Klima - kondenzator /chladič/ už 2x zlý
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Klima - kondenzator /chladič/ už 2x zlý
Ahojte, v priebehu troch rokov už druhy krat reklamujem kondenzator /chladič/klimy.Už som z toho zufaly no vždy to stiham v ramci zaruky,neviem este ako dopadne tato reklamacia je to v stadiu riesenia.Ja neviem ci to taky smejd vyrobok / vyjadrenie klimatizeroch nekvalitny material/ ale uz mam toho dost.Prvy novy kus unik pod srubou ventilatora vydrzal cca 1 rok, druhy kus terajsi unik zo zadnej strany pri rame .Nestretli ste sa z takym podobnym pripadom ?Este otazocku pri vymene ste menili aj susic klimy- mam odporucanie od mojich klimatizerov ze nebolo by od veci to vymenit no tlacit dalsich 30E sa moc nechce.
CRUZE 1,8 LT,Pewter
- Reklama
Re: Klima - kondenzator /chladič/ už 2x zlý
aky chladic tam mas? Ja som bral taliansky geri, z jedneho lacneho obchodu z ciech a po naplneni tyzden ok, kvoli oavam som kontroloval chladic aj spoje kazdy den, a po tyzdni bez viditelneho poskodenia flak uprostred nicoho. Proste tam kde nie je ani skrutka ani ventilator len je to odhalene pre pripadne kamienky z cesty, ale ziadne poskodenie vidno nebolo, len flak z fluoreskujucej farby.
Ja som pri montaiz daval pod tie klingeritove podlozky pod skrutky este aj kusky gumy z duse (2mm hrube) a teraz zom to poistil aj lepidlom body 999 do priestoru skrutiek aby som ich odizolovla aj pri pripadnom zatekani vody. A este som cely chladic prekryl plastovou sietkou proti kamienkom. Tak uvidim ci to tentoraz vydrzi. Len som spoje pre istotu zalepil anaerobnym lepidlom na skrutky a az potom som sa dozvedel ze to svinstvo tuhne po styku so zelezom takze na tom hliniku to asi rychlo nestuhne, este aj po 2 mesiacoch je tekute :/. A kedze islo uz o 4. vymenu chladica tak som uz radsej vymenil aj vysusac/zasobnik. Mozno teraz po naplneni bude klima fungovat aj pri 5stC a budu sa nou dat pri tejto teplote odhmlovat skla. A teraz som bral chladic cez autocentrum a korejsky. Na rozdiel od talianskeho bol nalakovany na cierno a spodne nozicky presne sedeli na dierach v nosniku.
Ja som pri montaiz daval pod tie klingeritove podlozky pod skrutky este aj kusky gumy z duse (2mm hrube) a teraz zom to poistil aj lepidlom body 999 do priestoru skrutiek aby som ich odizolovla aj pri pripadnom zatekani vody. A este som cely chladic prekryl plastovou sietkou proti kamienkom. Tak uvidim ci to tentoraz vydrzi. Len som spoje pre istotu zalepil anaerobnym lepidlom na skrutky a az potom som sa dozvedel ze to svinstvo tuhne po styku so zelezom takze na tom hliniku to asi rychlo nestuhne, este aj po 2 mesiacoch je tekute :/. A kedze islo uz o 4. vymenu chladica tak som uz radsej vymenil aj vysusac/zasobnik. Mozno teraz po naplneni bude klima fungovat aj pri 5stC a budu sa nou dat pri tejto teplote odhmlovat skla. A teraz som bral chladic cez autocentrum a korejsky. Na rozdiel od talianskeho bol nalakovany na cierno a spodne nozicky presne sedeli na dierach v nosniku.
Zaujimala by ma ta sietka ,aka to presne je a sposob uchytenia,sice mam mriezky v maske aj hore aj dole /no ale teraz dierka zo zadnej strany/ .Spojov sa neobavam davam nove silikonove tesnenia.Ten chladic vyrobca znacka nejaka AVA ked sa nemylim je to kupovane cez ELIT.Tie gumy si daval pod ventilator na tie sruby ked som dobre porozumel?
CRUZE 1,8 LT,Pewter
Sietku som mal taku lacnu plastovu co dostat v zahradkarstve s malymi okami. Kovovoa zhrdzavela az sa trhala za jeden rok, takze skusam teraz plast. Proste som vystrihol o cca 10cm na kazdej strane vacsiu sietku na bol chladic prilozil ku chladicu tusim pod ventilator na uz namontovany chladic a zahol na krajoch vedla chladica, takze as k nemu ziaden kamen nedostane jedine narazom cez sietku. Okrem vetraku nie je ta sietka nijako upevnena, len to co pruzi trochu na okrajoch chladica.
Pod skrutky z oboch stran chladica som dal gumene kruzky vystrihnute z duse cca 2mm hrubky. Na to to co tam bolo, teda tu klilngeritovu podlozku, plechovu a hotovo. A este predtym som medzi rebra tam kde mali ist skrutky natlacil lepidlo body 999. Sice sa budu skrutky tazko davat von ale dufam ze som im obmedzil styk s vodou, solou a hlinikom chladica pretoze su obalene tym lepidlom.
Kruzky som daval nove aj ja, ale mam uz z toho fobiu, pretoze prva moja vymena chladica bola po strete s diviakom utesnene az na tusim 3ti raz a zda sa ze na vine bola rurka ktora od chladica ze bola asi prilis zohnuta z buracky a vdaka tomu ten spoj netesnil. Po vymene rurky to uz tesnilo.
Pod skrutky z oboch stran chladica som dal gumene kruzky vystrihnute z duse cca 2mm hrubky. Na to to co tam bolo, teda tu klilngeritovu podlozku, plechovu a hotovo. A este predtym som medzi rebra tam kde mali ist skrutky natlacil lepidlo body 999. Sice sa budu skrutky tazko davat von ale dufam ze som im obmedzil styk s vodou, solou a hlinikom chladica pretoze su obalene tym lepidlom.
Kruzky som daval nove aj ja, ale mam uz z toho fobiu, pretoze prva moja vymena chladica bola po strete s diviakom utesnene az na tusim 3ti raz a zda sa ze na vine bola rurka ktora od chladica ze bola asi prilis zohnuta z buracky a vdaka tomu ten spoj netesnil. Po vymene rurky to uz tesnilo.