2000 Nubira 2.0L benzin - nestartuje

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
Miloslav

2000 Nubira 2.0L benzin - nestartuje

Příspěvek od Miloslav »

Po vymene hlavy starovala na jedno skrtnuti. Vykon byt take vporadku. To trvalo asi tak tyden. Potom zacala stavkovat jenom nekdy nenastartovala. Dnes uz ji nemohu nastartovat vubec. Vymenil jsem palivove cerpadlo, palivovy filter a profoukal palivove vedeni. Zkoumal dalsi priciny a zjist, ze za palivovym filtrem jde dale benzin. Kdyz naleji trochu benziny na vzduchovou klapku, tak chytne a po spotrebovani benzinu zase zdechne.
Muze mi nekdo poradit, vcem je zakopany pes?
Dekuji Mila
Reklama

Richard

Re: 2000 Nubira 2.0L benzin - nestartuje

Příspěvek od Richard »

no pokud jsi si jistý, že je zapalování OK ( zapalovací modul, kabely a svíčky) ,tak se soustřeď na vstřikovací lištu, do ní čerpá přes filtr čerpadlo v nádrži benzín a tlačí tam tak 3 atm, v tý liště je i přetlakový ventil a co je nad 3atm. tak přepouští z5 do nádrže...... na liště je takový ventilek jako u kola, na něm můžeš změřit tlak v liště, každopádně pokud máš zaplý zapalování musí být v liště dostatečný tlak paliva - cca 3 atm. Pokud v liště tlak je, můžeš ji po povolení asi 2 šroubů vysunout ze sání ( drží ji jen "O" kroužky vstřikovačů) když s vyndanou lištou a připojenou k benzínu a elektrice se pokusíš nastartovat, bude ti z ní vystřikovat benzín, neměl by ze všech vstřikovačů odkapávat ale opravdu přesně vystřikovat a je ho docela dost, tak se nelekni..... pokud nic nestříká, máš asi problém v řídící jednotce, nebo v nějakém čidle na klice, vačce atd.
další možnost jednoduché kontroly je takový: Pokud po neúspěšném nastartování (cca 5 sekund točení) vyndej svíčky a pokud jsou mokré od benzínu a když se podíváš dírou po svíčce do válce tak v prohlubni pístu musí být "hladinka benzínu" je to vidět když tam posvítíš baterkou.... pokud je sucho opravdu je to v přívodu benzínu....., nebo ty čidla, řídící jednotka neví že má vstříknout benzín ( tlak v liště je OK)
Je toho dost , je to jasný ?
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Miloslav

Příspěvek od Miloslav »

Mnohokrat dekuji za rozsahlou odpoved. Verim, ze to muze byt mnoho moznosti a nebo snad nejaka blbost . Tak jeste na upresnenou. Kdyz odpojim benzinovy privod do listuy, co na ni je ten ventilek, tak pumpa tlaci benzin, ale pod min. tlake. Po napojeni vedeni zpet jsem meril tlak na ventilku a ukazalo to NULU. Take jak odpojim zpetny chod do nadrze, tak z neho nic netece. Pumpu jsem vymenil za novou a take palivovy filtr. Filtr je usazen spravne - sipky jsem kontroloval. Kde teda muze byt zakopany pes?
Diky Mila
tatřík

Příspěvek od tatřík »

Zdarec, no pokud to netlačí ani po výměně pumpy a filtru, zbývá odkontrolovat celé vedení, jestli to někde není ucpané, zlomené nebo skřípnuté a tak. Pak taky, jestli jde na pumpu správný proud a ona tudíž může pracovat tak, jak má a potom ještě zkontrolovat, jestli není ucpaný oddech z nádrže. Nevím přesně, jak to má Nubira, ale někde tam, musí být otvor, kterým do nádrže proudí vzduch, když ubývá benzín, aby v nádrži nevznikal podtlak. Někdy se to ucpe a dělá to docela brajgl.
Miloslav

Příspěvek od Miloslav »

Cele benz. vedeni jsem profoukal pod tlake. To je volne. Benzin vystrikal az u vstrikovaci listy. Ted jeste zkontroluji to vicko na nadrzi, zda neni ucpana dirka. Pumpa pracuje, jak zapnu zap. klicek, tak je v provozu. Budu zkoumat dale, snad se mi to jednou podari odhalit.
Diky Mila
conpet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od conpet »

už jezdí ?
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“