Pružiny & tlumiče
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Pružiny & tlumiče
Predem se omlouvam za zalozeni noveho tematu, vim, ze uz to zde nekolikrat bylo, ale mam toho vic, co se v predchozich tematech neprobiralo.
Jak jste si nekteri v Milovicich vsimli, tak moje auto zepredu nevypada prave soumerne, tzn. ze pruziny, ktery jsem koupil (bohuzel uz jako jety) nejseou obe stejne dlouhy, resp. jsou, ale asi je jedna z nich uz unavena a tim padem se vic zmackne a auto je pak na jedne strane asi o 2 cm niz k zemi. Co se tyce estetickeho efektu, ze to blbe vypada, tak je to i spatny treba pri brzdeni, kdy ma auto tendenci se jakoby natacet k jedny strane.
A protoze jsem dnes byl u meho garage-mistra, s kterym jsem toto prodebatoval, tak mi i rekl, ze tlumice by taky chtely vymenit. Nastesti pry jen predni, ty zadni jeste chvili vydrzi.
A ted je zde otazka, kterou si kladu. Mam koupit novy nexia origo pruziny + tlumice, ale jen na predek, protoze zadni pruziny a tlumice jsou good.
Anebo koupit sport. snizeny pruziny (-40mm) + tlumice (Koni) taky jen na predek, i kdyz dozadu bych chtel taky dat snizeny pruziny, ale asi ne ted, protoze s penezma na tom nejsem ted prave nejlepe (no vlastne stale )
Tak kolegove poradte, jak tohle vyresit.
Jak jste si nekteri v Milovicich vsimli, tak moje auto zepredu nevypada prave soumerne, tzn. ze pruziny, ktery jsem koupil (bohuzel uz jako jety) nejseou obe stejne dlouhy, resp. jsou, ale asi je jedna z nich uz unavena a tim padem se vic zmackne a auto je pak na jedne strane asi o 2 cm niz k zemi. Co se tyce estetickeho efektu, ze to blbe vypada, tak je to i spatny treba pri brzdeni, kdy ma auto tendenci se jakoby natacet k jedny strane.
A protoze jsem dnes byl u meho garage-mistra, s kterym jsem toto prodebatoval, tak mi i rekl, ze tlumice by taky chtely vymenit. Nastesti pry jen predni, ty zadni jeste chvili vydrzi.
A ted je zde otazka, kterou si kladu. Mam koupit novy nexia origo pruziny + tlumice, ale jen na predek, protoze zadni pruziny a tlumice jsou good.
Anebo koupit sport. snizeny pruziny (-40mm) + tlumice (Koni) taky jen na predek, i kdyz dozadu bych chtel taky dat snizeny pruziny, ale asi ne ted, protoze s penezma na tom nejsem ted prave nejlepe (no vlastne stale )
Tak kolegove poradte, jak tohle vyresit.
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- Reklama
No prave, o cenu jde az v prvni rade. Ale zase nexie na original pruzinach vypadaj jak offroadPajda píše:Já osobně bych byl pro originál výšku (otázka výrobce je další problém), ale budu tady v menšině
Navíc to asi vyjde i levněji.
A kdyz uz mam 15" kola, tak nechci mit takovy vysoky auto, to zas bude par tydnu rozhodovani. Dusi jsem tuner, ale nechci mit auto na dozivoti a az ho budu prodavat, tak to si kazdej hned rozmysli, esli radsi koupit auto "v serii" nebo mirne upraveny.
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
to bych si dovolil s tebou nesouhlasit, treba proc by na kadetta prodavaly pruziny 60/40mm. potazmo i na nexii, neb v Nemecku uz toto ma dost nexiiPajda píše:Jednoznačně musí mít auto stejnou výšku, jinak bude vypadat blbě a ani jízdní vlastnosti nebudou nic moc.
Ale asi dam opravdu jen ty seriovy a origo tlumice taky nebudou stat balik
Pružiny a tlumiče by měly být aspoň trochu sladěný dohromady, aby se auto chovalo slušně. Jinak by ti mohl v zatáčkách na dlažbě třeba odskakovat zadek.milosh píše:to bych si dovolil s tebou nesouhlasit, treba proc by na kadetta prodavaly pruziny 60/40mm. potazmo i na nexii, neb v Nemecku uz toto ma dost nexiiPajda píše:Jednoznačně musí mít auto stejnou výšku, jinak bude vypadat blbě a ani jízdní vlastnosti nebudou nic moc.
