Canister Purge Solenoid - otazka

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Rado77

Canister Purge Solenoid - otazka

Příspěvek od Rado77 »

Ahojte,

nasiel som dalsiu useknutu hadicku, tentokrat z ciernej sulcovej nadobky, ktora sa podla manualu vola "Canister Purge Solenoid" (nalavo od MAP senzoru). Z hornej strany tej srandy idu 2 hadicky, ale zospodu tej srandy som nasiel jednu useknutu hadicku (cca 5 cm dlhu). Mate to tam takto aj vy? Alebo mam nieco vypojene? Pozeral som za motor, ale ziadnu volnu hadicku som nenasiel. Dakujem. Matiz 99.

Rado77
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
Reklama

palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

ano takhle je to spravne.ta hadicka dole je jen odvetrani nadrze pres uhli .je to nadobka s aktivnim uhlim.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Diki PalikX,

uz som myslel, ze mam volaco odpojene, a ked to fixnem, pojde mi Matko este lepsie :)
elfisions

Re: Canister Purge Solenoid - otazka

Příspěvek od elfisions »

Zdravim Matizaci.
Mam dotaz.
Neviem odkial kam ide hadicka Absorbera palivovych vyparov (Canister Purge Solenoid)
Oznacenie na Absorberi je "TO PURGE" A ja neviem kam ide.Mal som totiz motor vonku a neviem kde mi ta hadicka zmizla.Je dost mozne ze pri nahadzovani hadiciek sa zapojila niekam inde.
Nemate niekto nejake foto tych hadiciek?
Pokusim sem hodit foto mojho hned ako ich spravim.
Rado77

Re: Canister Purge Solenoid - otazka

Příspěvek od Rado77 »

No jedna ide ako privod do solenoidu priamo z nadrze. Druha - to je len odvetravanie (kvoli ktorej som zalozil tento topic). A tretia ide este cez ventil, ktory je chyteny o ram kasne vedla MAP senzoru (privod aj odchod z neho su sede hadicky, napajane zospodu), a cez neho to pokracuje dalej pred klapku - tu je zase ta hadicka niekde prestrcena tusim pomedzi sacie potrubie.... Ufffff, uz to bolo davno co som to videl....
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“