Benzin pro Lacetti
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
Benzin pro Lacetti
Tak jsem jen pro zajímavost otevřel TP a jako palivo je uveden BA 91. V návodu na obsluhu, který jsem dostal s autem, je napsáno: "používejte pouze bezolovnaté palivo s oktanovým číslem 95 a vyšším". V dalším odstavci je uvedeno:"používání paliva s oktanovým číslem nižším než 95 může poškodit motor". Napsal jsem tedy do centrály Chevrolet a dostal jsem následující odpověď: A91 - v TP - to je minimum, pro které bylo auto schváleno ministerstvem, tzn. auto na tento benzín pojede, ale např. BA 87 (prodávaný v USA) je zcela nevyhovující a auto by nejelo. Importér přesto doporučuje držet se přiloženého návodu a užívat BA95 (BA91 je minimum). Snažil jsem se dál o konkrétnější odpověď, ale do současné doby už bez odezvy. Co je tedy rozhodující: údaj v TP nebo údaje v návodu na obsluhu?
- Reklama
Re: Benzin pro Lacetti
Připadá mi to jako krok zpátky. Nedokážu si představit, že si koupím elektrospotřebič a na štítku bude uvedeno napětí 120V a v návodu mě buou přesvědčovat o provozu na 220V.
Jinak je to dobrý tah. Když dám 91 a dojde k závadě na motoru, lze se vymluvit, že rozhodující je údaj v návodu na obsluhu. Nevím, jestli je to i u jiných značek takto rozdílné, ale pro mě nepochopitelné.
Jinak je to dobrý tah. Když dám 91 a dojde k závadě na motoru, lze se vymluvit, že rozhodující je údaj v návodu na obsluhu. Nevím, jestli je to i u jiných značek takto rozdílné, ale pro mě nepochopitelné.
- Hanzy
Ja mam v Evande taky myslim vsude palivo 91 ale neresim a liju 95 a je pravda ze je to hlavne kvuli emisim mimo jine aby to splnovalo emisni limity dane i v pripade horsiho paliva...
Jinak co se tyce treba velikosti kol tak je to jen kseft nic vic aby byla homologace na urcite vozidlo treba na Evande jsou origo 15 hliny a mam tam 17 a je to o hodne bezpecnejsi nez to plavani na balonech a to same plati i v pripade nehody pojistovny to u nas neresi a pokud v nemecku to nevim ale kazdopadne kdyby chteli hodit na me vinu museli by prokazat ze to bylo z duvodu ktery uvedli...
Jinak co se tyce treba velikosti kol tak je to jen kseft nic vic aby byla homologace na urcite vozidlo treba na Evande jsou origo 15 hliny a mam tam 17 a je to o hodne bezpecnejsi nez to plavani na balonech a to same plati i v pripade nehody pojistovny to u nas neresi a pokud v nemecku to nevim ale kazdopadne kdyby chteli hodit na me vinu museli by prokazat ze to bylo z duvodu ktery uvedli...
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
- Hanzy
To slysim prvne ze by byl problem s koly navic jen u tak slabeho motoru...rikam jen je to o prachach...je spousta aut s kroutakem a vykonem daleko vyssim a problem s koly nemaji...
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
- Hanzy
Hmm tak to je zajimave tak to asi byly slapsi kola a to je pravda ze nektere byvaji a je potreba dat silnejsi nebo nejlip vic plnejsi...
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG