Váš názor na hlučnost Nubiry???
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
Váš názor na hlučnost Nubiry???
Nedávno sem tu psal "Hlučný motor, dunění !". Včera mi vyměnili obě zadní
ložiska a skutečně je to znát. Auto je mnohem stabilnější v zatáčkách, neplave a hlavně zmizelo to hnusný dunění.
V klidu jsem tak konečně mohl objektivně posoudit hlučnost motoru a zjistil jsem jednu zvláštní věc:
Při jízdě s pouze mírně sešlápnutým plynem a klidně ve vysoké rychlosti motor skoro neslyšim, fakt lahoda. Např. jedu 100 km/hod, 2500 - 3000
ot., zařazená "pětka", plyn mírně sešlápnutý - pohoda. Když v tu chvíli ale
prudce nebo mírně přidám - prostě mnohonásobně zvýšim tok paliva do
motoru - je to strašně slyšet, je to divnej zvuk. Ta změna je fakt razantní, např. jako když jedete ve vlaku, je v kupéčko určitá hlučnost a když stáhnete okýnko je to fakt znát, tak asi tak.
Nemůžou to být rozvody? ventily? A hlavně mě zajímá, jaká je hlučnost ve vaší Nubiře při popsaných situacích, fakt díky.
ložiska a skutečně je to znát. Auto je mnohem stabilnější v zatáčkách, neplave a hlavně zmizelo to hnusný dunění.
V klidu jsem tak konečně mohl objektivně posoudit hlučnost motoru a zjistil jsem jednu zvláštní věc:
Při jízdě s pouze mírně sešlápnutým plynem a klidně ve vysoké rychlosti motor skoro neslyšim, fakt lahoda. Např. jedu 100 km/hod, 2500 - 3000
ot., zařazená "pětka", plyn mírně sešlápnutý - pohoda. Když v tu chvíli ale
prudce nebo mírně přidám - prostě mnohonásobně zvýšim tok paliva do
motoru - je to strašně slyšet, je to divnej zvuk. Ta změna je fakt razantní, např. jako když jedete ve vlaku, je v kupéčko určitá hlučnost a když stáhnete okýnko je to fakt znát, tak asi tak.
Nemůžou to být rozvody? ventily? A hlavně mě zajímá, jaká je hlučnost ve vaší Nubiře při popsaných situacích, fakt díky.
.: Daewoo Nubira 1.6 16V, sedan, r.v. 98 :.
- Reklama
Nepoužíváš doufám BA91..... . Vypadá to jako na chudou směs, nebo předstih , může být v pytli ějaký podtlak ..... V tomhle ti moc neporadím a hlavně jsem to neslyšel , tak to se těžko posuzuje. Mě to při přidání taky mění zvuk , to asi každýmu , ale nedrnčí ani nerezonuje......
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
To není drnčení... připadá mi, že je to vyvolaný vzduchem-tlakemTomáš píše:Nepoužíváš doufám BA91..... . Vypadá to jako na chudou směs, nebo předstih , může být v pytli ějaký podtlak ..... V tomhle ti moc neporadím a hlavně jsem to neslyšel , tak to se těžko posuzuje. Mě to při přidání taky mění zvuk , to asi každýmu , ale nedrnčí ani nerezonuje......
Ten anonym jsem byl já, nějak mi to odhlásilo. Myslel jsem to takhle:Piranha píše:Jak jste to mysleli s tim sáním??? koukal sem na filtr a je ještě ok...Anonymous píše:Mrkni na sání (hadice, bedna s filtrem atd.a ev. na výfuk (spoje a okolí vlnovce)
Jinak moje Nubi chlastá V-Power 95
Aby nebyla prasklá ta pružná hadice od krabice vzd. filtru k motoru, aby všechno správně těsnilo a nebylo něco vypadlýho. U feldy mě nejdřív napraskla ta hadice od filtru a motor taky dělal bordel, že jsem hledal na výfuku, kde je prasklina. Až ta hadice rupla úplně tak jsem na to přišel. No a s tím výfukem úplně stejný vše zkontrolovat okouknout za běhu.
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Taky si myslim, že to bude nějaká hadice/čka. Zkusim to vomrknout
kolem toho vzduchovýho filtru. ....a mrknu na hadice kolem.
Jinak vítám všechny tipy a rady ohledně hadiček - která by to tak mohla
být, neb je tam přístup jak do pr...e
kolem toho vzduchovýho filtru. ....a mrknu na hadice kolem.
Jinak vítám všechny tipy a rady ohledně hadiček - která by to tak mohla
být, neb je tam přístup jak do pr...e
Richard píše:Ten anonym jsem byl já, nějak mi to odhlásilo. Myslel jsem to takhle:Piranha píše:Jak jste to mysleli s tim sáním??? koukal sem na filtr a je ještě ok...Anonymous píše:Mrkni na sání (hadice, bedna s filtrem atd.a ev. na výfuk (spoje a okolí vlnovce)
Jinak moje Nubi chlastá V-Power 95
Aby nebyla prasklá ta pružná hadice od krabice vzd. filtru k motoru, aby všechno správně těsnilo a nebylo něco vypadlýho. U feldy mě nejdřív napraskla ta hadice od filtru a motor taky dělal bordel, že jsem hledal na výfuku, kde je prasklina. Až ta hadice rupla úplně tak jsem na to přišel. No a s tím výfukem úplně stejný vše zkontrolovat okouknout za běhu.
Jeden tip
Zkusil jsi se podívat, jestli není problém s uložením motoru (se silenblokama). Měl jsem problém, že při akceleraci mi to dunělo a hlučelo jako bych měl děravý výfuk. Až po čase jsem zjistil, že byl utřžený silenblok motoru. Motor se při tahu "vzpíral" a vylamoval se z uchycení od sběrného potrubí výfuku.
Re: Jeden tip
No to by mohlo být ono!Mertik píše: Zkusil jsi se podívat, jestli není problém s uložením motoru (se silenblokama). Měl jsem problém, že při akceleraci mi to dunělo a hlučelo jako bych měl děravý výfuk. Až po čase jsem zjistil, že byl utřžený silenblok motoru. Motor se při tahu "vzpíral" a vylamoval se z uchycení od sběrného potrubí výfuku.
Hned zítra se na to mrknu, protože rezonuje hlavně (a skoro jen) při akceleraci. Ještě tak vědět, kde všude je motor uložen a kde mám hledat... no uvidim, každopádně to prolezu. díky za tip!
Hej človíčku jak se stávám lepším a lepším členem ?Tomáš píše:Nepoužíváš doufám BA91..... . Vypadá to jako na chudou směs, nebo předstih , může být v pytli ějaký podtlak ..... V tomhle ti moc neporadím a hlavně jsem to neslyšel , tak to se těžko posuzuje. Mě to při přidání taky mění zvuk , to asi každýmu , ale nedrnčí ani nerezonuje......