Nepravidelný chod motoru

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
pavel2903

Nepravidelný chod motoru

Příspěvek od pavel2903 »

Dobrý den,koupil DAEWO 1349cm Lanos r.v.2000.Ted se objevila závada a nevíme kam se zaměřit.Při jízdě na rychlostní stupeň 1,2,3 jede auto v pohodě,ale při přeřazení na 4,5 musí být motor vytočen na cca_3000otáček aby jelo v klidu.Při otáčkách 2000-3000 se auto klepe nechce se mu jet._Vyměnili jsme zapalovací cívku,která byla v ...... udělali kontrolu tlaků v motoru.Vše je v pořádku.
Reklama

Bilas

Re: Nepravidelný chod motoru

Příspěvek od Bilas »

Nevím jestli ti to pomůže, ale něco podobnýho se stalo i mě. Pár dnů po koupi 1.5ky Lanose začal motor zlobit, na volnoběh šel na tři válce, za jízdy to šlo, ale musel se držet nad 3000. Jezdím hodně ve městě, takže se s tím v podstatě nedalo jezdit, tak jsem to jednomu známýmu automechanikovi. Za dva dny už bylo auto opravený, prý byly ucpaný olejový kanálky v hlavě motoru, takže ventily u jednoho válce nebyly vůbec mazaný. Vačka prý byla lehce odřená, kanálky vyčistil (prý ten sajrajt musel navrtávat :shock:), poskládal to zase zpátky, dal proplachovací olej, pak normální a auto už jede úplně normálně, volnoběh OK. Prý si to možná sedne, protože to naštěstí ještě nebylo tak vydřený (jel jsem tam v podstatě hned jak to začlo dělat), při nejhorším budeme muset měnit vačku a ventily, ale zatím mám od opravy najeto cca 1000km a řekl bych že volnoběh je čím dál hladší, tak uvidíme. Každopádně je to prý největší bolest těhle motorů, ale ty máš 1.4, nevím jak je to u nich.
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...hm to máš docela kliku Bilas, doslova

Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

ty motory jednactyrky se u nas neprodavaly, co tady je, je vsechno dovoz /u nas byla k mani tusim 1.5 8ventil a 1,6 16ventil/, ale par lidi je tady melo a snad i ma, tak by se mohl nekdo pridat, jestli to uz taky resil -i
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
prol75

Příspěvek od prol75 »

Akri píše:ty motory jednactyrky se u nas neprodavaly, co tady je, je vsechno dovoz /u nas byla k mani tusim 1.5 8ventil a 1,6 16ventil/, ale par lidi je tady melo a snad i ma, tak by se mohl nekdo pridat, jestli to uz taky resil -i
Já 1.4ku mám a problémy jsem měl podobný . Čím to přesně bylo nevím , ale nechal jsem udělat rovoďák , vyměnil kabely , svíčky a hlavně zlobila lambda sonda - pak to bylo OK .
mino22

Příspěvek od mino22 »

Ja mam 1.5 a takyto problem som tiez mal , bohuzial musim napisat , ze to tiez bolo upchatymi kanalikmi na mazanie a musel som menit vacku a vela veci okolo toho . No tiez neviem co presne , lebo som pomenil uz polovicu auta . Ale nieco to robilo , lebo teraz je uz pokoj a ide tak ako ma .
Daewoo Lanos sedan , r.v.97 ,1.5 sohc.
Odpovědět

Zpět na „LANOS“