OTÁZKA:
Dobrý den,
chtěl bych poprosit o radu. Zakoupil jsem pneu Dunlop winter response. Pneu jsou asymetrické a dostal jsem 4 stejné pneu, t.z. není rozdíl v pravé a levé pneu, jsou označeny jenom outside inside. Nemají také směr rotace.
V servisu mi je namontovali ale teď si nejsem jist jestli je to správně. Na fotografiích z netu jsou středové lamely nohor, při obrácení na druhé straně pak jdou dolů.
Je to tak spávně, nebo mi prodali špatní pneu.
Přikládám obrázky
ODPOVĚDI:
Dobrý den,
nebojte se pneumatiky jsou správné, a obuty jsou dle obrázků také správně.
Jedná se o asymetrickou pneumatiku, která počítá s tou samou pneumatikou na druhé straně vozidla při naklánění v zatáčkách.
Na bočnicích pneumatik je uveden nápis "OUTSIDE" (venkovní strana).
Je důležité aby na všech pneumatikách byl tento nápis venku vozidla a byl vidět.
Pneumatiky se nevyrábějí ve variantách Levá a Pravá.
Takže nemusíte mít strach a pokud můžete přečíst na všech 4 pneumatikách nápis "OUTSIDE" je vše v pořádku.
Dobrý den,
na nasazení asymetrických pneumatik je potřeba dávat pozor jakým nápisem se pneu nasazují. Na asymetrických pneumatikách
bývá i směrová šipka, která určuje směr otáčení pneu. Pokud na pneumatice tako šipka není, nasazení se provádí podle nápisů
OUTSIDE a INSIDE.
Pneumatiky musí být nasazeny nápisem OUTSIDE (ven) a INSIDE (divnitř).
Dobrý den,
ano je to správně. U tohoto typu jde vždy levá strana "proti směru". Nemusíte mít žádný strach, horší by bylo kdyby Vám v pneuservise nedodrželi outside a inside. Strana outside je zpevněná!
Dobrý den,
u Dunlop SP Winter Response musíte zachovat pouze vnitřní a vnější stranu pneumatiky.
Na jedné stravě vozidla jsou pneumatiky jako kdyby proti směru, ale opravdu je tomu tak.
Pokud by se jednalo o pravou/levou, tak by musely být označena right/left.
Což ale není tento případ.
Dobrý den,
asymetrické pneumatiky jsou všechny stejné a nejsou směrové, důležité je pouze dodržet outside a inside tj. pokud máte na Vašem voze namontovány všechny pneumatiky tak, že na nich vidíte outside, je vše v pořádku.
Dobrý den,
pokud vám v servise nasadili pneumatiky správně - označením OUT ven z blatníku, pak je vše v pořádku. Výrobce garantuje jízdní vlastnosti právě při tomto použití i když to vypadá jakoby byly naopak.
![Obrázek](http://www.az-pneu.cz/pics/pneu/dunlop_sp_winter_response.jpg)