Servo nefunguje, Dexron ztmavol - 2007 Diesel 4x4 Automat

Krásné SUV od Chevroletu

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
R33i

Servo nefunguje, Dexron ztmavol - 2007 Diesel 4x4 Automat

Příspěvek od R33i »

Zdravim borci, prosim o nazor.
Dnes mi Captiva po dvoch kilometroch jazdy do prace vyhadila kontrolku nefunkcnosti ESP a DCS (viz foto) a zrejme sa vyplo servo (volant sa zacal otacat tazsie). Na chvilu som zastavil, vypol motor a skontroloval kvapaliny - vsetko v normale.
Po nastartovani sa kontrolky stratili a servo taktiez fungovalo, tak som normalne dosiel do prace asi 4 km.

Na spiatocnej ceste sa problem zopakoval, teraz uz ale vyskocila aj kontrolka "nutnosti udrzby" (auticko s francuzakom). Nejak som to este odjazdil domov bez serva a po zaparkovani znovu skontroloval kvapaliny. Jedine co mi tentokrat udrelo je ze kvapalina do serva je akasi neobvykle tmava (viz druhe foto). Vyrobca udava DEXRON VI, ktory by mal byt cerveny.
Auto mam rok (z bazaru AutoESA) a Dexron som este v nom nedolieval a ani sa nikdy nepozastavoval nad jeho farbou, ale ak ma pamat neklame tak este pred tyzdnom bola naozaj cervena...

Moze to nejak suvisiet s tymi horucavami, ked sa auto smazi cely den na slnku?

Podotkynam ze o vikendu som odjazdil cca 600 km (Brno-Prievidza a naspat).

Zajtra ho asi odveziem do servisu ale rad by som este Vas nazor nech mozem porovnat ;)

Vdaka a Zdar, Ondro
Přílohy
kvapalina
kvapalina
palubovka
palubovka
Reklama

mzprx

Re: Servo nefunguje, Dexron ztmavol - 2007 Diesel 4x4 Automa

Příspěvek od mzprx »

Pisu, ze to je kvapalina pre aut. prevodovky.
https://mobiloil.com/en/automatic-trans ... ron-vi-atf
Pre posilovac riadenia je asi ina.

Ale zaujimala by ma naprava tej zavady s kontrolkami, tiez sa mi obcas objavuje a po restartovani ta potvora zmizne.
CAMARO Bumblebee 6.2 V8 AT, MALIBU 2.4 AT, Lacetti LX "datel", Mitsuishi Outlander PHEV, New Nissan Leaf
ex. ESPERO, NEXIA, LEGANZA, LANOS, EVANDA, LACETTI SX, EPICA 2.5 L6 AT, CAPTIVA 3.2 V6 AT LPG
Odpovědět

Zpět na „CAPTIVA“