Výška podvozku

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Mareman

Výška podvozku

Příspěvek od Mareman »

Zajímalo by mě jestli někdo nějak řešil ochranu výztuh - části rámu (oka k tažení auta), které jsou vepředu za nárazníkem a snižují výšku podvozku Lanose ještě o hezkých pár centimetrů :cry: Proč se na to ptám. Včera jsem byl poprvé s Lanosem u našich na zahradě, kde se příjezdová cesta moc cestou bohužel nazvat nedá :evil: Po průjezdu pásmem Gazi jsem samozřejmě hned začal kontrolovat hlavně přední nárazník. Ten byl v pořádku, bohužel mě čekalo jiné "překvapení" .....mezi předním nárazníkem a předním kolem jsou ještě kovové výztuhy, které jsou o dost níž než nárazník :( Ty byly obouchané a z části i namačkané. Jelikož byly od hlíny, tak jsem jim ještě určitě pomohl tou terénní jízdou, ale nemyslím si, že to byl jejich "první zážitek", Díval jsem se totiž, že pokud parkuju a zajedu s nárazníkem nad obrubník, tak se auto nezastaví o kola - jak jsem si myslel, ale právě o ty výztuhy. Napadlo mě na ně připevnit nějaký kus gumy, aby se při nárazu neničily. Když jsem na to koukal, tak jsem měl pocit, že by při větším nárazu mohly hnout i s rámem auta. :roll: Zajímalo by mě jestli to máte taky namačkaný a něco jste s tím dělali :?:
Naposledy upravil(a) Mareman dne ned dub 03, 2005 16:25, celkem upraveno 2 x.
Kia Carens 2013 - 1,6 GDi Exclusive
Reklama

Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

no ja mam zmackany akurat troska tie oka za co sa taha afto :roll: Po terene moc nejazdim.
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
Mareman

Příspěvek od Mareman »

Ty oka jsem právě myslel. Dělal jsi s tím něco? Natírat to asi nemá smysl. Nemůže se ten náraz nějak přenášet na usazení motoru? :?:
Blue Lanos

ne nedelal :oops: ked tak to mozes napatlat nejakou farbou :idea: Ja myslim, ze by to nemalo mat vplyp na motor ale ked s tym slehnes do obrubniku tak je to pekna supa a prvy krat som si myslel, ze som do nieco vrazil :lol: Pohladam ti jednu fotku lanosa ako to ma zodrane a nejak si s tym tazku hlavu ten clovek nerobi...
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
Obrázek
Mareman

Příspěvek od Mareman »

A aby toho nebylo málo, tak po té jízdě mi začalo něco drnčet v tapecu u střechy za řidičem nebo od tam to alespoň slyším :? Že já se na to nevykašlal........máti mi řekla "že sem si měl koupit nějaký terenní auto, když se s tímdle nedá jezdit všude" :shock: To parkování o obrubníky asi většinou bude tak tak......nepamatuju si, že bych někdy zabrzdil jinak jak o kola.....když najedu nad obrubník, ale včera jsem taky ucítil náraz jak kdybych do něčeho narazil a přitom kola byly ještě daleko :oops:
Blue Lanos

:oops: tak u te strechy nevim tu som ja este nerozoberal. Ale mozno niekto bude vediet.
Tu je to oko je to maximusov lanos from poland

Obrázek
Obrázek
Ivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

to Mareman: já Tvoji máti svezu, ať ví, jak má být auto vysoko nad vozovkou... ;)

Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project

Mareman

Příspěvek od Mareman »

No ten to má taky krásný. :shock: Já to mám - pokud se nepletu ale natřený v barvě karosy. Samozřejmě už ne ty ojebaný místa :twisted:
Mareman

Příspěvek od Mareman »

>> Ivan >> Jenže s tou tvojí "rolbou" bys tam tak akorát vyoral první jarní brázdu :lol:
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Ty tažný oka neřeš s uložením motoru to nic neudělá pokud se netrefíš do obrubníku ve " třicítce " ;) to že ti něco začne po průjezdu náročnějším terénem je běžný protože se ti kroutí karosérie a jak jsou plasty přidělaný ke kastli tak se můžou někam pohnout a pak právě vržou chvíli počkej třeba se to zase samo vrátí ;)
Mareman

Příspěvek od Mareman »

petrm píše:Ty tažný oka neřeš s uložením motoru to nic neudělá pokud se netrefíš do obrubníku ve " třicítce " ;) to že ti něco začne po průjezdu náročnějším terénem je běžný protože se ti kroutí karosérie a jak jsou plasty přidělaný ke kastli tak se můžou někam pohnout a pak právě vržou chvíli počkej třeba se to zase samo vrátí ;)
Vypadá to, že už jsem zjistil co to je. Po té terénní jízdě se akorát ještě víc povolily šrouby na plastech brzdovýho světla na pátých dveřích a nějkaý další plasty. Bohužel mě nenapadlo projít auto a všechno dotáhnout když jsem to před měsícem koupil. :roll:
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

No prosimte to vypada jako by ta cesta pres zahradu vedla 70Km pres kamenolom :lol: :lol: :lol: jeste ze ti nevyskakaly plomby ze zubu :D
Renault Scenic RXi 2.0 IDE 16V 104kW Obrázek Daewoo Matiz I CD LPG
Mareman

Příspěvek od Mareman »

Brainman píše:No prosimte to vypada jako by ta cesta pres zahradu vedla 70Km pres kamenolom :lol: :lol: :lol: jeste ze ti nevyskakaly plomby ze zubu :D
Jestli si chceš otestovat auto, tak já tě klidně navedu kam jet........ale jestli ti něco upadne, nebo se ti do auta dostane něco jinýho..........za to neručím :twisted: :mrgreen:
FoXo
Kontaktovat uživatele:

Re: Výška podvozku

Příspěvek od FoXo »

Ja som prednedavnom tiez zistil ze som par krat zabrzdil o obrubnik tym okom miesto cakania gumy :)
Najprv som si vzdy myslel ked som oaptrne siel k obrubniku ze som dodriapal neon ale ten vzdy na moje prekvapenie bol na svojom mieste a a z neskoro som si vsimol tieto oka ale v akom su stave neviem ale asi cca co amma uto som ich stihol chytit asi 5 krat vsetko bolo ale pomalicka rychlost pri parkovani len na spojke.
Seat Altea XL 1,6 TDI
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996
Odpovědět

Zpět na „LANOS“