asi som hajzel, lebo mojho lanosika obcasne trapim
![Laughing :lol:](./images/smilies/smiley14.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/smiley14.gif)
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Moderátor: Blue Lanos
nemam novy vyfuk, urcite tam je este stary original, byvaly majitel na to kaslal, bol to nejaky dedko asi, lebo to tam bolo aj take natuchnuteBlue Lanos píše:...mas novy vyfuk?
mne takto pekne smrdi remus ked je zahriaty na tu pravu prevadzkovu teplotu
No tak keby som toto urobil mojmu lanosikovi urcite by umrel som si tym istyeMKa Slovensko píše:ja ked jazdim sportovo jazdim asi takto a to otackomer mam
1 - 30 - 40
2 - 40 - 70
3 - 70 - 100
4 - 100 - 120
5 - 120 az 200![]()
ale neboj sa ze by so mohol na aute nieco pokazit, ja jazdim docela sportovo tocim okolo 3500 ot/min ked radim a auto sa netvari ze by som ho nejkao trapil. raz za cas mu to istotne nezaskodi a aspon nezostane lenive.
heh ze dochodcovsky stylvado píše:Hmm, tak tomu sa naozaj neda hovorit sportova jazda. Ta zacina od 3500ot/min vyssie. Ja dokazem svojmu vytat aj tak, ze obmedzovac zacina fungovat (okolo 5500) a otacky idu pod 3500 iba ked zastavujem. Tvojmu stylu sa da povedat "dochodcovsky styl" (bez urazky), ist 80 na 5-ty kvalt - to sa to musi dusit.
Co sa tyka smradu: moze to byt napriklad zatata brzda - nehreje sa ti niektore koleso viac ?. Moze to byt napriklad spina v motorovom priestore (olej ? niekde na bloku motora), ktore sa pri razantnejsej jzade viac zohrieva a smrdi .... Neuteka chladiaca kvapalina ? ... Viac ma teraz narychlo nenapada
Asi tak. Co som pocul, tak 1.5 a 1.6 maju rovnake prevodove pomery, na ten isty kvalt pri tych istych otackach idu rovnakou rychlostou (napr. 60 km/h pri 2200+- ot a 4-ka), maju aj takmer rovnaku oficialnu maximalku (185 a 175 km (?). Skus vytocit motor trochu vyssie, uvidis ze ozije (ale az po urcitom case, ked sa vypali karbon, utecu pavuky spod ventilovViktor píše:
Na druhej strane musis zobrat do uvahy ze ty mas 1.6 16V a tym padom ine prevody a ine otacky, neviem, ale myslim, ze kazdy mame aky taky cit a musis pocut kedy to auto ma "dost" a bolo by dobre preradit.
hehe fakt si ma pobavil, hlavne s tymi pavukmivado píše:Asi tak. Co som pocul, tak 1.5 a 1.6 maju rovnake prevodove pomery, na ten isty kvalt pri tych istych otackach idu rovnakou rychlostou (napr. 60 km/h pri 2200+- ot a 4-ka), maju aj takmer rovnaku oficialnu maximalku (185 a 175 km (?). Skus vytocit motor trochu vyssie, uvidis ze ozije (ale az po urcitom case, ked sa vypali karbon, utecu pavuky spod ventilovViktor píše:
Na druhej strane musis zobrat do uvahy ze ty mas 1.6 16V a tym padom ine prevody a ine otacky, neviem, ale myslim, ze kazdy mame aky taky cit a musis pocut kedy to auto ma "dost" a bolo by dobre preradit.a RJ pride na to, ze sa od nej chce vykon - tak 50 km vysokootackovej jazdy). Pretocit ho nemozes, obmedzovac nepusti. Ak je motor v poriadku, nemoze sa nic stat (hlavne ak su v poriadku rozvody). Je fakt, ze tieto auta pri vyssich otackach trochu viac pocut, ale toho sa bat nemusis.
Este ma napadlo - mne to v aute tiez smrdelo ako popisujes, hlavne ked bolo teplo. Dlho som na to nevedel prist, az sa mi roztrhol navlek na volant a dal som novy. Smrad prestal. Pocitam, ze ako bol prepoteny, tak "trosicku" zapachal![]()
Alebo mas niekde zdochnute nejake zvieratko (mys, ...), ktore sa rozklada a ked sa ohreje (napr. od vyfuku) tak smrdi. (nepravdepodobne, ale mozne, stalo sa mi to v skodovici. To smrdelo tak, ze puch v odkalovacej nadrzi cisticky odpadovych vod je oproti tomu Chanel c.5)Poprezeral si spodok auta (vyfuk, katalyzator ...?) a ci nieco nemas v stredovom tuneli ?
Viktor píše:...chcel by som tam mat otackomer, ale tie externe sa mi moc nelubia, a s internym je kopa zhanaciek ...
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |