prosim vas, ako je vlastne skonstruovana predna napravnica? Skusal som ju odmontovat, samozrejme ze som prvu skrutku, ktora ju drzi na kozliku v kasni utrhol, takze to necham an servi, nech to utrhaju oni a odvrtaju, pretoze ja na zemi pod auto vrtacku nepichnem a jamu nemam :/.
Ale trapi ma to, ze ta skrutka bola podla mna na neptricnom mieste alebo mi nieco uniklo. Z katalogu dielov som velmi nezmudrel, na napravnici su nieco ako kozliky, proste navarene vystupky o rozmeroch ccca 8x8cm ktorymi je na podobne kozliky prilozena do kasne a priskrutkovana ku kazdemu kozliku jednou skrutkou. Lenze v napravnici nie je na dne/vrcholku kozlika ale na spodku kozlika, teda na urovni horneho plechu napravnice. To je ta skrutka taka dlha? Ak ano, tak potom asi nebude pasovat skrutka z espera, tak bude kratka.
Pre upresnenie, na obrazku v katalogu dielov je to 20 (09116-10004) su to 2ks, kedze kozliky na napravnici aj na kasni su dva.
predna naprava
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
- Reklama
- koniQ
- Bydliště: Most pri Bratislave, okr. Senec (4km do BA, 17 km do SC) pakáreň
Re: predna naprava
ahoj ja som asi pred 2 rokmi menil obe predne ramena, o tie skrutky sa ani nepokusaj je tam taky debilny system ze sa tam zachytava voda a nema to kadial odtekat a tak tam tie šroby v tej kasni koroduju az ich nakoniec odtrhnes, a chalani v servise ich odtrhli a ne jeden a na nahradne resp. sroby potrebnej tvrdosti sa cakalo 3 tyzdne, (este ze som bol na dovolenke) a auto stalo na parkovisku boli tam sroby len pro forma aby to auto nebolo 3 tyzdne na zdvihaku, ja viem ze som ti moc nepomohol ale som len skonstatoval
Chevrolet Orlando white 1.8 LTZ, ALU 225/50R17, nove od 9/2011, kúpene 11/14 pri 69 000 km, od 72 000 km LPG Tartarini, 54 L nadrz, 3/17 125 000 km
blue Nubirka S 1.6 16V ,r.v.: 1997, bez klimy a ABS, LPG - Tartarini, od 15.3.2017 odpočíva vrakovisku v Bernolakove 330 000 km.
blue Nubirka S 1.6 16V ,r.v.: 1997, bez klimy a ABS, LPG - Tartarini, od 15.3.2017 odpočíva vrakovisku v Bernolakove 330 000 km.
Ved to som pochopil ze je to ako nadrz na vodu Ako na espere horne ulozenie pruziny na zadnej naprave. Ja len by som potreboval vediet ake su dlhe. Lebo ak okolo 5cm tak potom mam nahradu zo starych skrutiek z espera a navyse v carmaxe ich maju tiez a nove a na druhy alebo treti den. Lenze ak by mali 5cm tak nedociahnu az do "nadrzky na vodu" v karoserii ale len na koniec navareneho kozlika na napravnici.
Keby som mal jamu tak to odvrtam a pripadne navarim inu maticu, mam este par skrutiek pevnosti 10.9 z espera z naprav. Aj ked tusim tie co mam na mysli ako nahradu boli snad 12.9, ale uz si to presne nepamatam. Ale takto jedine si tu jamu vykopat ale na to je zatial malo casu, to skusim az po tom ako klapiar opravi pravy prah.
Keby som mal jamu tak to odvrtam a pripadne navarim inu maticu, mam este par skrutiek pevnosti 10.9 z espera z naprav. Aj ked tusim tie co mam na mysli ako nahradu boli snad 12.9, ale uz si to presne nepamatam. Ale takto jedine si tu jamu vykopat ale na to je zatial malo casu, to skusim az po tom ako klapiar opravi pravy prah.
Taky jsem povoloval tu nápravnici a zrovna jak píšeš se mi jeden šroub utrhl, už neměl skoro za co držet. Taky jsem si myslel, že to budu muset odvrtávat, ale nakonec po sundání celé nápravnice jsem zjistil, že tam kus zůstal koukat, tak jsem to nakonec vytočil hasákem, šlo to sice docela špatně, ale nakonec se to povedlo. Je teda ale pravda, že jsem to dělal na jámě.
Kolko asi tak prosim Ta trcal? Pomohlo by mi keby som aspon orientacne vedel jeho dlzku.
Myslím si, že koukal tak10-15mm. Jinak je to šroub M10 délka je 80mm a je teda pevnostní. Jen tak na přichycení když jsem ještě neměl na výměnu jsem tam dal šroub ze zadního tlumiče z fábie, byl teda kratčí, ale on ten původní je zbytečně dlouhý.
dik za info, takze snad ich v obchode budu mat, tie co mam budu kratke
Takze mali ich, uz su doma, uz len treba na to cas. Su fakt 8cm, takze tie co som mal by mi nepomohli.