Idem vymenit termostat, chladiacu zmes a potrebujem preplachnut aj radiator kurenia.. To vsetko idem robit len kvoli tomu, ze je zima a Nexia nekuri.
1. Termostat - su dva druhy, 87 a 92 stupnovy, a to neviem preco.. Ktory je najlepsie pouzit podla Vas?
2. Chladiaca Zmes - Vypusta sa cez vypustaciu zatku na chladici dole vpravo, to viem.. Lenze som pocul ze vsetka voda sa nevypusti, a ze treba niekde od motora este nieco odpojit aby vytiekla vsetka voda.. Co je na tom pravdy?
3. Kurenie - Potrebujem preplachnut radiator kurenia.. Ako som uz cital da sa to urobit aj bez demontaze radiatora kurenia. Nejaku radu ako na to??
Dakujem...
Termostat - Kurenie - Chladiaca Zmes
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Termostat - Kurenie - Chladiaca Zmes
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
- Reklama
Re: Termostat - Kurenie - Chladiaca Zmes
ty kluku usatej
vzdyt jsme to tu preci uz tolikrat povidali
po vypusteni by jsi idealne mel vyndat vodni pumpu tou vypustis vsecko.
ale to asi delat nebudes.takze staci spodni hadice od chladice a prolejvat tekouci vodou cely system.nejlip proplachnout cele naplnit a a nastartovat a to cele aspon 3krat.
radiator idelani je odpojit hadice u motoru co vedou do radiatoru a stridave z jedne i z druhe strany do nich strikat hadici vodu.nic jineho nefunguje.muzes zkusit i pripravky na proplach systemu ale nejlip funguje soda nebo nejaky pripravek na cisteni odpadu ale opatrne.
jo a termostat je 92 na zimu a 87 na leto.takze ted tam dej asi ten teplejsi.
normalni je ale celorocne ten studenejsi aby se to emuselo porad rozebirat a funguje to taky dobre pokud je novy a v poradku
vzdyt jsme to tu preci uz tolikrat povidali
po vypusteni by jsi idealne mel vyndat vodni pumpu tou vypustis vsecko.
ale to asi delat nebudes.takze staci spodni hadice od chladice a prolejvat tekouci vodou cely system.nejlip proplachnout cele naplnit a a nastartovat a to cele aspon 3krat.
radiator idelani je odpojit hadice u motoru co vedou do radiatoru a stridave z jedne i z druhe strany do nich strikat hadici vodu.nic jineho nefunguje.muzes zkusit i pripravky na proplach systemu ale nejlip funguje soda nebo nejaky pripravek na cisteni odpadu ale opatrne.
jo a termostat je 92 na zimu a 87 na leto.takze ted tam dej asi ten teplejsi.
normalni je ale celorocne ten studenejsi aby se to emuselo porad rozebirat a funguje to taky dobre pokud je novy a v poradku
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Dakujem palikx .Ja viem ze to niekde je tu na fore, ale nenasiel som presne to co som potreboval a tak to bude aspon vsetko v kope tu Este raz dikk
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
...no já jsem to řešil výplachem bez čistících prostředků při běžícím motoru po zahřátí na provozní teplotu, otevřel jsem výpustný kohout vpravo dole na chladiči a otevřenou expanzní nádobkou přitékala teplá voda z kýble pomocí hadičky a benzínového čerpadla ( bylo špatné dávalo tlak jenom 1,5, tak ještě posloužilo...), tlačilo nahoru zrovna tolik kolik odcházelo dole výpustným kohoutem, výplach 5 kýblů zhruba 50 litrů...no ale stejně jsem skončil u Palikxe na osmě v daewoo-u, ulomil se mi právě ten kohout při utahování, je dobré ho mít v zásobě stojí 70 Kč a výměna je snadná...
Mějte se fajn
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico