100 oktanů v plné síle ;)

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
jakub

100 oktanů v plné síle ;)

Příspěvek od jakub »

Takze panove jste me vsichni, co basnite o tomhle benzinu, nastvali a rozhodl jsem se to zkusit jednu nadrz taky. Zrovna dojizdim nadrz Vpower klasiky, auto zahraty, v nadrzi zbyva tak pet litru, dolil jsem tedy 30 litru 100oktanove stavicky, vyplaz litr a vydal se projet. Prvnich dvacet kilaku nic moc (asi se dojizdeli litry 95 nebo to bylo redeny, nevim) Kazdopadne uz jsem si rikal, jak se mi potvrzuje muj a priori skepticky nazor na todle palivo.
Pri ceste zpatky mi najednou prijde, ze jedu nejak rychle a taky ze jo, nekoukal jsem na tachometr, plyn jako vzdy, ale auto jede jak utrzeny ze retezu - 160 po rovine a furt stoupa, ani nevim jak, pritom jsem tak rychle ani jet nechtel, proste to co jindy dam na udrzeni rychlosti dneska prida auticku a utika to dopredu cim dal tim rychleji. Dal mi prijde, ze uz od nizsich otacek (tipuju tak o petset-tisic dolu) je citit vykon, ktery normalne prichazi az o chvilku dyl. Proste parada.

Pravidelne tankovat nehodlam, ne snad, ze by to byl az tak problem penez (jakoze i to je duvod), ale zablbnout si potrebuju jen obcas. Samotny Vpower je myslim i tak dobrym pitivem pro mateze a nevidim duvod to hnat do extremu. Navic jsem ted byl nucen prezout na zimaky a tudiz blbnuti asi zase na par mesicu konci ;)
Reklama

Joska

Příspěvek od Joska »

Jakube gratuluji tvemu mazlickoj k predvanocnimu darku v podobe dobreho benzinku. :D Jsem rad,ze si poznal :) ze malinko zvyseny naklad na palivo ti drobek vrati i s uroky 8)
Joska Turnov SE 0,8 RED 1999
prodám na díly/opravu
http://www.motomencl.cz
http://kemp.kvalitne.cz
http://www.hpsporting.cz
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Co je to za "stovku"? VP Racing nebo něco jiného?
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
jakub

Příspěvek od jakub »

Ondras píše:Co je to za "stovku"? VP Racing nebo něco jiného?
jasny ;) (btw tri body za litr ;) - slaby flastr, ale aspon neco)
zabijec

Příspěvek od zabijec »

A nebo jsi jel zpátky po větru :lol:
Jestli jsi už měl ty zimáky tak 50% zlepšení výkonu bude tam
:(
A taky je možný že čtyřválci narozdíl od třívalce ta 100vka fakt šmakuje :shock:
Už bez Matesa
jakub

Příspěvek od jakub »

zabijec píše:A nebo jsi jel zpátky po větru :lol:
Jestli jsi už měl ty zimáky tak 50% zlepšení výkonu bude tam
:(

na letnich a vitr neznatelny - mam to projety, pak jsem si odjel jeste 10 km jakoby opacnym smerem po "okreskach" - jak rikam, ja urvanej ze retezu

btw: na zimnich nebudu zkouset rychlou jizdu, naklani se to, proste opruz, uz aby byl aspon snih - skola smyku vola ;)
zabijec píše:A taky je možný že čtyřválci narozdíl od třívalce ta 100vka fakt šmakuje :shock:
nevim, neresim ...
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Proč by měl bejt někdo rychlejší na zimákách ? Zimáky maji mít přece stejnej rozměr jako letńáky. Když mam předepsáno třeba 195/55 R15 tak to mam na zimní i letní.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Krtek píše:...Zimáky maji mít přece stejnej rozměr jako letńáky...
To není nikde psáno. Je klidně možné vozit v létě 185/50R14 a v zimě 145/70R13. Oboje legálně.
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Jakub mel 185 letni a 145 zimni, tak proto rychlejsi 8)
jakub

Příspěvek od jakub »

Ondras píše:
Krtek píše:...Zimáky maji mít přece stejnej rozměr jako letńáky...
To není nikde psáno. Je klidně možné vozit v létě 185/50R14 a v zimě 145/70R13. Oboje legálně.
muchas gracias ... zcela presne ;)
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“