Ventilator na chladici
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
- ]Rebro[
Ventilator na chladici
Dnes sa mi prvy raz stalo, ze sa mi spustil ventilator. Ale zistil som to len ked som vypol motor a vratil klucik do polohy, aby som mohol zavriet okna. Ked som klucik vypol, ventilator zhasol. Na Feliciach je to tak, ze ked treba chladit motor, tak ventilator ide i bez klucika v zapalovani. Je na Nexii vsetko fporiadku? Stalo sa to uz niekomu? Ako rucicka teplomera bola na ovyklom mieste, teda v strede.
Je: Volvo V50
Bola: Nexia GL
Spotreba - 2 motory
POWERED by JRD McLAREN
Bola: Nexia GL
Spotreba - 2 motory
POWERED by JRD McLAREN
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Ja si myslim, ze toto vsetko je konstrukcna vada Nexie. Ved predsa neexistuje aby tak zeravy motor ako Nexia mava nesposobil spustanie ventilatora. Na druhych autach staci 3 minuty postat na parkovisku a ventilator ide jedna radost. Keby sa to dalo, ja by som nastavil na cidle ventilatora nizsiu teplotu.
podla mna je to v poriadku este sa mi motor neprehrialDano píše:Ja si myslim, ze toto vsetko je konstrukcna vada Nexie. Ved predsa neexistuje aby tak zeravy motor ako Nexia mava nesposobil spustanie ventilatora. Na druhych autach staci 3 minuty postat na parkovisku a ventilator ide jedna radost. Keby sa to dalo, ja by som nastavil na cidle ventilatora nizsiu teplotu.
ex: Daewoo Nexia
now: BMW 7
Ventilátor sa spúšťa len ho nepočuješ tak ako u Feldi.Nechaj bežať teplý motor na volnobeh a otvor si kapotu.Dano píše:Ja si myslim, ze toto vsetko je konstrukcna vada Nexie. Ved predsa neexistuje aby tak zeravy motor ako Nexia mava nesposobil spustanie ventilatora. Na druhych autach staci 3 minuty postat na parkovisku a ventilator ide jedna radost. Keby sa to dalo, ja by som nastavil na cidle ventilatora nizsiu teplotu.
Nebo termostat s nižší tepel. hodnotou, mám tam ted 91 C, ale prodává se i třeba 86 CDano píše:Ja si myslim, ze toto vsetko je konstrukcna vada Nexie. Ved predsa neexistuje aby tak zeravy motor ako Nexia mava nesposobil spustanie ventilatora. Na druhych autach staci 3 minuty postat na parkovisku a ventilator ide jedna radost. Keby sa to dalo, ja by som nastavil na cidle ventilatora nizsiu teplotu.
Jasně ventilátor funguje jen při klíčku a to že se zapne na felicíích při zastavení motoru je dáno tím že jak se zastaví motor a přestane vodní pumpa honit vodu kolem dokola tak poměrně výrazně stoupne teplota a jelikož feldy a jím podobné mají dělaný napájení ventilátoru nezávysle na klíčku tak to sepne . Nehledě na to že daewoo má dělaní spínání ventilátru až asi při 105 °C a to se jen těžko dosahuje když jedete a je vše OK
ventilator
vo stvrtok som menil termostat,nechcite vediet,co za svinstvo zo stareho povypadavalo...menil som ho kvoli tomu,ze ventilator isiel na mansiu rychlost/ano,je dvojrychlostny/stale!tym,ze pomalsie otacky su v podstate nehlucne,netusim,kolko tato zavada trvala!!!akonahle sa vymenil termostat/cca 300 sk/-zavada zmizla.
Re: ventilator
Mas nexiu alebo ine daewoofisi píše:vo stvrtok som menil termostat,nechcite vediet,co za svinstvo zo stareho povypadavalo...menil som ho kvoli tomu,ze ventilator isiel na mansiu rychlost/ano,je dvojrychlostny/stale!tym,ze pomalsie otacky su v podstate nehlucne,netusim,kolko tato zavada trvala!!!akonahle sa vymenil termostat/cca 300 sk/-zavada zmizla.
ex: Daewoo Nexia
ventilator
mam nexiu...tie dve rychlosti mam od mojho mechanika.a je to aj pravda-uvedom si,ze niekedy ventilator pocujes hucata nniekedy skus otvorit kapotu a pojde ti na mensie otacky!!!ved som bol pri tom,ked mi to opravoval.