Blika mi "engine" a zere mi to vic :(

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

milosh

Blika mi "engine" a zere mi to vic :(

Příspěvek od milosh »

Kolegove, mam problem. Jezdim ted docela casto trasu Usti n.L.-Litomerice, coz je asi 25km a vzdy tak na puli cesty mi zacne svitit CHECK na pristrojovce, v jizde to sice nijak nevadi, ale benal ubyva celkem ychle a to porad jezdim stejne - 70 po meste :lol:

Nevite kde by mohl byt problem? Bavil jsem se se svym garage-majstrem a rikal ze to muze byt naky problem u vstriku??? No prrej mozna jen povoleny kabel u spolujezdce pod kobercem, kudy to je vedeny.

Treba vcera mi to behem cely cesty ani nebliklo, ale dnes to jedu zas, tak jsem zvedav :roll:

Za 14 dni mam jet docela delsi trasu po republice, tak se bojim aby mi to nekde nekleklo :cry:
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Reklama

PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Uz to tu probehlo nekolikrat :), muze to byt cela hromada problemu, zajed radsi na scanner ;).
milosh

Příspěvek od milosh »

Vim ze to tu bylo, ale v tom tematu psali vsichni paty pres devaty :x
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

milosh píše:Vim ze to tu bylo, ale v tom tematu psali vsichni paty pres devaty :x
Muze to hodne problemu: svicky, zapalovaci kabely, lambda, filtry, benzin...
Diagnostika prinejmensim nasmeruje, kde hledat ;).
milosh

Příspěvek od milosh »

takze benzin taky? me to ted po poslednim tankovani na shell prislo naky linejsi, no naberu zase jednou jinde (OMV, JET) a uvidime ;)
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Benzin taky, i kdyz od Shellu bych to necekal :). Mas to to samy, jako kdyz si do staryho auta natankoval divnej benzin, zacalo klepat, tenhle motor uz neklepe, ale kdyz ma tyhle problemy a nezvladne uz je korigovat, tak se rozsviti engine.
milosh

Příspěvek od milosh »

jojo, Pavle, to bude urcite vono, vlastne mi to dela ted jen tuhle nadrzm predtim nic. naberu jinde a dam vedet, kde je problem 8)
Ivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Miloši, to, že je auto línější může být i řídící jednotkou, to bych neřešil.

Udělej to spíš takto: zjisti si, kde je nejbližší servis, kde mají diagnostiku a jakmile se Ti to po cestě rozsvítí, tak s takto rozsvícenou kontrolkou jeď na scanner a uvidí se. (Nebo se taky neuvidí jako v mém případě :-) )

Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project

cubafire
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cubafire »

Chlapi u me je ten problem, ze se mi rozsviti a jak uberu plyn na nejakych 10s tak zhasne. Normalne jede, drzi otacky, .. proste vse jako pri normalu, jen ze sviti Engine. Na diagnostice mi to napsalo z historie poruch jen neco s vyfuckem, ale to pry naskoci, kdyz prepne z benzinu na LPG vzdy. Asi moc bohata smes. Ale pri prepinani z ben na LPG se kontrolka nerozsviti, tak nevim. V kazdem pripade, to je neco s vyfukem. Asi lambda. U me ju blbne LPGcko, proc to sviti na benzinu nevim. To je vada na krase, kterou si asi Nexia vzdy ponese sebou. :roll:
dřív: NEXIA 1.5 8V, GLE, LPG-BRC
dnes Citroen Xsara Picasso 2.0 HDi :twisted:
Nexia = srdeční záležitost
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

zrejme sa nevyhnes aj inemu servisu ako len tvojmu garazmistrovi :roll: Inak skusal si reset ECU? Navod mas aj v nasej sekcii :idea:
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
milosh

Příspěvek od milosh »

Blue Lanos píše:zrejme sa nevyhnes aj inemu servisu ako len tvojmu garazmistrovi :roll: Inak skusal si reset ECU? Navod mas aj v nasej sekcii :idea:
No asi budu muset do znackovyho servisu. Jinak reset ECU sem nezkousel, ale mrknu na to.dik za tip ;)
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no mohla by to byt lambda.ta se takhle projevuje.samozrejme to muze byt dano benzinem.klidne prijed mrknem na to.(neni to sice nejbliz ale muzu se na to podivat i treba vecer kdyz das dopredu vedet)
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
milosh

Příspěvek od milosh »

Tak dnes vse v poradku, sice mam nove natankovano a po vymene spojky, cimz by to asi nemohlo byt, ale jel jsem dnes trasu Usti-Decin, coz je celou dobu po rovine a asi 40km celkem a ani bliknuti, takze Palikxi, pokud mi to zitra nebude delat, odvolavam navstevu u vas v servisu, ale presto dekuji :D
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

ok uvidis.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

milosh píše:Tak dnes vse v poradku, sice mam nove natankovano a po vymene spojky, cimz by to asi nemohlo byt, ale jel jsem dnes trasu Usti-Decin, coz je celou dobu po rovine a asi 40km celkem a ani bliknuti, takze Palikxi, pokud mi to zitra nebude delat, odvolavam navstevu u vas v servisu, ale presto dekuji :D
Nerikej, ze Ti to vazne udelal benzin Shell :(, to uz je jeden z mala, kterymu verim.
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“