Divné zvuky za chodu motoru
Moderátor: Blue Lanos
Divné zvuky za chodu motoru
Zdravým mám takový problém když jsem dělal rozvody a urval jsem napínák od klíňáku na kompresor a od té doby mám odpojen kompresor a teď když to nastartuji tak to vydává takové dívné zvuky první jsem si myslel že je to klíňák od alternátoru ale děda říkal že by to mohla dělat klimatizace že to tam točí nevím co tím myslel klíňák je napnutý tak a zní to jak kdyby se tam něco točilo takže fakt nevím
- Reklama
Re: Divné zvuky za chodu motoru
No nevím jak Lanos, ale třeba Nubiry mají klimu poháněnou jedním plochým řemenem a ten pohání servo, klimu a alternátor, kromě toho je tam tuším jedna vodící kladka a jeden automatický napínák..... Setkal jsem se i se systémem, kde na klice byly 2 řemenice jedna na alternátor a servo a jedna na klimu a pak tam byly i 2 řemeny, většinou klínové...... zřejmě jeden klínový řemen v případě sepnutí klimy nestíhal ..... což u plochého nehrozí.
Každopádně kompresor klimatizace se točí neustále a připojení kompresoru zajistí elektromag. spojka která je uvnitř té řemenice , tedy vše se točí a slyšet tam můžeš ložiska, všech kladek, altíku a řemenic.....
A jestli jsi něco urval a pak to vydává zvuky, bude asi třeba na 99% to zničený vyměnit či opravit.....
Každopádně kompresor klimatizace se točí neustále a připojení kompresoru zajistí elektromag. spojka která je uvnitř té řemenice , tedy vše se točí a slyšet tam můžeš ložiska, všech kladek, altíku a řemenic.....
A jestli jsi něco urval a pak to vydává zvuky, bude asi třeba na 99% to zničený vyměnit či opravit.....
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Re: Divné zvuky za chodu motoru
No já jsi nejsu jistý já jsem odstavil kompresor klimi a ono to někdy dělá někdy ne je to zajimavé a u Lanose je to že řemenice od kliky pohání zvlášt alternátor a zvlást kompresor a ten je odstavený