Zdravím,
dnes jsem měnil žárovku v hlavním světlometu a při té příležitosti jsem zkusil nastavit světlomety podle návodu v ruském manuálu. Jinej jsem nenašel.
Mám Matesa I,takže motorky na náklon jsou vně reflektoru,náklon se dal nastavit přes šestihran u pohonů,ale středění se mi nepodařilo. nastavuje se přes ozubené kolečko ,jeho otáčením doleva nebo doprava se paprsek nepohnul. Zítra shodím parabolu a juknu se ,jak ten mechanismus funguje. Otvorem pro žárovku je vidět šroubovice a kostka zřejmě se závitem.
Poradíte, jestli nemohlo ,při dojetí nakonec závitu nemohlo dojít k vypadení kostky ze závitu? A ani při šroubování na druhou stranu se kostka nechyne....,
A ještě poznatek. při zapnutí dálkových se změní náklon paraboly-motorky jedou, po přepnutí na potkávačky se utaví polohy.
Světla nastavení
Moderátor: Blue Lanos
- MATIZ 1999
Světla nastavení
Babeta 1986 Zelený šíp
Fáčko Silver line
Matiz 99 ABS,2xbag,servo
Toyota Carina E 1,6 etalon 100% spolehlivosti aut
Fáčko Silver line
Matiz 99 ABS,2xbag,servo
- Reklama
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
Re: Světla nastavení
Zdravím všechny na foru a pozastavuji se nad tímto příspěvkem / dotazem , neb mne to také zajímá.
Nejsem si vědom toho , že by hlavní světlomet měl seřizovací prvky ???
Pokud máte někdo zkušenost - popište to sem prosím. Mám totíž takový dojem, že bych si to /asi / potřeboval také seřídit . Zatím jsem u STK vždy kontrolou prošel bez problému.
......................
Bývalý člen Matiz clubu reg.č.20 / Vazounek /
Matiz SE/II.o.8 r.v.07/2002 sv.zel.metlina U38 -- STK+Emise do 07/2014
Nejsem si vědom toho , že by hlavní světlomet měl seřizovací prvky ???
Pokud máte někdo zkušenost - popište to sem prosím. Mám totíž takový dojem, že bych si to /asi / potřeboval také seřídit . Zatím jsem u STK vždy kontrolou prošel bez problému.
......................
Bývalý člen Matiz clubu reg.č.20 / Vazounek /
Matiz SE/II.o.8 r.v.07/2002 sv.zel.metlina U38 -- STK+Emise do 07/2014
- MATIZ 1999
Tak tady je foto z ruského manuálu na údržbu.
Babeta 1986 Zelený šíp
Fáčko Silver line
Matiz 99 ABS,2xbag,servo
Fáčko Silver line
Matiz 99 ABS,2xbag,servo
Seřízení světel je přece na STK v ceně,aspoň mě to technik říkal,když světla dolaďoval na Corolle.
Matiz 0,8 (2003)
Stáva sa, že po výmene žiarovky svetlá svietia zle. nie je to nastavením svetiel, ale nekvalitnými žiarovkami. Dosť veľa som ich na Aveu už povymieňal, skúšal som drahé aj lacné, a žiaľ na STK mi rozbabrali nastavenie svetiel tak, že ešte dva mesiace som chodil po servisoch, skúšal nastaviť v tme o stenu ... Proste vyšlo mi : kúp dobrú žiarovku, žiadne primodrelé, so zvýšenou svietivosťou, ale biele najlepšie Bosch, nebabri do nastavení svetiel a máš pokoj.
Boris
Chevrolet Aveo 1,4 16V SE Elite, 69kW, 2007, 210 tis km,
Chevrolet Aveo 1,4 16V SE Elite, 69kW, 2007, 210 tis km,