- Zajímalo by mě co se lije za kapalinu do nádržky chladiče ? Radil jsem se s mím tátou a kamarády a oni mě říkali že se tam dává nějaká příměs fridexu. Tak se chci poradit.
- A dále jsem bádal kde se ta kapalina vypouští.
Obsah chladiče
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
- Mr.Problem
- Kontaktovat uživatele:
- Reklama
Já tam mám tu červenou kapalinu co se dává i škodovek, výměna je za 5 let, zatím bez problémů a dával mi ji tam kámoš, tak nevím, kde se vypouští, asi rozpojit hadice pod motorem, takový luxus, jako byl vypoušťák se už nových aut moc nedělá
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Re: Obsah chladiče
ted na leto bych tam klidne nalil obycejnou destilku. Na zimu nemrznouci smes. Napr. Castrol.Mr.Problem píše:- Zajímalo by mě co se lije za kapalinu do nádržky chladiče ? Radil jsem se s mím tátou a kamarády a oni mě říkali že se tam dává nějaká příměs fridexu. Tak se chci poradit.
- A dále jsem bádal kde se ta kapalina vypouští.
Daewoo Nubira Wagon, 2,0
Tak používá se celoročně nemrznoucí směs většinou se jí lidově říká antifreeze a některé se tak i jmenují většinou jsou modré ale třeba právě koncern VW používá červenou a ta se nesmí míchat se zelenou nebo modrou . Destilka na léto je naprostý nesmysl zadělá ti to celý chladící systém korozí nemrznoucí smesi obsahují přísady které tomu zabrání a ředí se obyčejnou vodou z kohoutku . Budete se divit ale vypuštěcí šroub tam přeci jen je na chladiči takže vyteče zhruba polovina náplně je v pravém dolním rohu chladiče když stojíte před motorem a díváte se na něj tak je zezadu a není k němu zrovna jednoduchej přístup
-
- Kontaktovat uživatele:
Nejlépe je lehout pod auto, dát kýbl pod vypouštěcí otvor, povolit plastový křídlový šroub (kombinačky jsou nejlepší) - začne téci kapalina a po té povolit víčko na nádobě. Pak je to fofr.
Franta
Franta
NUBIRA-I 1.6 16V WAGON 98 + LACETTI 2.0 D 08 - LPG Katalogy dílů STAHUJTE ZDE [url=http://www.nubira.wz.cz]Návody + Foto[/url]