Nejde pohnúť
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Nejde pohnúť
Ahojte, mám problém sa pohnúť z autom z miesta. Auto stálo v podstate celý december vonku na parkovisku, na silvestra som naštartoval a chcel sa pohnúť .....a ono to nešlo, akoby som mal podložené zadné kolesá. Tak som to po chvíli nechal tak aby som zbytočne niečo nedodrbal. V servise mi známy povedal že to budú primrazené brzdy k bubnu. Ale teraz keď sa oteplilo na +5 som to znova skúšal a nejde to pohnúť Vyzerá to na zadné ľavé koleso že je zablokované. V čom môže byť problém? Dá sa to nejako zistiť na tom parkovisku, alebo bude treba volať odťahovku aby auto naložila a odniesť to do servisu ? Podotýkam že predtým som nepozoroval žiaden problém z brzdami alebo kolesami. Vopred ďakujem za každú radu
NEXIA Sedan 16V
- Reklama
Re: Nejde pohnúť
ak mas za autom obrubnik, na ktory sa da vyliezt autom, tak proste nastartuj, zarad spiatocku a vpal to do toho obrubnika, ja som takto utrhaval prihrdzavene oblozenie, na rovnej ceste mi to nechelo povolit, len som meter tahal zadne kolesa bloknute, tak som to nacuval rovno na obrubnik, ten sa zasekol do pneu a povolilo to, potom som spravil go brzd s vylucenim servisu a odvtedy mam pokoj
Presne tak...s tymi zadnymi brzdami je to znamy problem.....nezalezi ake je pocasie...oni sa zaseknu a hotovo...videl som to na vlastne oci v lete pri +30 stupnoch....a nepomohlo nic....pred cinziakom tak daval zabrat motoru a isiel smykom ze narobil brazdy na sadenie zemiakov ......ono skus ten obrubnik fakt,ine neviem co by pomohlo...musis ist smykom a niekde tym tukni...
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
este aby sp, doplnil, neviem ci je to naozaj tym, ale vzhladomna konstrukciu zadnych brzd espera (tipojem ze nexia bude velmi podobna), najviac pomohla vymena laniek. Lanka maju na konci ktory je v bubne za prechodkou cez stit bubnovej brzdy, pruzinu. Na starych lankach bola riadne hrdzava a vlastne nepruzila. Paka rucnej brzdy nekladla ziaden odpor ani nemala snahu sa vracat. Nove lanka mali pruziny este pozinkovane a pekne napruzene a paka brzdy by sa bez aretacie teraz sama vratila do odbrzenej polohy. A teda paka co tlaci na pakne a roztahuje ich sa dokaze trochu vratit a prestat sa opierat o pakne. Akurat ze mam poisten skrutky na kolesach a boli trochu dlhsie, takze nez som ich zbrusil obcas pri parkovani brinkali o tieto pruziny a vydavali hrozostracny zvuk .
Já to vidím na "rozborku" Rozdělat kolo-brzdu je na pár minut a hned uvidíš čím to je....Sundej kolo a zkus bouchat středním kladivem po obvodě bubnu a snaž se bubnem pootáčet.Z 99 procent se ti to povolí a pak to jde docela dobře sundat.Zkontroluj jestli vše chodí jak má (páka ruční brzdy,lanovod,jestli nejsou vyskočené pružinky co drží pakny(pak se stane,že se to blokuje)),prostříkni mechanizmus,očisti pakny a buben a jedem...
momentálně:Nexia 1.5,16v,"červený drak"
Focus 1.6,16v,sedan,šedá metla
před tím: š 100 "rezomorka"
š 130 "rozárka"
Focus 1.6,16v,sedan,šedá metla
před tím: š 100 "rezomorka"
š 130 "rozárka"
Mne pomohla rana kladivom po brzde.
presne moja taktika .... nie a nie to odlepit... ale stacila jedna dobra rana do disku a je po probleme... dvakrat sa mi to stalo ...dvakrat pomohla jedna supa kladivomCiernygepard píše:Mne pomohla rana kladivom po brzde.
Vďaka za odpovede zaťial, vidím že sa také niečo stáva aj iným, som sa bál že to len ja mám také "šťastie"...takže myslíte že by mohlo stačiť ak dám koleso dole a pár krát buchnem kladivom po disku? Nehrozí tam nejaké poškodenie ? Som totižto úplný amatér do aut, tak sa radšej "blbo" pýtam, ako by som mal potom "blbo čumieť" čo som dodrbal...
NEXIA Sedan 16V
nemusis davat dole koleso .... staci dat dole ak mas puklicu a len dobre trafit disk , ked mas elektrony tak radsej donho nebuchaj ...... ale je to len ,,nudzova oprava,,... ak by to robilo stale tak daj dole bubon a dobre ho oklep a opras od bordelu s pakien ja som to robil min. rok a som kukal co s toho vypadlo... ale brzdy sa mi prilepili len dva krat a viac ne...zlieva píše:Vďaka za odpovede zaťial, vidím že sa také niečo stáva aj iným, som sa bál že to len ja mám také "šťastie"...takže myslíte že by mohlo stačiť ak dám koleso dole a pár krát buchnem kladivom po disku? Nehrozí tam nejaké poškodenie ? Som totižto úplný amatér do aut, tak sa radšej "blbo" pýtam, ako by som mal potom "blbo čumieť" čo som dodrbal...
-
- Kontaktovat uživatele:
Kua chlapi, ze vas este bavi davat rucnu brzdu pri stati, kor v zime, stoji to za to?
PS: nam raz davno odpadlo na Espere oblozenie v zadnej brzde za jazdy a seklo sa, 15km pred cielom a tych 15 km sme sli skoro 2 hodiny, kazdu chvilku sme museli stat a chladit koleso , inac po rozobrati som zistil, ze vsetky 4 oblozenia na zadnych brzdach boli odpadnute, akurat bola smola ze to jedno sa tam nejak zasprajcovalo a zacalo brzdit ...
PS: nam raz davno odpadlo na Espere oblozenie v zadnej brzde za jazdy a seklo sa, 15km pred cielom a tych 15 km sme sli skoro 2 hodiny, kazdu chvilku sme museli stat a chladit koleso , inac po rozobrati som zistil, ze vsetky 4 oblozenia na zadnych brzdach boli odpadnute, akurat bola smola ze to jedno sa tam nejak zasprajcovalo a zacalo brzdit ...
-
- Kontaktovat uživatele:
No jo páni Esperáci od minulého roku asi 6 kúsok u nás v dielni a to nehovorým dole v Daewu Jo na daktorých ako na tomto je to pôrod dostať dole keď sa sekne,tohle jelo z KE do RV 75 km takže paráda
- Přílohy
-
- Espo brzdy (1).jpg (104.66 KiB) Zobrazeno 3438 x
-
- Esperko - brzda (4).jpg (99.02 KiB) Zobrazeno 3435 x
-
- Esperko - brzda (3).jpg (82.92 KiB) Zobrazeno 3434 x
hmm, toto sa mi stalo raz este na formane. zastavil som, zabrzdil, za 10 minut som chcel odist a nic . tak som to nakoniec nejako pretlacil.... na nexii mi aktualne (uz asi rok) ostava ciastocne visiel prava zadna rucna, aj mi to uz ktosi robil, na chvilu pomohlo, ale visi dalej... .
na matizovi mi raz praskli platnicky na prednych.To zas nebrzdilo vobec