výmena rozvodového remeňa a pretesnenie motora

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
ss2men

výmena rozvodového remeňa a pretesnenie motora

Příspěvek od ss2men »

Zdravím

Mám na svojom tátošovi najazdených 99 000 km a v servise mi povedali že pri 100 000km je potrebné vymeniť rozvodový remeň a pretesniť motor, lebo sem tam netesní a stráca sa mi olej z motora.

Má niekto praktické skúsenosti a hlavne by ma zaujímala orientačná cena na jednotlivé náhradné diely ako aj dĺžka pobytu mojho tátoša v servise.

Vďaka
Reklama

V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

V servise mají pravdu a i ti rádi řeknou za kolik to udělají.Tak opět těžko něco radit.Potom je na tobě,jestli jim auto svěříš a nebo to necháš udělat u nějakého jiného mechanika.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

remen stoji kolem 1000(origo)nekdy se dava kladka cena koem 3000.doba cca 3-4 hodiny podle výbavy(servo,klima,lpg)a remen se ma menit už v 75000 !!!.(nebo nekde bylo i 90000)pretesneni nevim kde ti co tece ale asi simerinky- jeden cca 400, vana tesneni cca 300 doba tak hodinu.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
maros
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maros »

s tou netesnostou motora mam problem aj ja. Tam ako je prisrobovany vrch bloku tam mi trosku preteka olej ale je to minimalne, nie tolko aby som musel dolievat olej :-)

problem vsak je skor v tom, ze ked sa zohreje motor po dlhsej jazde a ja zastavim napr na krizovatke, tak trochu citim taku spaleninu, asi z toho vyteceneho oleja.

Zatial som to neriesil, ale za 5 tis km budem menit rozvod. remen a tak to asi dam urobit spolu s tym.
Matiz SE 0.8 1998
ss2men

Příspěvek od ss2men »

zaujímavé zistenie

v neautorizovanom servise mi pri prehliadke motora zistili že potrebujem vymeniť rozvodový remen, pretesniť celý motor, vymeniť semeringy, prebrusiť hlavu motora, celé to pretesniť a vymeniť piestné krúžky, t.j. celá generálka motora a cena cca 20 000.- Sk - a to nemal ani auto na zdviháku, len otvoril prednú kapotu

v servise zameranom na opravu daewoo a Hiunday zistili, že je potrebné vymeniť rozvodový remeň a semeringy, celé to odhadol na 3000.- Sk aj s prácou.

tak kto má vlastne pravdu a ako vlastne zistím čo je potrebné a čo nie??
Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

Proc prebrusovat hlavu??? Uvaril jsi to nejak moc, ze by se pokroutila? A proc menit pistni krouzky? Kouri ti to?Mas olej ve vzduch. filtru? Mam takovej pocit, ze jsi vlezl do nejakyho pochybnyho servisu... :roll:
Navic co se tyce te hlavy, tak by jsi pozoroval rapidni snizeni vykonu, kdyby byla kriva, nebo praskla, pac by jsi mel z motoru kompresor :lol:

Radim Ti, jdi jinam... :( To nema cenu podporovat taklovyhle vydriduchy... :roll:
Docent

Příspěvek od Docent »

ss2men píše:v neautorizovanom servise mi pri prehliadke motora zistili že potrebujem vymeniť rozvodový remen, pretesniť celý motor, vymeniť semeringy, prebrusiť hlavu motora, celé to pretesniť a vymeniť piestné krúžky, t.j. celá generálka motora
Generálka motoru vypadá trošku jinak... To by se všimli ještě válců, kliky, ojničních ložisek...
zabijec

Příspěvek od zabijec »

Tady chce asi nejaky servis rychle zbohatnout
Už bez Matesa
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

ss2men píše:zaujímavé zistenie

v neautorizovanom servise mi pri prehliadke motora zistili že potrebujem vymeniť rozvodový remen, pretesniť celý motor, vymeniť semeringy, prebrusiť hlavu motora, celé to pretesniť a vymeniť piestné krúžky, t.j. celá generálka motora a cena cca 20 000.- Sk - a to nemal ani auto na zdviháku, len otvoril prednú kapotu

v servise zameranom na opravu daewoo a Hiunday zistili, že je potrebné vymeniť rozvodový remeň a semeringy, celé to odhadol na 3000.- Sk aj s prácou.

tak kto má vlastne pravdu a ako vlastne zistím čo je potrebné a čo nie??
Tak tohle je fakt drsný :lol: od toho prvního servisu utíkej jak jen to nejrychleji půjde ;)
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“