chystam sa do chorvatska-poradte
Moderátoři: Blue Lanos, pejee
chystam sa do chorvatska-poradte
asi po 10-tich rokoch sa chystam opat na dovolenku do chorvatska.chcem ist len tak na blind,kde sa mi bude pacit,tam zostanem...viete mi poradit nieco okolo myta,cien benzinu,ubytovania,atd?diky!!!
- Reklama
- Akri
- Kontaktovat uživatele:
Tak to bych videt na dovoleny zrovna nemuselMonika píše:Chceš jenom tam, nebo mít i zajímavou cestu? Pokud i zajímavou cestu, tak to vezmi v Zagrebu směr Slavonski Brod a jeď přes Bosnu, je to moc hezká cesta. - Bosanska Gradiška, Banja Luka, Mostar....
Ale je to také velmi poučné, následky války jsou ještě všude vidět.
AKRI - (byl) Muž z Ria !
AVEOtici všech zemí, spojte se
AVEOtici všech zemí, spojte se
- Blue Lanos
to zevraj boli len mistne komparzistky
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Bol som pred dvoma týždňami, tak tú su nejaké postrehy.
- Ja som išiel väčšinou po vedlajších cestách súbežne s diaľnicou a bolo to v pohode. Priemerná rýchlosť tých 80km/hod. Dialnica okolo Záhrebu nie je platená a človek sa nemusí trepať cez mesto, len si treba dať pozor aby človek nevybehol na platenú, potom je už neskoro sa otáčať . Pri vstupe sa zoberie karta na ktorej je cena za každý úsek. 67km stojí cca 27kún . Takže Varaždin až Rieka vyjde na 700 - 800 Sk. Most na Krk stojí 30kún (iba pri vstupe) . ubytovanie bolo na blink a po hodine hľadania sme našli izbu pre dvoch za 22kún. Vlastná kuchyňa, kúpeľňa a balkón s výhľadom ako lusk, bolo to v CIRKEVNICI. Benzín stojí cca 7.9 na pobreží, vo vnútrozemí 7,7.
Keď pôjdem znova, určite vätčšinu po vedlajších. Samozrejme to závisí od toho aký je deň.
- Ja som išiel väčšinou po vedlajších cestách súbežne s diaľnicou a bolo to v pohode. Priemerná rýchlosť tých 80km/hod. Dialnica okolo Záhrebu nie je platená a človek sa nemusí trepať cez mesto, len si treba dať pozor aby človek nevybehol na platenú, potom je už neskoro sa otáčať . Pri vstupe sa zoberie karta na ktorej je cena za každý úsek. 67km stojí cca 27kún . Takže Varaždin až Rieka vyjde na 700 - 800 Sk. Most na Krk stojí 30kún (iba pri vstupe) . ubytovanie bolo na blink a po hodine hľadania sme našli izbu pre dvoch za 22kún. Vlastná kuchyňa, kúpeľňa a balkón s výhľadom ako lusk, bolo to v CIRKEVNICI. Benzín stojí cca 7.9 na pobreží, vo vnútrozemí 7,7.
Keď pôjdem znova, určite vätčšinu po vedlajších. Samozrejme to závisí od toho aký je deň.
Kalos hatchback 1.2, LPG červená 73L 105000km
takže se ti pokusím popsat výhody a nevýhody cesty přes Bosnu
+ opravdu hezká cesta - údolí Neretvy je kouzelné, jedeš kaňonem podél řeky, navíc, momentálně /tedy před 14ti dny/ ji měli nad přehradou napůl vypuštěnou, takže bylo vidět původní koryto i s původními mosty - i železničními.
+ minimální provoz
+ cena benzínu euro za litr
+ ceny potravin a všeho zhruba jako u nás
+ nejedeš po nicneříkající dálnici
+ cokoli zaplatíš eurem, jen pozor, musíš mít drobné, většinou nevrací v eurech zpět, takže dost drobných..
