zadní světla

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Návštěvník

zadní světla

Příspěvek od Návštěvník »

Ahoj všem,narazil jsem na neočekávaný zádrhel. Chtel jsem vymenit zarovky brdových svetel, kouknu do knihy jak sundat zadni lampy, tam je napsano, ze se vymontuji jen 2 srouby, co jsou po stranach a pak se cela lampa vytahne, ale me to tam drzi jak pribity. Zda se mi, ze to tam musi drzet jeste na jednom sroubu nekde vevnitr zvrchu. Sundaval jste to uz nekdo? Poradte. Díky moc
Reklama

Návštěvník

děkuji pane Brousku za foto, ten popisek je ale k vymene svetla v interieru. Nicmene to opravdu vypada, jako kdyz to tam nic nedrzi. To je divny, musim to zkusit znovu a asi pouzit vice hrube sily. :D :D
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Sorry já to zvoral a nevšimnul jsem si že ten popisek pod lampou patří ke stropní svítilně. Jinak platí že musíš povolit ty dva šroubky a lampu opatrně vypáčit směrem dozadu. drží tam v gumě na dvou kolíčkách. Jde to napoprvé špatně. Hlavně opatrně ať si nepoškrábeš lak a nepoškodíš lampu.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Návštěvník

toho se prave bojim. Smer dozadu je jako ven smerem k boku auto, nebo jako dovnitr do kufru?
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

jako když couváš. Teda směrem dozadu. Ty kolíčky jsou dlouhé asi 1 cm ( pokud si to dobře pamatuji ). Dobré je opatrně zasunout slabý šroubovák, pod něj si dát hadřík a opřít o hranu karoserie a opatrně páčit. Nebo nepáčit a tahem směrem dozadu vytáhnout.
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Návštěvník

o.k. zkusim to, doufam, ze to matej prezije. :lol: :lol:
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Neboj, opatrně by to mělo jít. Nebo pokud máš blízko Daewoo servis, sundají ti tu lampu zadarmo a příště se již toho nebudeš bát.
jakub

Příspěvek od jakub »

Lotos111 píše:o.k. zkusim to, doufam, ze to matej prezije. :lol: :lol:
musis se s tim vyklat, tahat, kdyz bys naaaahodou pacil, tak strasne ofafrne ...

jde o to, ze na tom svetle jsou dva koliky, ktere jsou zasazene do kapoty (zadna zpetna zapadka, nic) a proste se to musi vytahnout jako rovne smerem dozadu ... mirne viklat ...
Badger
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Badger »

Jj, napoprve jsem s tim mel taky problemy, ale pak uz to celkem jde! Proste vysroubovat 2srouby a pak trochu vyviklat a pak tahnout dozadu, ale chce to trochu sily! :lol:
Daewoo Matiz S 0.8L r.v. 1999, sport. pružiny -30mm, svíčky Brisk Tuning, přímé sání Green, sportovní výfuk Ulter Sport, přední čirá optika s černým vnitřkem, bílé blinkry, čiré mlhovky, zadní červenokouřová optika a na dalších úpravách se stále pracuje :-)
Návštěvník

toz je to doma hosi, uz se mi to povedlo... :D :D dekuji za rady :lol: :lol:
Badger
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Badger »

Lotos111 píše:toz je to doma hosi, uz se mi to povedlo... :D :D dekuji za rady :lol: :lol:
No vidis jak jsi sikovny a my vlastne taky... :lol:
Daewoo Matiz S 0.8L r.v. 1999, sport. pružiny -30mm, svíčky Brisk Tuning, přímé sání Green, sportovní výfuk Ulter Sport, přední čirá optika s černým vnitřkem, bílé blinkry, čiré mlhovky, zadní červenokouřová optika a na dalších úpravách se stále pracuje :-)
Návštěvník

to je jasny... :lol: :lol:
Badger
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Badger »

:lol: :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“