Ale asi dam opravdu jen ty seriovy a origo tlumice taky nebudou stat balik
Na Nexii vzpomínám v dobrém , ale MPV je MPV
neválí se vám v garáži nepotřebná SPZ - v mé sbírce je pro ní místo,
neválí se vám v garáži nepotřebná SPZ - v mé sbírce je pro ní místo,
Jasne, ja to myslel ale tak, ze bych koupil treba pruziny -40mm a k nim tlumice sport. taky kratsi, ne origo dlouhy.
Ale stejne asi koupim origo na nexii, takze debata vlastne bude o nicem Uz jsem starsi clovek a dam prednost autu, co bude kazdej den jezdit bez problemu do prace nez snizenymu sportaku, kterym budu mit problem zajet do garaze (nastesti ji nemam, ale to jen pro priklad)
Mara o tom vi svoje, co Maro?
Ale stejne asi koupim origo na nexii, takze debata vlastne bude o nicem Uz jsem starsi clovek a dam prednost autu, co bude kazdej den jezdit bez problemu do prace nez snizenymu sportaku, kterym budu mit problem zajet do garaze (nastesti ji nemam, ale to jen pro priklad)
Mara o tom vi svoje, co Maro?
- Blue Lanos
nuz milosh nemozes mat aj komfrt aj nizke auto a este ho aj dobre predat to proste nejde do kopy Ale to dobre vies. Taakze ja by som navrhoval vymenit, ked uz tak vsetky tlmice za napriklad tie co ma richiprofi KYB Ultra SR viezol som sa na nich a mozem povedat, ze take pruzenie nema ani jeden lanos ktorym som sa viezol A to ma origo pruziny skratka, ked som chcel autom zaperovat za zadny kufor tak som skoro onemel. Ze to zatlacim 1 prstom ale na Kyboch to neslo jednoducho len celou vahou predok samozrejme rovnako. Auto nie je tvrde a nadherne sedi na ceste nenaklana sa ako parnik Ja po zvezeni jeho strojom definitivne kaslem na nizsie pruziny (pac by som nevosiel do garage) a idem smerom lepsich tlmicov KYB Tolko moja rada ale urcite nekupuj origo tlmice - vyhodne peniaze!!! Tie kyb ti urobia auto ako keby si mal nizsie struny a mas zachovanu vysku a super jazdny komfort Ale rozhodnutie je na tobe....
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Blue, dik za radu, uz jsem tady o tech tlumicich cetl, tak si zjistim, kdo ze znamych lidi je ma abych to videl na vlastni bulvy
Tak jeste technicka
Mam moznost koupit plynovy tlumice GABRIEL - USA. Ale nikde jsem o nich neslysel, tak by me zajimalo, co to je zac a pokud je nekdo mate, jaka je spokojenost. Precejen dat za novy 4 znackovy tlumice 10 000,- je nyni nad moje sily
A jeste jeden dotaz. Hlavne asi na Pecu a Marka, majitele tlumicu KONI.
Videl jsem v Milovicich I.C.-ho, jak tyto tlumice serizoval-snizoval pred sprintem. A me by zajimalo, jestli se diky temto tlumicum aspon o kouseksnizi vyska vozu, nebo to je jen diky tomu, aby byly tvrdsi?
Mozna se ptam jako lama, ale nejak se v tom nevyznam
Mam moznost koupit plynovy tlumice GABRIEL - USA. Ale nikde jsem o nich neslysel, tak by me zajimalo, co to je zac a pokud je nekdo mate, jaka je spokojenost. Precejen dat za novy 4 znackovy tlumice 10 000,- je nyni nad moje sily
A jeste jeden dotaz. Hlavne asi na Pecu a Marka, majitele tlumicu KONI.
Videl jsem v Milovicich I.C.-ho, jak tyto tlumice serizoval-snizoval pred sprintem. A me by zajimalo, jestli se diky temto tlumicum aspon o kouseksnizi vyska vozu, nebo to je jen diky tomu, aby byly tvrdsi?
Mozna se ptam jako lama, ale nejak se v tom nevyznam
- ]Rebro[
Miloshi, ja som mal na Oltcite tlmice Gabriel Red Rider a musim povedat, ze kedze je oltcit makke auto, tak tieto tlmice urobili velky rozdiel v kvalite perovania. Auto sa tak nenaklanalo ako na obzcajnych tlmicoch. A este ich mam doteraz, sice je to iba nejake 4 roky co sa menili ale ja som bol s nimi spokony. A dal som za ne 6000.- Sk
Je: Volvo V50
Bola: Nexia GL
Spotreba - 2 motory