- nedoporučuji odbočovat z hlavní cesty, ještě před dvěma lety jsme tam na silnici "potkali" granát
- "odskočit si " opravdu jen těsně podél silnice, do porostů nebo křovin rozhodně ne - je tam ještě spousta minových polí - už vůbec ne na louky a pod. -jedině tam, kde je vidět, že je obydleno a prokazatelně se tam místní pohybují
- další mínusy mě nenapadají, možná najedeš víc kilometrů, ale zase toho více vidíš
Fakt to stojí za to, vidět i ten Mostar, a to údolí, nádhera
Jinudy už nejezdíme
Jinak to co píše hroch platí, placeným dálnicím se můžeš vyhnout skoro všude, ta co jde od Zagrebu do Okučani vyjde asi na 200,-
Většinou vyjíždíme odpoledne, abychom "přespali" někde tam na té části dálnice mezi Zagrebem- samozřejmě v autě!
Pokud je to pro tebe lákavé a pokud mě ještě něco napadne...
+ opravdu hezká cesta - údolí Neretvy je kouzelné, jedeš kaňonem podél řeky, navíc, momentálně /tedy před 14ti dny/ ji měli nad přehradou napůl vypuštěnou, takže bylo vidět původní koryto i s původními mosty - i železničními.
+ minimální provoz
+ cena benzínu euro za litr
+ ceny potravin a všeho zhruba jako u nás
+ nejedeš po nicneříkající dálnici
+ cokoli zaplatíš eurem, jen pozor, musíš mít drobné, většinou nevrací v eurech zpět, takže dost drobných..
- nedoporučuji odbočovat z hlavní cesty, ještě před dvěma lety jsme tam na silnici "potkali" granát
- "odskočit si " opravdu jen těsně podél silnice, do porostů nebo křovin rozhodně ne - je tam ještě spousta minových polí - už vůbec ne na louky a pod. -jedině tam, kde je vidět, že je obydleno a prokazatelně se tam místní pohybují
- další mínusy mě nenapadají, možná najedeš víc kilometrů, ale zase toho více vidíš
Fakt to stojí za to, vidět i ten Mostar, a to údolí, nádhera
Jinudy už nejezdíme
Jinak to co píše hroch platí, placeným dálnicím se můžeš vyhnout skoro všude, ta co jde od Zagrebu do Okučani vyjde asi na 200,-
Většinou vyjíždíme odpoledne, abychom "přespali" někde tam na té části dálnice mezi Zagrebem- samozřejmě v autě!
Pokud je to pro tebe lákavé a pokud mě ještě něco napadne...
ja jedu za tejden ... a protoze jsem plyn positive pomohla me hodne tahle stranka ...
http://www.lpg.szm.sk/zoznamcs-hr.htm
jinak zkus http://www.chorvatsko.cz
ubytovani najdes prej velmi lehce vsude..
ja osobvne jedu po dalnici stoji to par supu a vylety na vodopady,narodni parky si budu delat az na miste (biograd na moru)
http://www.lpg.szm.sk/zoznamcs-hr.htm
jinak zkus http://www.chorvatsko.cz
ubytovani najdes prej velmi lehce vsude..
ja osobvne jedu po dalnici stoji to par supu a vylety na vodopady,narodni parky si budu delat az na miste (biograd na moru)
NUBIRA COMBI I 99:106k, lpg v rezerve(40l),fólie,ladak
e-shopy a weby za 999,- na DREAMMEDIA.CZ
DAEWOO/NUBIRA/LACETTI PORTÁL DAEWOO.ZDE.CZ
no vidis,ty tvrdis ze par supu a kamos mi hovoril,te cca 1600-1700 sk-jedna cesta!ale o tie prachy az tak nejde.myslim,ze ako hovory monika,treba ist zaujimavejsou cestou,tym skor,ze idem s kamosom,deti ani zena mi nebudu fnukat do ucha,mozme prespat hocikde...s hocikym...pokial to nebude nejaka zabudnuta partizanka!!!
no co ja vim tak nova dalnice stoji snad zahreb - split (nevim presne odkud kam) asi 650kc a projedes pul chorvatska ... v rakousku cca 250kc ...
NUBIRA COMBI I 99:106k, lpg v rezerve(40l),fólie,ladak