zatuhlý plyn v zimě

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
Pavel Beneš

zatuhlý plyn v zimě

Příspěvek od Pavel Beneš »

Ráno, -15°C, nastartuju Ok, chci šlápnout na plyn - a nic, nešel prošlápnout. Tak jsem přitvrdil a plyn povolil, jenže zůstal viset tak v půlce a auto ječelo jak divý (studenej start a hned do otáček - měl mi dát přes držku rovnou), tak jsem mu nohou pomohl zpět, nechal jsem ho minutu šeptat a pak šlápl, už fungoval ale otáčky se ustálili na 1500-2000 tak jsem na to pekl a jel. Po 1km už v pohodě. Asi přimrzl někdě na cestě, neměl jsem čas se koukat.

Teď už si budu dávat bacha, a raději zkusím plyn před startem. Čím to ošetřujete, aby to nezatuhlo? Já na to čuměl jak kivi na sníh. :shock:
Černá met. Nubira Wagon SX 1998, 2 airbagy, ABS, Klima, komplet v el.
Reklama

Jenda

Příspěvek od Jenda »

Já jsem před zimou preventivně prostříkl bovdeny a všechny mechanické součástky WD 40, těsnění dveří a oken namazal nějakým silikonovým přípravkem. A zatím mám klid.
Ještě jsem vyměnil náplň na ostřikovače a chlazení (-40 a teď ať si mrzne), vyměnil podcházejecí termostat, částečně zakryl chladič, zimní obutí, řetězy a lopata do kufru. Teď si zimu už jen užívám, například tu dnešní sněhovou nadílku.
:D
Daewoo Nubira kombi, 2.0 CDX, 2000, plná výbava
Pavel Beneš

Příspěvek od Pavel Beneš »

Jo docela šla, ale ta sračka dneska, co? Já byl dneska se ženou v Nový Roli a jel zpět přes Vintířovskou, potkal jsem tak stejnou jak mám já, a co myslíš že on, když jsem pozdravil? HOdil ksicht a metrák zmrazků přímo na mýho miláčka.... tak jsem si říkal, co je to za vola, koukám do zpětnýho zrcátka a akorát vidím, jak vymetl ten velkej kanál v půlce kopce, takže mě to hned pustilo..... Jinak na zimu je to tank.... ještě jsem lopatu nepotřeboval (a to teď buším hlavou do stolu... klepu na dřevo...)
Černá met. Nubira Wagon SX 1998, 2 airbagy, ABS, Klima, komplet v el.
Jenda

Příspěvek od Jenda »

Jo ten kanál tam je dobrý, stejně tak v Ruské (Lesní), ten jsem vymetl už několikrát. S tím zdravením, sám to nějak ignoruji, tedy spíš si včas nevšimnu. Tak předem sorry.
Daewoo Nubira kombi, 2.0 CDX, 2000, plná výbava
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“