Športový výfuk

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
Dimco Nubira 97

Športový výfuk

Příspěvek od Dimco Nubira 97 »

Prosim Vás mám problém. Môj starý výfuk resp. nový je furt volakde deravý a stále niekde netesní a prdí. Podobá sa to športovému :D. Ale o to nejde to je len zámienka ho šmariť do P a kúpiť nový. Ale ja by som chcel nejaký tuningový ibaže sa výfukom prd rozumiem. Poradte odkial aký .... najlepšie taký ktorý bi aj pasoval a nemusel by som moc prerábať.... a vlastne oplatí sa to ? je fakt trošku nižšia spotreba a väčší výkon ? a ako je to s legislatívou nehodnotí sa to ako zásah do koštrukcie vozidla ?
Daewoo Nubira 1.6 SX 106hp :)
Otieckova Epica 2.0 VCDI 110kW v mojom užívaní aby ste ma toľko nehanili :D
Seat LEON 1.4 TSI
Reklama

Serpico

Re: Športový výfuk

Příspěvek od Serpico »

...většinou tzv. sportovní výfuky nejsou schváleny pro běžný provoz - decibely, každý výfuk je schválený spolu s autem a vyznačena hlučnost v TP, ...no měl jsem ho 6let a nikdo si mě nevšim a na STK jsem procházel ale uhnil mi a teď jsem si koupil řekněme kvalitní vyrobeného z oboustraně pozinkovaného plechu 3 díl a 2 díl ten jsem musel pro úpravy pro sportovní měnit taky i když nebyl prorezlý zn. Bosal, inu vyber si ale u sportovního nečekej snížení spotřeby naopak čekej asi o 1/2 litru větší...

Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Topol

Příspěvek od Topol »

Pěkný den :D
Naprosto souhlasím se Serpicem.zákon o zachování energie platí naprosto bez výhrad,jestli chceš vyšší výkon tak jedině za cenu vyšší spotřeby! No a výfuk ten má každá fabrika napasovaný na optimální výkon v rámci spotřeby na daný motor! Možná blbý přirovnání ale napadlo mě protože jsem kluk z vesnice a platilo "Dej krávě do držky a ona ti dá do dížky!" /dížka=vědro na dojení :lol: / a nebo "Dej koňům ovsa a oni půjdou hopsa :lol:
To to by stačilo tak hlavně ať nám jezdí a nezlobí -i
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...nakonec mi zcela vyčerpávajícím způsobem doplnil Topol, výfuk a sání je " naladěno " z výroby a všechny další úpravy jsou dost náročné, tzv. sportovní koncovky, tedy třetí díl má většinou jiný větší průměr trubky, proto mi zkurvili i druhý díl...

inu mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Dimco Nubira 97

Příspěvek od Dimco Nubira 97 »

Kua tak to nebude lne kúpiť a namotnovať :D ale strašne premýšlam či naozaj investovať do tuningu alebo nie... budúci rok chcem totiž kupovať Chevrolet Cruze LT 2.0 VCDI tak neviem či sa mi oplatí vrážať love do Nubiry...
Daewoo Nubira 1.6 SX 106hp :)
Otieckova Epica 2.0 VCDI 110kW v mojom užívaní aby ste ma toľko nehanili :D
Seat LEON 1.4 TSI
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“