Ahojte. Nedavno som si vsimol ze pri jazde po nerovnom terene na ceste pri podskoceny mi hodi ako keby kolesa jemne do lava alebo prava, pritom volanom mi vobec netrhne. Vzdy to musim potom volantom mierne dorovnat. Je to dost neprijemne a bojim sa aby sa to nezhorsilo a jedneho dna mi neposkocili kolesa tak ze ma hodi do protismeru. Vie mi niekto prosim poradit cim to moze byt? je len nieco uvolnene co treba dotiahnut? Kupil som si original knihu o Lanose aby som si jednoduhsie opravy mohol robi sam, tak staci ma len naviest kde bude asi zrada a ci je to mozne spravit doma.
Dakujem
Michal
Odskakovanie kolies pri jazde
Moderátor: Blue Lanos
- Reklama
Re: Odskakovanie kolies pri jazde
Zkontroluj tlumiče. Nejlépe někde v servisu na stolici. Kde dělají testy tlumičů a brzd.
člen AVEO Fanclubu č.4
Od 27.5. 2014 již jenom člen.
- vado
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
podla popisu to vyzera na umrete tlmice. Kedy boli naposledy menene ?
podla popisu to vyzera na umrete tlmice. Kedy boli naposledy menene ?
V.
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
-
Ahojte je to mozne lebo tlmice som menil asi pred5timi rokmi a uz davnejsie sa mi zdalo ze netlmia narazi.
Ja by som skor nez na tlmice tipoval na spodne gulove capy a pripadne silentbloky ramien. Pisem z vlastnej skusenosti.
Pred par rokmi tak ako dnes tu vsetci radili tlmice, tlmice. Sice vraj boli kaput, aj ked podla mna sa chovali tak ako original tlmice nove.
Menil som sa podstatne tvrdsie kyb excel g (nevhodny vyber pre espero ako som velmi skoro zistil). Zaroven silentbloky ramien, bohuzial za neoriginaly. Spociatku sa zdalo ze auto ide stabilnejsie, hlavne na nerovnostiach v zakrutach menej tancovalo, ale po par tyzdnoch sme boli pri starom. Neriesil som to az minuly rok pri prilezitosti dvojrocnej povinnej lekarskej prehliadky auta mi chlapik povedal ze to auto plava, takze som sa prinutil vymenil silentbloky za nove vymenou ramena s uz nalisovanymi silentblokmi. Rameno aj silentbloky original a zaroven sa menili aj gulaky, kedze boli na novom ramene. Po vymene bolo z toho uplne ine auto. Na nasej velmi kvalitnej a super dialnici TT-BA som zrazu nemusel korigovat smer vzdy ked som sa dostal na dalsi usek, kde nebol ani trosku zvlneny asfalt, kedze nik nemal potrebu vymenit ho za novy. Ani na testovacom predele dvoch asfaltov v zakrute, ktoru denne chodim som nemusel takmer vobec napravat auto do priameho smeru. Nie ako pri poslednej jazde so starymi ramenami.
Mam espero ale to sa od lanosa na prednej naprave nijako nelisi. Snad len riadenim.
Mimochodom tyzden nove kyb excel g na meraku (misky na koleso v podlahe pneuservisu co trosku kyvali s autom v roznych osiach) ukazali menej ako 75% .
Pred par rokmi tak ako dnes tu vsetci radili tlmice, tlmice. Sice vraj boli kaput, aj ked podla mna sa chovali tak ako original tlmice nove.
Menil som sa podstatne tvrdsie kyb excel g (nevhodny vyber pre espero ako som velmi skoro zistil). Zaroven silentbloky ramien, bohuzial za neoriginaly. Spociatku sa zdalo ze auto ide stabilnejsie, hlavne na nerovnostiach v zakrutach menej tancovalo, ale po par tyzdnoch sme boli pri starom. Neriesil som to az minuly rok pri prilezitosti dvojrocnej povinnej lekarskej prehliadky auta mi chlapik povedal ze to auto plava, takze som sa prinutil vymenil silentbloky za nove vymenou ramena s uz nalisovanymi silentblokmi. Rameno aj silentbloky original a zaroven sa menili aj gulaky, kedze boli na novom ramene. Po vymene bolo z toho uplne ine auto. Na nasej velmi kvalitnej a super dialnici TT-BA som zrazu nemusel korigovat smer vzdy ked som sa dostal na dalsi usek, kde nebol ani trosku zvlneny asfalt, kedze nik nemal potrebu vymenit ho za novy. Ani na testovacom predele dvoch asfaltov v zakrute, ktoru denne chodim som nemusel takmer vobec napravat auto do priameho smeru. Nie ako pri poslednej jazde so starymi ramenami.
Mam espero ale to sa od lanosa na prednej naprave nijako nelisi. Snad len riadenim.
Mimochodom tyzden nove kyb excel g na meraku (misky na koleso v podlahe pneuservisu co trosku kyvali s autom v roznych osiach) ukazali menej ako 75% .