Svieti motorová kontrolka

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
dodo_C
Kontaktovat uživatele:

Svieti motorová kontrolka

Příspěvek od dodo_C »

V poslednej dobe sa mi za jazdy zapína motorová kontrolka (oranžová na ľavo). A to hlavne ak uberiem plyn napr. pri 3000 ot./min a začnem brzdiť motorom. Ak otáčky klesnú na 2000 tak sa rozsvieti kontrolka. Vyhodím rýchlosť ale otáčky zostanú na 1800 - 2000 a neklesnú. Klesnú až keď úplne spomalím, zastavím, alebo vypnem motor a znova naštartujem. Menil som aj motorček voľnobežných otáčok ale nepomohlo. Ani diagnostika nepriniesla nič nové. Poradte.
Reklama

palikx
Kontaktovat uživatele:

Re: Svieti motorová kontrolka

Příspěvek od palikx »

a co ti napsala diagnostika?
neco musela kdyz sviti chyba.a pokud ne musi se s aute jet a ve chvili kdy se rozsviti musi byt chyba zjevna.
podle toho co pises by to mohl byt snimac rychlosti na prevodovce pripadne map senzor nebo jeho hadicka.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
dodo_C
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dodo_C »

Map senzor to myslíš podtlakový snímač na reguláciu predzápalu? Neviem čo vyhodil počítač, ale v servise povedali, že tam nevidia žiadnu chybu. Ale tiež si myslím, že tam mala byť nejaká chyba, keď svieti kontrolka. Veď sa to ukladá do pamäte?
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no uklada.ale po nejake dobe se to muze smazat samo.
idealni aby se stebou projeli a ukazala se chyba.jinak je to marny
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Sato
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sato »

alebo ked sa to zase stane, urob si sam autodiagnostiku... niekde tu na fore je navod... len ho nemozem teraz najst :( ale mam to vytlacene v aute, tak zajtra ked nezabudnem tak naskenujem... Ja som tak raz pri vymene vzduch.filtra zabudol zapojit jeden senzor a zacala mi svietit ta oranzova kontrolka. Urobil som ten test podla navodu a mi vypisalo chybu ohladom "Air" takze som si spomenul ze som menil vzd.filter a tak tu chybu nasiel :lol:

EDIT: tu mas povodny subor z ktoreho som to tlacil... ma to vela spolocneho s Opel Kadetom, takze text navodu a chybove hlasky by mali byt rovnake, len prepojenie pinov je nakreslene inac... na konci toho dokumentu mas nakreslene ako prepojit piny v Espere... keby si to nevedel spojazdnit tak napis...

Kód: Vybrat vše

http://www.ulozisko.sk/141647/espero_diagnostika.rar
alebo

Kód: Vybrat vše

http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/50515/espero_diagnostika.rar_987.96KB.html
R.I.P

aktuálne: Renault Megane III. 1.6 16V 100k
Odpovědět

Zpět na „ESPERO“