rozvody-demontáž remeníc

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
BENN

rozvody-demontáž remeníc

Příspěvek od BENN »

Zdravím všetkých na fóre. Tak som sa pustil do výmeny rozvodov. Po zakúpení rozvodového remeňa, kladiek, vodnej pumpy som včera na tom začal pracovať. Všetko šlo hladko, až bolo treba zhodiť spodnú remenicu na klukovej hriadeli. A teraz by som prosil o radu, ak ste remenicu niekto demontovali, akým spôsobom ju demontovať (nejde povoliť šrob a celé sa to pretáča). Mám 1,6 16V.
DAEWOO LANOS 1,6 SX 1998,
Reklama

-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Pri prevodovke je také okienko no je to v mieste kde je zotrvačník a tam je treba skrutkovačom zaaretovať teda vložiť ho medzi zuby a potom povoliť skrutku na remenici :lol: neviem presne kde to má Lanos ale mám dojem že dakde dole ako Lega je to vlastne také okienko na obale prevodovky a je gumené alebo umelá hmota no a keď sa sunda tak vidno veniec zotrvačníka a to je vše :D
Mirci BB
Kontaktovat uživatele:

Mirci BB

Příspěvek od Mirci BB »

Ked som menil termostat nachadzajuci sa pod krytom rozvodu, tak samozrejme isli dole vsetky jeho casti. Spodnu remenicu sme odkrutili tak, ze sme cez je dierovanie, kedze nieje plna zapreli skrutkovac o telo motora, resp. telo olejovej vane. Slo to dost tazko a miestami sme mysleli, ze nieco povoli, nakoniec vsak povolila skrutka remenice a vsetko bolo v pohode. Dufam, ze som to napisal zrozumitelne.

Hodne zdaru.
Mirci BB
Kontaktovat uživatele:

Mirci BB

Příspěvek od Mirci BB »

PS: otvor na aretovanie zotrvacnika sme neobjavili inak by sme sli tou cesto. Mozno sme zle hladali :D :lol: :lol: :lol:
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

No tak sorry ale ani já ho neviem nájsť ale keď som menil rozvody tak kolega tam dakde strčil skrutkovač a bolo to tak neviem ako to urobil no treba sa juknúť aj okolo štartéra :lol: :lol: :lol:
BENN

Příspěvek od BENN »

peha
nic take ako popisuješ som nenašiel možna lega tam ten otvor ma ale lanos može mať niaky iný spôsob zablokovania tej remenice. a ešte čosi za remenicou je ozubené koleso na ktoré je z boku nainštalované čidlo(podobne ako na kolese pri abs) neviem akú funciu to plní??
DAEWOO LANOS 1,6 SX 1998,
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no zablokovat to jde blbe nektere vany maji otvor z boku vany u setrvaku nektere ne.je mozne strcit sroubovak do remenice a oprit se o vanu-ne o to cidlo ani jeho drzak-a pak se to podari povolit.my to povolujem snadno vzduchovou pistoli.cidlo na remenici je cidlo tacek motoru pomerne dulezita funkce pro beh motoru. :D
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

..no.. uuuplne lajicky sa to daa aj tak,
ze sa tam vrazi rychlost, stupi sa na brzdu..
..a ide sa povolovat..
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
mino22

Příspěvek od mino22 »

No hej ale po demontazi tych remenov a remenic sa pri skladani alebo nasadzovani novych remenov musi nastavit poloha klukoveho hriadela a vackovych hriadelov , alebo je tam este nieco ako pevny prevod ktory sa nesmie rozoberat .
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

samozrejme ze se musi nastavit vsecky kola na rysky.nic jineho tam neni.
a klikovku nastavis tak ze tam natocis zpet sroub s podlozkou a dotahnes.pak otocis za sroub klikovku do spravne pozice a stejne tak vacky a nasadis remen.nastaveni napnuti se spravne dela vodni pumpou.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Odpovědět

Zpět na „LANOS“