Ručná brzda

Moderátor: Blue Lanos

Palo99

Ručná brzda

Příspěvek od Palo99 »

Ahojte,

ručná brzda mi zaberá až na poslednom zube.
Dá sa nastaviť lanovod , aby zaberala skoršie ?

Ďakujem
Reklama

kesko

Re: Ručná brzda

Příspěvek od kesko »

Lanovod sa nastavit da, ked vyberies zo stredoveho tunela zadny popolnik, tak sa k nemu dostanes dlhym nastrckovym klučom. A aby si na to lepsie videl da sa vybrat vanicka zo stredovej opierky.
EX strieborná Leganza 1999 + LPG Lovato
Dacia Sandero 0,9TCe, Easy R, LPG STAG 05
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Já to nastavujem asi tak 3x do roka a teraz som zistil že zasa nebrzdí ani trošku už ma s toho drbne ,obloženie nové ,lanovody čisté (asi bude následovať výmena) a bubienky zrovnané a aj tak ručná brzdí na milú kedveš ále dá sa zviknúť koniec koncov má jazdiť a nie brzdiť :lol: :lol: :lol:
Vojta

Příspěvek od Vojta »

Vykašli se na ruční brzdu a pořiď si kotvu :lol: :lol: :lol:
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Načo koráby majú motorové brzdy a já mám zo sebou klin a je to dobrá pomôcka :lol: Jú a teraz ma napadlo miesto kameňa pod koleso tam buchnúť maťulu ten má dobrý tvar :twisted:
Slam

Příspěvek od Slam »

-peha- píše:Já to nastavujem asi tak 3x do roka a teraz som zistil že zasa nebrzdí ani trošku už ma s toho drbne ,obloženie nové ,lanovody čisté (asi bude následovať výmena) a bubienky zrovnané a aj tak ručná brzdí na milú kedveš ále dá sa zviknúť koniec koncov má jazdiť a nie brzdiť :lol: :lol: :lol:
Asi bude ta výměna třeba, protože ja si nechal dát brzdy do pořádku před 3,5 lety a doteď mi ručka funguje fest už na 3. zubu stejně jako před těmi 3,5 lety hned po opravě (předtím ručka nefungovala vůbec, když jsem to koupil).
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
Vojta

Příspěvek od Vojta »

-peha- píše:Načo koráby majú motorové brzdy a já mám zo sebou klin a je to dobrá pomôcka :lol: Jú a teraz ma napadlo miesto kameňa pod koleso tam buchnúť maťulu ten má dobrý tvar :twisted:
Rád posloužím. Pokud ovšem přistavíš svůj velkoobjemový koráb u nás na sídlišti místo stávajících kontejnerů na odpad. Ty současné jsou malé a ještě je vítr tlačí pryč :lol: :lol: :lol:
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Já si brzdy rozoberám a čistím poctivo 2x do roka na jar a na jeseň lenže ani po výmene to nie je ono pokažddé to funguje tak pol ročka a potom dostavujem ale inak to neriešim já ručnú skoro vôbec nepoužívam len ma to škre lebo mám rád vše na 100%.Na OPLI som na ručnú v zime robil šmyky a brzdila ako šlak lenže ako tak opravujem Leganzy a Nubiry s kotúčama vzadu tak to je jeden bordel a na FORDE ani nehovorím na Mondeu už som na 5 kusoch videl odtrhnuté obloženie a Legyna má uplne to isté-mrňavé a na tak velký voz nedostačujúce a ono aj recenzie na Legu dávajú všade velké - na brzdy ono sa s tým je potrebné naučiť ale já často presadám do iných a fakt je že po superbu ako by Lega ani nebrzdila :lol: Aj tak ju mám rád a zatial vždy brzdy stačili .

No a tohle mám mesiac a všetko som vyčistil a opravil takže ješte lanovody a potom už neviem
Přílohy
DSC00088.jpg
DSC00088.jpg (125.24 KiB) Zobrazeno 12103 x
DSC00091.jpg
DSC00091.jpg (119.26 KiB) Zobrazeno 12103 x
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

Veru veru, ked sme boli sluzobne na octavii a potom som za 3dni sadol do lanosa tak na kruhaci som skoro vbehol rovno co som tak malo stlacil brzdovy pedal :lol: Ak bych ho stlacil tak na octavii mam nos na skle :D Ale aj tam mam tiez lanosa rad :PP:
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
Slam

Příspěvek od Slam »

-peha- píše:Já si brzdy rozoberám a čistím poctivo 2x do roka na jar a na jeseň lenže ani po výmene to nie je ono pokažddé to funguje tak pol ročka a potom dostavujem ale inak to neriešim já ručnú skoro vôbec nepoužívam len ma to škre lebo mám rád vše na 100%.
Tak to já mám rád taky všech v cajku na 101%, proto do brdz neštourám, abych něco nepokazil! :lol: Nevím, co furt všichni máte, ale já jsem tedy s brdami maximálně spokojen (a snad jsem to teď nezakřikl). -i
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

No jpo ale skusil si už iné auto treba Oktávkun tam pokud šlápneš tak silno jako na Leganze nebo Nubire tak si cez okno vonku a to by si videl Superba a BMW jo a dokonca máme nový FIAT Scudo long a ten sa na pedálu len lechtá :lol: :lol: :lol: Ono je to o tom že už som skúšal obrovské množstvo Daewátok aj Chevy a vetšinou Captiva, Evanda ,Epica,Laceti a fakt ani na nových nie sú brzdy srovnatelné s inýmy takže pokud jedu s Octou alebo s Bčkom do Pešti tak po návrate ako náhle presadnem do Legy tak motoricky OK , klíma OK ale brzdy nie tam je to ako píše Blue - na prvej križovatke dávať bacha lebo si v .... a škoda veliká.Jo na STK mám brzdy (až na ručnú) na 100% lenže to je len tabulkové na Daewoo a pokud to srovnáš z Mercedesom E v rovnakej váhe tak tam nie si ani 80% takže o tom to je. :lol: :lol: :lol:
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

-peha- píše:Načo koráby majú motorové brzdy a já mám zo sebou klin a je to dobrá pomôcka :lol: Jú a teraz ma napadlo miesto kameňa pod koleso tam buchnúť maťulu ten má dobrý tvar :twisted:
:D Tak a nyní s tebou nemluvím :D
:lol: :lol: :lol: :lol: Pod kola místo kamene - Matíze :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Lega je slapsi s brzdama ale Evanda uz je uplne jine kafe ta mi brzdi suprove dnes jsem koukal uz mam natoceno 15000km co s ni jezdim :D
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Tak jó nebudem tam dávať Maťulky ale opravím si tu ručnú :lol: :lol: :lol:

Jo Hanzy vieš prečo Ti to dobre brzdí no lebo máš automat ale na manuálnej je to to isté ako na Legyne :D Ono vesmes automaty brzdia dobre a inak ako manuálky taže máš šťastie jo a jinak aj FEŠNÁ holka to je klobúk dole -i
phalanx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od phalanx »

JJ, automaty maju skoro na vsetkych autach vyssie dimenzovane brzdy, kedze sa rata s tym ze sa neda brzdit motorom ...
Honda Accord 1997 2.0 96kW Obrázek
Ford Mondeo 2004 96kW TDCI - to keď zneužívam otcove :)
EX: Espero 1.5 66kW, Leganza 2.0 98kW - obe bývalé rodinné
Odpovědět

Zpět na „LEGANZA“