výmena rozvodov

Moderátor: Blue Lanos

kingnothing

výmena rozvodov

Příspěvek od kingnothing »

Zdravím všetkých esperákov! som tu vlastne nový, chodil by som sem častejšie ale chýba mi lepší prístup na net. Espero mám už asi 7 mesiacov a užil som si všetko možné ;) dobré aj zlé :) Mal by som na Vás milión otázok, ale všetko postupne. Teraz sa chystám meniť remeňe. Viem že som ich mal meniť hneď, ale neak na ne nevišlo (8 litov na nový štartér :lol: ) Chcem sa Vás spýtať na Vaše skúsenosti. Stačilo vymeniť len remeňe, alebo ste museli meniť aj tie napínacie kladky??
Reklama

stanoc

Re: výmena rozvodov

Příspěvek od stanoc »

kingnothing píše:Zdravím všetkých esperákov! som tu vlastne nový, chodil by som sem častejšie ale chýba mi lepší prístup na net. Espero mám už asi 7 mesiacov a užil som si všetko možné ;) dobré aj zlé :) Mal by som na Vás milión otázok, ale všetko postupne. Teraz sa chystám meniť remeňe. Viem že som ich mal meniť hneď, ale neak na ne nevišlo (8 litov na nový štartér :lol: ) Chcem sa Vás spýtať na Vaše skúsenosti. Stačilo vymeniť len remeňe, alebo ste museli meniť aj tie napínacie kladky??
jednoznačne aj napinacie kladky,ked ti bude dakto hovorit že kladky nemusiš,tak nech si to na on na svojom nevymeni.inač štarter mam na predaj.
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

jasne ze i kladku.nevim teda co mas za motor ale to je jedno.a dobre zkontrolovat vodni pumpu a mozna menit i tu.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
peter NR

Příspěvek od peter NR »

kedze vodna pumpa je jednou z kladiek a stoji cca1400sk, co je oproti hlave a ventilom nic, tak nevahaj a vymen aj tu...
ex: Chevrolet AVEO SE pearl black
ex: Espero 1.5 16V
kingnothing

Příspěvek od kingnothing »

Jedna sa o 1,5 DOHC. Aj vodnú pumpu a kladky su tam dve, že? To bude,ale dosť prachov :? 1400 sk pumpa + tie kladky spolu 2300 sk + robota :cry: Ľudia ja idem s frajerkou kupovať byt chcete ma zrujnovať ?? :D Ozaj Vy kupujete do svojich áut originál diely z daewooa, alebo to najlacnejšie, aký v tom vidíte rozdiel?
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

do daewa davame origo dily mimo vodni pumpu.a do sveho jsem dal neorigo (ale po vyndani tech mejch sem zjistil ze jsou od stejneho vyrobce tedy origo)a samo zrejme se snazim usetrit.ale ne za kazdou cenu
Simson s 51
MilanK
Kontaktovat uživatele:

Otazka

Příspěvek od MilanK »

Z akeho dovodu alebo prec je tak nutna vymena vodnej pumpy a remenov , ak ma moje espero 65 000km , je potrebna vymena? Alebo ako by som spoznal ak by bola vymna nutna ?
Dik
Espero 1,5 GlX, 66kW, 65 000 km
peter NR

Re: Otazka

Příspěvek od peter NR »

MilanK píše:Z akeho dovodu alebo prec je tak nutna vymena vodnej pumpy a remenov , ak ma moje espero 65 000km , je potrebna vymena? Alebo ako by som spoznal ak by bola vymna nutna ?
Dik
pretoze sa moze stat, ze napr. vodna pumpa sa zadrie a kedze je jednou z kladiek rozv. remena moze sposobit preskocenie zubov a naraz piestov do otvorenych ventilov... to iste sa moze stat aj z dovodu stareho remena - ked je vytahany alebo tak... pri kolkych kilometroch sa ma menit rozv remen sa docitas v prirucke... a vodnu pumpu je vacsinou pocut...
ppp

Příspěvek od ppp »

Ozaj, kde (firma, mesto, adresa) odporucate dat si vymenit rozvody? Rad by som bol aj pri vymene aby som videl ci naozaj spravili vsetko co chcem a nielen to zauctovali.
peter NR

Příspěvek od peter NR »

ppp píše:Ozaj, kde (firma, mesto, adresa) odporucate dat si vymenit rozvody? Rad by som bol aj pri vymene aby som videl ci naozaj spravili vsetko co chcem a nielen to zauctovali.
wow, tak toto asi mechanici nebudu nadseni... ked im budes pozerat na prsty...
conpet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od conpet »

