Mám zase problém a proto píšu. Asi mi odešlo palivové čerpadlo

Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Že by bolo palivové čerpadlo chladené benzínom...? To sa mi moc nezdá.. Mám si myslieť že keď je malo benzínu, palivové čerpadlo ho zohreje na takú teplotu že zhorí vinutie elektromotora čerpadla? To sa ten benzín akože na koľko stupňov zohreje??? To sa mi fakt nepozdáva...Richard píše:Myslim, že tak to asi bude, ale je možný, že čerpadlo nevyvine takovej tlak aby se přebytečný benzín přetlačil do nádrže a průtok se zmenší a pak se může blbě chladit a může odejít
To ale nepotvrdzuje teoriu o chladeni palivoveho cerpadla palivom. Odporucanie, nejazdit na LPG s menej ako 1/4 nadrzou benzinu (cca 15 litrov), moze mat pricinu v tom ze by mohla nastat situacia, ked pobezi dlhodobo palivove cerpadlo nasucho (ak by sme nemali ziadny benzin a jazdili na LPG). Vtedy by malo cerpadlo o mnoho vyssie otacky a to by mohlo mat za nasledok zadretie a v zapäti zhorenie cerpadla (iba "nahlas" uvazujem). Na chladenie cerpadla benzinom proste neverim. Myslim ze ak by sme urobili experiment a nechali jedno cerpadlo precerpavat kvapalinu s teplotou 20 st. C a druhe cerpadlo kvapalinu s teplotou 60 st. C, ich zivotnost by bola porovnatelna. Verim ze si nikto nemysli ze ak bude v nadrzi 5 litrov benzinu, palivove cerpadlo ho pri jazde na LPG zahreje na 60 st. C...igor.ma píše:No je to tak. Palivove cerpadlo je skutocne chladene od benzinu, samozrejme, ze ten sa nezohreje v nadrzi na taku velku teplotu, ale ak ho mas malo, tak sa pravdepodobne znizuje prietok. Mam tiez LPG, cerpadlo stale bezi, a v prirucke k LPG je doslova napisane, ze by som mal mat v nadrzi minimalne 1/4 a viac, lebo inak hrozi zadretie pal. cerpadla.
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |