Ahojte ,
chcem sa opýtať ,hlavne po naštartovaní a keď je motor ešte studený počuť také hlasné klepotavé zvuky od motora /ako keby kov udieral o kov/ , keď je motor teplý to klepotanie je už tichšie.
Nesúvisí to s nejakým problemom ?
Ďakujem.
Klepotavý zvuk ide od motora.
Moderátor: Blue Lanos
- Reklama
Re: Klepotavý zvuk ide od motora.
No mne robí tiež niečo podobné, ale ten zvuk je skôr podobný cinkaniu, ide mi to z oblasti rozvodov, alebo tam niekde. Príde mi to akoby niečo nebolo dotiahnuté, alebo niečo brnkotalo o niečo (dva kovy), tiež mi to robí len pri vyšších otáčkach, konkrétne keď je motor studený po jeho naštartovaní. Pri klasických voľnobežných otáčkach to nerobí. Klepotaví zvuk je široký pojem dôležité je z ktorej časti to ide.
Daewoo Leganza 2.0 16V, červená metalíza, koža, R.v. 1999, predtým Daewoo Espero 1.5 16V R. v. 1996 a Škoda 120 GLS
- Hanzy
Re: Klepotavý zvuk ide od motora.
Zalezi jaky zvuk ale pokud ten co myslim tak to delaji hydrostely a cim je chladneji muz to byt hlucnejsi nez teba v lete a na tohle ma vliv hlavne kvalita oleje,ja mel 10W a presel jsem na 5W a podstatne se motor stisil a i je na hydrostely doporucovan radeji 5W.Proste to zaklepka nez se to promaze a po chvilce to ztichne.
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha