Překážka silničního provozu?

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Blue Lanos, pejee

Odpovědět
Dan

Překážka silničního provozu?

Příspěvek od Dan »

Jedu po obchvatu města, kde je 70 km/h, plná se zákazem předjíždění a najednou přede mnou auta zpomalují. Vpředu si to šine tak 10 km/h kombajn.. Táhnout se za nima 2 km se mi nechtělo, tak jsem vyhodil blinkr a zákaz nezákaz je všechny přes plnou, tzn. 2 auta a kombajn, objel.

Tak mě tak napadlo, je to podle pravidel objetí překážky, nebo nedovolené předjíždění? Nějak se v tom, co jsou vlastně zemědělské stroje, neorientuju.

Předem dík
Lacetti 1.8 SW světle zelená metalíza 35U, předtím Racer 1.5 GSi 8V 1993
Reklama

Kessler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kessler »

Bohužel objíždí se jenom cyklista...kombajn a traktor se předjíždí...
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
mrk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrk »

no a ked uz sme pri tom, ked stojim na semaforoch a cyklista napravo v mojom pruhu sa tlaci zozadu dopredu pred vsetkych a kona tak napravo od mojho auta, co vtedy robi ?

spravna odpoved je: velku chybu, lebo ja ho dopredu nepustim, obieha sa predsa z lavej strany :lol: :lol: :lol:

ale nie, vazne, nepredbieha ma nahodou ? nemal by ma obiehat z lavej strany ? resp. na krizovatke sa nesmie predbiehat. teraz budte mudri.
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

mrk píše:no a ked uz sme pri tom, ked stojim na semaforoch a cyklista napravo v mojom pruhu sa tlaci zozadu dopredu pred vsetkych a kona tak napravo od mojho auta, co vtedy robi ?

spravna odpoved je: velku chybu, lebo ja ho dopredu nepustim, obieha sa predsa z lavej strany :lol: :lol: :lol:

ale nie, vazne, nepredbieha ma nahodou ? nemal by ma obiehat z lavej strany ? resp. na krizovatke sa nesmie predbiehat. teraz budte mudri.
Já mam pořád za to, že jakýkoliv pravidla o předjíždění se na cyklisty a motorkáře nevztahujou. Oni můžou předjíždět všude a my je můžem taky všude předjíždět (v zákazu, na plný, na křížovatce...)
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Serpico

pravidla

Příspěvek od Serpico »

Ahojka, kombajn bohužel není překážka, cyklista je řidič nemotorového vozidla - nesmí požívat alkohol, řídí se dle ustanovení sil. prov. a před jeho předjížděním musíš dát blinkr a po ukončení předjíždění také, přitom nesmíš přejet plnou čáru. Naproti tomu cyklista může v pravo vedle stojících vozidel tě podjet ( pokud tam je místo, pokud ho zavřeš nebo mu otevře tvůj spolucestující dveře činíte v rozporu s novými pravidly a pokud se vážne zraní hrozí ti sankce - pokuta do výše 50tisíc Kč.
Odkazy můžeš mít na ministra Šimonvského z KDU ( ale tomu to je jedno, v televizním šotu nedokázal vysvětlit vliv velikosti průměru kola na rychlost udávanou tachometrem ), ten při tvorbě nového silničního zákona odmítal spolupráci s činnými složkami ve výkonu dozoru nad silničním provozem, tedy policisty, proto to je tak jak to je.Měj se fajn.
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

jo kluci jak to je s tema motorkama?muzu na krizovatce podjet auta stojici v kolone?nebo kdyz sou 2 pruhy tak kudy?muzu stredem nebo jen po prave strane.respektive co si o tom myslite?kdyz vas zoufalec na simsonovi predjede spodem na krizovatce a postavi se jako prvni k semaforu.
ja to nedelam ale jednou uz jsem to nevydrzel a musel jsem.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

palikx píše:jo kluci jak to je s tema motorkama?muzu na krizovatce podjet auta stojici v kolone?nebo kdyz sou 2 pruhy tak kudy?muzu stredem nebo jen po prave strane.respektive co si o tom myslite?kdyz vas zoufalec na simsonovi predjede spodem na krizovatce a postavi se jako prvni k semaforu.
ja to nedelam ale jednou uz jsem to nevydrzel a musel jsem.
Motorky prostě ignouju. Jedou sice po stejný silnici ale jedou v jiný dimenzi. Jestli je někdy předjíždim, nebo oni mně tak to často ani nevnímam. Natož přemejšlet o plný čáře nebo křižovatkách. A myslim že je to legální. Občas si teda motorky všimnu pokud jsme vedle sebe 2 auta a motorka.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

K "podjizdeni" kolony aut cyklisty, aspon u nas plati:
"Pohybují-li se pomalu nebo stojí-li vozidla za sebou při pravém
okraji vozovky, může cyklista jedoucí stejným směrem tato vozidla
předjíždět nebo objíždět z pravé strany po pravém okraji vozovky nebo
krajnici, pokud je vpravo od vozidel dostatek místa; přitom je povinen dbát
zvýšené opatrnosti."

Predjizdeni motorek a kol na krizovatce a v jeji bezprostredni blizkosti je povoleno. Tam kde je svisla dopravni znacka "Zakaz predjizdeni", je take mozne predjizdeni motocyklu a kol. Tam, kde je plna cara, je predjizdeni povoleno, pokud se neprejede cara a dodrzi bezpecny odstup.

No a nakonec, ten kombajn se predjizdet nemel. Bylo by to za 6 bodu, 5-10 tis. Kc a 6-12 mesicu odebrani ridicaku.
Odpovědět

Zpět na „POKEC“