jak ten mladík tu geometrii seřizoval

Jo, Mates má 83 kkm a rozhodně s ním nejezdím jako šílenec, tak nevím, jestli mám smůlu na výrobní vadu nebo jestli to někdo vyměnil za díl z vrakáče...