Z. stěrač Lacetti SW

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Z. stěrač Lacetti SW

Příspěvek od Ondras »

Koupil jsem si na zkoušku zadní stěrač z Lacetti SW (combi), protože se mi jednak líbil jeho tvar a pak taky materiál, který nezrezne.

Takto to dopadlo:

Obrázek

+ pěkný
+ plastový
+ levný (cca 260 bez stírátka, stírátka pasují i univerzální)

- nemá trysku ostřikovače, musela by se dobastlit (mi nevadí, hadička rupla už dávno)
- průměr otvoru pro osku je větší - vyřešil jsem duší z kola. zadím to drží
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Reklama

jakub

Re: Z. stěrač Lacetti SW

Příspěvek od jakub »

Ondras píše:Koupil jsem si na zkoušku zadní stěrač z Lacetti SW (combi), protože se mi jednak líbil jeho tvar a pak taky materiál, který nezrezne.
neni kratsi - resp ster mi prijde nizsi - mysleno tak, ze nedosahne tak vysoko na okne jako puvodni - ptam se, nevim - pokud ano, jde to resit?
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

jakub píše:neni kratsi - resp ster mi prijde nizsi - mysleno tak, ze nedosahne tak vysoko na okne jako puvodni - ptam se, nevim - pokud ano, jde to resit?
Nevím, já měl teď v původním ramínku hodně krátké stírátko, které ovšem fungovalo naprosto fantasticky. Pokud je stěr krátký, dá se řešit delším stírátkem.
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
jakub

Příspěvek od jakub »

Ondras píše:Nevím, já měl teď v původním ramínku hodně krátké stírátko, které ovšem fungovalo naprosto fantasticky. Pokud je stěr krátký, dá se řešit delším stírátkem.
ok, ptal jsem se, mmchdm vypada moc pekne ...
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Ondro vypadá to skvěle,ale chtělo by to vyřešit ostřikování.Přece jenom dřít to na sucho není dobré(mezi námi nikde)
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

V.Brousek píše:Ondro vypadá to skvěle,ale chtělo by to vyřešit ostřikování.Přece jenom dřít to na sucho není dobré(mezi námi nikde)
Já dřu na sucho (zadní okno!) už delší dobu, resp. stírám jen za mokra a ostřikovač mi moc nechybí. Myslím, že Tomáš tu popisoval před časem fígl jak opravit hadičku ostřikovače, tak se na to až bude teplo vrhnu.
|\/| /\ '|' | '/.

V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Ondro mě také praskla,zjistil jsem to na podzim.Oprava byla jednoduchá(teda jsem si to myslel),protože hadička která prochází zadními dveřma po straně je spojena izolační páskou s elektrikou stěrače a byl problém na světě.Nevím jak to řešil kolega,ale já jsem raději protáhl hadičku novou a udělal jsem větší oblouk,tj že jsem jí už nedával do gumové průchodky,ale protáhl zaslepeným otvorem kousek od původní průchodky a spojil s původní hadicí.
Hadička byla prasklá v gumové průchodce zadních dveří.
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Ano, přesně jako u mě, praskla v husím krku mezi karosérií a dveřma a vím, že je součástí kabelového svazku. Tomáš to řešil takhle: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php ... c&start=15
|\/| /\ '|' | '/.

V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

ono to napsané vypadá dobře,ale když máš tlapy jako já a máš je strkat do těch prolisů,tak jsem raději zvolil natažení nové hadičky.Nemusel jsem nic rozebírat a ani odpojovat( teda mimo zadního deklu)
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

dobastlil by to někdo na sedana ? Lidi co řikaj že nějaký auto nepotřebuje zadní stěrač bych postavil před válečněj soud. Takový auto neexistuje !
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
mipo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mipo »

Keď vymyslíš ako ho upevniť, tak ti ho tam kľudne primontuje hocikto...
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“