Rad by som bol aj pri vymene aby som videl ci naozaj spravili vsetko co chcem a nielen to zauctovali.
Taky jsem byl pritomen a nadseni zrovna nebyli, ale je to prace na prd, spatnej pristup, delali to asi 5 hodin, a kdybych tam nebyl tak by na tom delali urcite tak 10 hodin. Taky to bylo naposled, kdy jsem platil mechanika za hodinu. Priste jedine za vykon. Jsou schopny to neuveritelne natahnout :x
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Když najdeš servis kde ti k vozu pustí při opravě,tak to je jenom dobře.Já když jsem jezdil s Matízem na garanční prohlídky,byl jsem rozhodnut,že pokud nenajdu servis,kde mi umožní být přítomen u vozu,že ho do servisu nedám.Tím bych samozřejmě přišel o záruku.Naštestí jsem našel a pokud nedokáži některou případnou závadu odstranit sám,pojedu do tohoto servisu.Jinak ještě dodám,že pár servisů mi odmítlo mou přítomnost z důvodu bezpečnosti.(Ach jaká to starost)Tak tím ale přišli o zákazníka,protože jsem to vyhodnotil jako špatný servis
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

..No v akej lokalite to hladate tie servisy..??
..v bratislave by som doporucil Carex - Harmincova ul.

..co sa tyka vymeny komponentov..
Remen sa meni urcite, kladky podla stavu, nesmu vaklit, zadierat, byt "zjazdene" plochy..atd...
..kolko km mate najazdene..?? (ty co sa to chystate nemit..??)
..pytam sa preto, lebo ja ked som na mojej nexii menil rozvody, taq to bolo
cca pri 70tis/km, a ani kladky, ani pumpu menit netrebalo..
(kladky samozrejme trebalo ocistit....)
....a co sa tyka vodnej pumpy, netreba ju menit, "pokial sa snou nepohne"
( samozrejme ked netecie, nevakli, nezadiera sa ..a pod..)
..teda pokial su mechanici taky sikovny a vynaliezavy,
ze vedia novy remen nahodit bez toho, aby museli pumpou hybat..
..(remen je totizto dosponovavany vodnou pumpou)..
..a po nahodeni ma to spravne sponovanie, vid. na riske na kladke..
..ako nahle sa (starou) pumpu pohne, uz ju nedotesni ani panboh...
..
no a rozvody na DOHCcku 1500ke vyzeraju takto..:
Obrázek
ppp

Příspěvek od ppp »

Rozmyslam aj nad moznostou, ze ich vymenim sam, co sice znamena, ze sa s tym pohram, ale ak nebudem vediet o nejakej habadure, tak som v prdeli na rozdiel od servisu, kde ich uz menili 1000-krat, zase sa s tym nebudu pinkat a ktovie co mozu hoci aj nechtiac sfusovat.
S carexom mam zmiesane skusenosti, a tak by som sa k nemu chcel spytat aspon to ci pri oprave clovek moze byt pritomny (ak chce), alebo je to servis pre veriacicich (co veria ze je to to najlepsie co pre auto mozu spravit). Proste so servismi mam zmiesane skusenosti. Sice opravili co som potreboval, ale takmer vzdy pritom nieco pekne doondili, ci uz naschval, lebo boli presvedceni ze tak je to najlepsie, alebo proste z blbosti ci lajdackosti. A ked som chcel nieco specialne, tak nula bodov. Napisali si, a nespravili alebo si spravili podla seba. To je ten dovod, preco im chcem byt za chrbtom. Lebo verit tomu, ze "kladky su este dobre" alebo "bolo ich treba vymenit" (a pritom sa vymena nekonala) sa mi velmi nechce. Navyse neznasam, ked mi nedaju na vyber ci ci chcem stare veci (aj ked to bude len znicene tesnenie spod veka ventilov) odniest, alebo ich maju vyhodit.

Inac neviem ako to je so zarukou, vztahuje sa vobec zaruka aj na viac nez len na pracu a material. Co v pripade zniceneho motora pri pretrhnuti remena po par tisic, nebodaj sto km? Plati zaruka aj na skody spospbene zlou pracou ci materialom? Myslim, ze som niekde na nete cital, ze praveze neplati. Teda v pripade ze sa pretrhne remen, dostanete nanajvys pracy za remen a aj to len ked to dokazete, ze to bol problem v materiali. Ako to teda je?
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no tak servis kde muzes byt u auta bych taky rad videl.
1 vase pritomnost celkove zdrzuje mechanika a zbytecne ho znervoznuje.
2 o bezpecnosti ani nemluvim u nas kdyby nekdo zjistil ze je majitel auta na dilne pri praci tak zaplatime pokutu-to je FAKT
3 kdyz neverite servisu nejezdete tam.
4 chtejte vymenene dily u kterych nemuzete zjistit zda jsou vymeneny.(servis sice muze mit nejake jine ale nebyva to caste)
a k te vymene rozvodu doma nevim nevim na 16 v motoru to zrovna neni uplne jednoduche ale jestli se na to citis tak s chuti do toho.
Simson s 51
Odpovědět

Zpět na „ESPERO“