Dík předem za všechny vaše poznatky

Moderátor: Blue Lanos
mne to momentalne v zime bere tiez 10l ,Saša píše:Vzhledem k tomu, že to mám automat, tak spotřeba se pohybuje v městském provozu těsně nad 10l/100km a při delší cestě (např.HK-Bratislava) rychlost do 130km/hod, spotřeba cca 7,3l/100km. V tom městě to není žádná sláva, ale protožen jsem "ujetej" na auta s větším obsahem a hlavně s automatickou převodovkou, tak se s tím musím smířit.
Převodovka samotná má dva režimy řazení (sportovní a EKO).Při zvolení sportovního režimu dochází k řazení jednotlivých rychlostních stupňů o cca 1000 ot/min déle než při EKO. Další funkcí je program "Winter", který slouží na zledovatělé vozovce k rozjetí bez prokluzu kol. Auto se rozjíždí na zařazený 3. rychlostní stupeň. Při dosažení určité rychlosti se to samo přepne do normálního režimu.goror píše:to sa ti da navolit sportova jazda?
Při "ubrání" plynu auto sice brzdí motorem, ale neporovnatelně méně než u manuálu. Tím vzniká jeden z problémů na kluzké vozovce při jízdě z kopce. To lze vyřešit zařazením tzv. "volené" rychlosti, kdy nedojde k přeřazení na vyšší rychlostní stupeň, ale naopak k využití brzdné síly motoru (např. při jízdě z dlouhého kopce, při jízdě z kopce s vlekem a pod.)goror píše:tak to som netusil,este jednu otazku ked uberies plyn pri hocijakej rychlosti tak tak isto ako u manualov motor brzdi ?
2,0 má 77kW (cca 105 koníků), je to tím, že je to nízkoobrátkovej SOHC (jedna vačková hřídel, 8 ventilů...). Pro použití s automatem je to vzhledem ke spotřebě docela šikovná sestava...goror píše:zaujimave ,hned by som ju bral ,a ten motor ma aky vykon kolo 75kw?
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |