Nepřesné řazení
Moderátoři: Blue Lanos, mzprx, smire666
Nepřesné řazení
Ahoj. Mám orlíka měsíc, najeto 1500 km. Do 1000,-Km bez závad. Po této době bez příčiny při řazení z neutrálu na 1 případně 2 převodový stupeň se ozývá kovové cvaknutí, řazení na tyto dva stupně se zdá pocitově delší. Jinak zatím bez závad. Má někdo stejný, obdobný problém?
- Reklama
Re: Nepřesné řazení
Šup do servisu,pokud si to ještě "nesedne".Řazení je jinak u Orlíka to nejlepší co jsem kdy měl,žádný cvakání,přesný jak švýcary.
Yamaha XJ6 Diversion,Yamaha WR 250R,Chevrolet Orlando 1,8LTZ černá metalíza
Mam presne ten problem mam auto jeden rok.22600 km a tiez pri zaradeni z neutralu do jednotky, pocujem take kovove cvaknutie.Neviem ci je to z prevodovky alebo z podvozku.Zaradit sa mi da bez problemov.A roby mi to aj na neutrale, ked sa pohnem dolu z kopca, tak to tak cvakne.Ale zasa robi to len ked auto dohsie stoji.Bol som s tym v servise a tam to nespravilo ani raz.
to precvaknutie pri zaradeni 1 a po nastartovani robi aj mne ... ale iba po nastartovani potom uz nie.
ja mam zase takovy pocit, ze kdyz je venku teplo, tak kdyz radim, tak je to jakoby jsem radil pres nejakou gumu. V zime to nedelalo.
-
bavil som sa v servise jednotka a spiatocka nemaju synchronizator preto sa tazsie radi. Aspon tak mi to bolo vysvetlene treba sa informovat popripade
Orol 1.8 16V 104 kW LTZ Biele
Treba si uvedomiť že v prevodovke je od vyroby OLEJ ktorý vyhovuje ,
nie ten najlepší olej aky tam može ist.
Ja som vymenil olej v prevodovke po asi 36 000 km a v pohode , radenie r.stupňov sa omnoho zlepšilo,hlavne za studena.
Olej tam ide napr. Shell SPIRAX 75W-90 vykonnostnej triedy GL-5 necelé 2 litre teda presne 1,8 litra
nie ten najlepší olej aky tam može ist.
Ja som vymenil olej v prevodovke po asi 36 000 km a v pohode , radenie r.stupňov sa omnoho zlepšilo,hlavne za studena.
Olej tam ide napr. Shell SPIRAX 75W-90 vykonnostnej triedy GL-5 necelé 2 litre teda presne 1,8 litra
Škrípe kulisa riadiacej páky, teda to puzdro v ktorom je páka uložená,wsskAT píše:ja mam zase takovy pocit, ze kdyz je venku teplo, tak kdyz radim, tak je to jakoby jsem radil pres nejakou gumu. V zime to nedelalo.
ale nechce sa mi to rozoberať....