Dnes som dosiel po 7-dmich dnoch k autu a ziadna reaokcia. Akumulator na nule.
Pretoze v piatok cestujem s rodinou na dovolenku, neostalo mi nic ine, len kupit novy.
Potom som skusil merat, kade to uteka. Konecne zistenie: Poistka F1 v kabine, napaja vnutorne osvetlenie, kufor, zadne hmlove svetla a antenu. Po pripojeni tejto poistky ide z akumulatora 1.2A. Teda dost na to, aby akumulator 56Ah umrel za tri dni.
Mozno to ma suvis s tym, ze pred nejakym casom mi skapalo vysuvanie anteny. Po odpojeni kablov a znovunainstalovani bakelitovych krytov mi prave tuto poistku vyhodilo. Po vymene vsetko ok. Pretoze sa autom jazdilo denne, tak sa neprejavil zvyseny odber z baterky.
Kukol som do mudrej knihy, ale nikde som nenasiel, ako skutocne je zapojena vysuvna antena. Skusil som odpojit vsetky veci, ktore dana poistka napaja. Nic nepomohlo, ten odber tam stale je. Ked poistku vyberiem, vrati sa vsetko k normalu.
Bud je teda zrada v napajani anteny (nedokazem si predstavit, preco ten ta spotreba tam je, aj ked antena je odpojena), alebo asi je niekde "nacaty" niektory kabel a robi ciastocny skrat. Hybanie zvazkov za bakelitmi v kufri neprinieslo ziadnu zmenu.
Teda zatial jazdim bez zadnych hmloviek. Nema niekto podobne skusenosti ?
Vybity akumulator
Moderátor: Blue Lanos
- vado
- Kontaktovat uživatele:
Vybity akumulator
V.
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
- Reklama
- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vybity akumulator
No mne sa stalo aj na novej baterke ze cca po tyzdni a pol som nenastartoval. Baterka mi klesla na dakych 12V a uz som nenastartoval. Dako som ale zatial ani neskumal co mi to zerie kedze tam mam kopec vlastnych kablikov Ale ked bude viacej casu tak skusim pomerat.
Seat Altea XL 1,6 TDI
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996